Lezersvraag: Muggen op een andere manier aanpakken

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 december 2017

Beste lezers,

Ik lees veel over middelen om je tegen muggen te beschermen met DEET, maar ik wil het probleem op een andere manier aanpakken. De meeste insecten blijven vrij laag vliegen en aangezien ik lekker buiten wil zitten zonder ongedierte, zoek ik naar een oplossing op grotere schaal. Ik laat ons nieuw te bouwen huis daarom minimaal 1,50 meter boven lokaal peil bouwen. Het zorgt tevens direct voor wat meer uitzicht.

Nu weet ik van het bestaan van een Photonic Fence – een technisch hoogstandje dat vrouwelijke muggen herkent en ze met een laser uit de lucht schiet. Wow, top. Wil ik hebben! Maar is (nog steeds) niet te koop. Staat schijnbaar ergens al 7 jaar in een koelkast. Dus wat dan?

Zijn er oplossingen te bedenken dat je rondom je terrein een electric fence optrekt à la een grote moquito zapper? Helaas sneuvelt er dan waarschijnlijk ook ander vliegend ongedierte dat niet primair mijn aandacht heeft, maar goed, er is hier in Thailand genoeg van. Als de berg zo hoog wordt dat ik er niet meer overheen kan kijken veeg ik wel wat vaker een rondje.

Zijn er alternatieve technische (en werkende) oplossingen om op grote schaal van muggen af te komen bekend en in gebruik bij dezen of gene?

Groet,

Alex


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Muggen op een andere manier aanpakken”

 1. Ko zegt op

  Meest simpele is natuurlijk om binnen altijd de airco aan te hebben, kunnen ze niet tegen. Voor buiten: voldoende ventilatoren die naar buiten gericht staan, daar kunnen ze ook niet tegen. Op anderhalve meter hoog bouwen, zal iets tegen houden. Maar ik weet van vroeger dat vwb mijn slaapkamer in NL op de 1ste verdieping dat muggen en kruipend ongedierte zich daar weinig van aantrok. Het hele terras voorzien van muggengaas en dan een bovendruk slurf als ingang, zal werken, maar niet echt fraai. Goedkoper is letten op wat je drinkt ( muggen vinden rode wijn in je bloedbaan niet lekker bv). Geen donkere kleding dragen helpt ook. Zorgen dat er in de buurt nergens stilstaand water is, ook niet in bloembakken e.d.. Af en toe een beestje of beetje op de koop toenemen is natuurlijk verreweg het meest practies en goedkoopst. Zorgen voor voldoende vleermuizen rond je huis is ook goed en goedkoop, maar dan zit je weer met de uitwerpselen en de geur. Probeer ook een paar vleesetende planten!

 2. Arjen zegt op

  De “black hole” werkt vrij goed

 3. Kees zegt op

  Over met een kanon op een mug schieten of van een mug een olifant maken gesproken. Gewoon spray (liefst die met citroen gras want die werkt echt perfect) en die soort van wierookstaaf-achtige cirkelvormige dingen die je aansteekt werken perfect.

 4. Dirk De Witte zegt op

  Beste Alex,

  `t kan zijn dat zo’n toestelletje bestaat, maar misschien is een laser die de mannelijke mugge-ballen eraf schiet óf de vrouwelijke muggen-eierstokken steriliseerd meer muggen vriendelijk.

 5. loe zegt op

  ik had een appartement op de 19 e verdieping en liet s nachts de schuifdeuren open. de volgende morgen zat ik vol muggebeten. dus je huis hoger maken heeft vwb de muggen geen enkele zin. ik denk zelf dat de donkere plaatsen onder het huis een broeinest voor muggen vormt.

 6. Paul Thung Maha Mlek zegt op

  Een prima middel dat bij minimaal gebruik (één streepje op armen en op kuiten) werkt (= 7 uren insecten afweren) en het goedkoopst verkrijgbaar bij Boots is Jaico Muggenmelk. Helaas ben ik geen aandeelhouder van het bedrijf.

