Lezersvraag: Motortour vanuit Thailand via Laos naar Vietnam

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
11 januari 2017

Beste lezers,

Ik zou graag een motortour willen maken vanuit Thailand via Laos naar Vietnam. Mogelijk kan iemand mij helpen met de volgende vragen.

 • Is het mogelijk met mijn eigen motor (geregistreerd in Thailand) in Laos en Vietnam te rijden?
 • Wanneer ja, kan dit met een reisverzekering gekocht in Thailand of moet dit in het betreffende land worden gekocht? En kan dit bij de grensovergang?
 • Heb ik speciale documenten nodig voor mijn motor alvorens ik hiermee de grens over kan?
 • Een visum voor Laos is mogelijk bij de grens overgang, maar hoe is dit geregeld tussen de grens overgang Laos/Vietnam? Een visum aanvraag “online” blijkt te kunnen voor internationale airports maar ik kom binnen via de weg 9E in Laos. Kan ik daar ter plekke een visum krijgen of moet ik dit persoonlijk aanvragen op de ambassade in Bangkok (Ik heb overigens deze laatste vraag aan de ambassade voor gelegd maar vooralsnog geen antwoordt gekregen).

Bij voorbaat dank voor eventuele antwoorden.

Groet,

Reinder

7 reacties op “Lezersvraag: Motortour vanuit Thailand via Laos naar Vietnam”

 1. Gerard zegt op

  Voor Laos heeft u volgens mij een “auto/motor paspoort” nodig met ook een gewijzigde kenteken plaat.

  Visum voor Vietnam moet u vantevoren aanvragen, dit kan niet “on arrival”. Voor sommige landen al wel, Nederland nog niet.

  U kunt ook even ten rade gaan bij motortoer bedrijfjes in de omgeving Chiang Mai/Chiang Rai voor up to date info.

  Fijne rit!

 2. john Best zegt op

  http://www.gt-rider.com/

 3. lunghan zegt op

  Voor Laos heb je geen gewijzigde kentekenplaat, geldt alleen voor auto’s. Met de motor vul je aan de grens een TM2, en 3 in, in tweevoud, eenmaal importeer je de motor tijdelijk, bij het uitrijzen voer je hem weer uit.
  Verzekeren doe je in een kantoortje aan de Laos kant van de grens, volgens mij voor 1 maand geldig.
  Kijk voor relevante informatie maar eens op : http://www.gt-rider.com/
  Veel plezier, en wees voorzichtig.
  Lunghan

 4. Jack G. zegt op

  Vietnam deed in het verleden toch moeilijk over het besturen van voertuigen door buitenlanders met een buitenlands rijbewijs? Of is dit inmiddels veranderd? Of geldt/gold dat alleen voor huurvoertuigen zoals auto’s die ter plaatse worden gehuurd? Maar misschien heb ik dat ooit verkeerd begrepen toen ik daar jaren gelden daar werkte.

 5. Andre zegt op

  Goede morgen,
  Ik reisde 3 jaar terug met openbaar vervoer naar Hoi An ( Vietnam).
  Visum Laos inderdaad geen probleem. Voor Vtnm. in Savannaket het visum gekocht voor 2 weken.
  Aan de grens met Vtnm. werd erg moeilijk gedaan. Waarom?!?
  Busreis of motortour in principe hetzelfde denk ik.

 6. Jasper van Der Burgh zegt op

  Voor zover ik weet kun je in Vietnam niet met je eigen motorfiets rondrijden. Je kunt er daar wel een kopen, en daar een tocht mee rijden.

 7. Chang Noi zegt op

  Laos is geen probleem ….. mits je niet de grens over wilt vanaf Thailand naar Xaraboury provincie want de lokale immigration officier heeft besloten om geen motorfietsen erin of eruit te laten gaan. Voor Laos heb je een visum nodig die je bij de meeste grens overgangen kunt krijgen. O ja … er zijn ook enkele bruggen over de Mekong Rivier waar je met de motor niet over mag. Je motor verzekering is zeer waarschijnlijk niet geldig in Laos (en Vietnam). In Laos ben je verplicht een WA verzekering te nemen. Deze kun je per dag, per week, per maand of per jaar nemen. Zeer goedkoop, vergoed dus ook vrijwel niks.

  In de praktijk wordt er bij de meeste grens overgangen van Laos naar Vietnam erg moeilijk gedaan met non-Vietnamese motorfietsen. Sommige komen er uiteindelijk toch de grens over, sommige niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website