 7. Appie Happie zegt op

  Smeer altijd tijgerbalsem smeren werkt perfect!

 8. HansG zegt op

  Verhuizen is ook een optie. Sommige regio’s barst het van de muggen.
  Ik moet zeggen dat wij langs de Mekong nauwelijks muggen hebben. Even tussen 18.00 en 19.30 uur.

 9. Taruud zegt op

  Ik heb een aantal kartonnen dozen met daarin houtskool. Die zet ik op een paar plaatsen waar weinig wind is in donkere hoeken. s Morgens ga ik met mijn electrische muggendoder (soort tennisracket) boven de doos en rammel met de doos. Er komen dan tientallen muggen uit, die weg vluchten en die in het racket terecht komen. Blijkbaar houden de muggen van die donkere houtskoolboxjes (ik denk van wegen de CO2). Volgens mij zou er een mooi kant en klare set van gemaakt kunnen worden; zelfs automatsch op stroom gezet in de ochtend en met een soort wekkertje erin om de muggen op te schrikken. Goede morgen muggen! Knetter de knetter, wat een goeie morgen!

 10. Jaap zegt op

  Tja dat 1,5 m hoger gaan zitten helpt echt. Zwaluwen en vleermuizen vliegen tenslotte ook nooit hoger dan 1,5 m boven de grond. Zelf raad je mensen Jomanda aan wellichjt helpt dat hier ook voor.

 11. Ruud zegt op

  250 mg. vitamine B1 werkt uitstkeend! Wel even 3 weken wachten voordat deze vitamine goed werkt

 12. Jan S zegt op

  Ik woon op de 20ste etage maar moet tijdens en na zonsondergang de horren sluiten.

 13. Maarten Vasbinder zegt op

  Een heel simpel advies. Bouw je huis boven de 4.000 meter, tenminste als je in de tropen bouwt.
  In NL in de Muggenbeet (een kanaaltje tussen Friesland en Overijssel} is 2.000 meter hoog genoeg.

 14. dirk zegt op

  Beste lezers.
  Uit eigen ervaring ,raad ik aan ,het gebruik van vitamine B complex. Op aanraden van mijn arts en het werkt bij mij effectief. U moet maar eens googelen en daar word het ook bevestigt..
  Komt in je bloed terecht en de muggen houden niet van de geur.En bij muggenbeet is de jeuk veel minder.Het werkt pas na enkele dagen of week.
  Veel succes.

  • Ger zegt op

   Nou heb ik op verzoek van Dirk even gegoogled en het Vitamine Informatie Bureau schrijft : . Het weinige onderzoek naar de relatie tussen vitamine B en muggenbeten heeft nog geen wetenschappelijk verband aangetoond.
   Dus duidelijke conclusie.

 15. rene zegt op

  Paul

  Jaico muggenmelk is belgisch en is verkrijgbaar bij de apotheker in belgie onder de naam mousti mug.
  Ik geloof dat je kunt kiezen tussen 30 of 50% deet. Jaico in thailand is maar 24 % deet. Ik gebruik deze steeds s,avonds wanneer we ergens gaan eten of een terrasje doen en het werkt tamelijk doeltreffend.

 16. Ruud zegt op

  Het is medisch nooit onderzocht naar mijn mening.
  Ik gebruik Vitamine B1 al 29 jaar in Chiangmai. Iedereen vraagt zich af waaorom ik niet door muggen gestoken word.
  Voorheen (niet in Thailand) geloofde ik niet in B1. dat is een grote fout van mij geweest of te wel ik heb mijn les geleerd!
  Ruud

 17. Jaap zegt op

  Het is wel onderzocht maar de conclusie zijn niet helder. Zie o.a. https://www.peoplespharmacy.com/2016/06/06/will-vitamin-b1-scare-mosquitoes-away/
  Schijnt erg persoonlijk te zijn, maar als het je helpt is het prima.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website