Morchana App en Thailand Pass?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
20 maart 2022

Beste lezers,

Hoewel ik er geen voorstander van ben, heb ik i.v.m. de zelftest op dag 5 toch maar de Mor Chana app gedownload. Het invullen ging goed tot dat ik de QR code van de Thailand Pass inbracht. Ik krijg alsmaar ‘Invalid Thailand Pass information’ te zien. Kan het zijn dat de Thailand Pass nog niet verwerkt is? Sinds begin deze week heb ik de Thailand Pass ontvangen. Of is de Mor Chana app gaar?

Heb ik de Mor Chana Pass eigenlijk wel nodig om het resultaat van de zelftest door te geven of zijn er andere mogelijkheden die goed zijn?

Ik hoop dat iemand hier iets over weet.

Groet,

Rijnberk

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

6 reacties op “Morchana App en Thailand Pass?”

 1. Nico zegt op

  Blijven proberen! De ​app werkt niet optimaal, er zijn veel problemen. Bij mij lukte het eerst ook niet, na een tijdje wel (hier in Thailand). Het resultaat van de ​ATK test kan je pas invoeren als je een melding van morchana app ontvangt. Onder notifications in de​app vind je dan de​nodige velden. Let wel, ik heb de​melding pas na 8 dagen ontvangen, het resultaat op dag vijf invoeren ging dus niet.

 2. Henriette zegt op

  Beste Rijnberk,

  De Morchana app werkt niet voordat je in Thailand bent.
  En dan nog werkt het niet perfect. Geeft bv. vaak de naam en of andere gegevens verkeerd weer.

  Niet ongerust maken. Het Dag 1 hotel helpt meestal met installeren en helpt verder.
  In de praktijk hebben velen Morchana niet geinstalleerd en er wordt zelden of nooit naar gevraagd.

  De dag 5 ATK test werkt volgens een “ere systeem”. Niemand kijkt of je de test echt doet of wat het resultaat is.
  De meeste mensen maken een foto van het resultaat in de test kit.
  Rond dag acht komt er bij sommigen op de Morchana app een pop-up bericht met een link en de mededeling dat je het resultaat kan uploaden.
  Weer anderen sturen de foto met het testresultaat naar het Dag 1 hotel die het al dan niet upload in het Morchana systeem. Het Dag 1 hotel zal je wegwijs maken.

  Waar in Thailand sommige zaken streng gecontroleerd worden, de Morchana is in mijn ervaring een van die uitzonderingen waar het niet zo nauw bij komt kijken. 🙂

  Goede reis.

  Henriette
  https://www.facebook.com/groups/thailandpass

 3. Richard zegt op

  Die hele morchana app stelt niks voor. Na de eerste dag van mn telefoon afgehaald. 5e dag een negatieve test laten zien aan receptie en alles was goed. Stel je gaat na 1 april naar thailand dan zou ik voor de zekerheid een negatieve zelftest uit nederland meenemen. Je hoeft niet meer te testen voor her vliegen ook de terugweg niet. Als je op de 5e dag positief bent op je zelf test moet je niks zeggen en beetje uitzieken. Lever dan je negatieve test uit nederland in bij receptie. Of als je graag een tijdje opgesloten wil worden dan lever je je positieve in. Ik weet hoe het is om 10 dagen opgesloten te worden en dat is geen pretje kan ik je zeggen.

 4. Carrie zegt op

  Dat werkt bij niemand wij hadden het ook geprobeerd en nog veel mensen dus geen zorgen over maken houd u zelf test wel bij voor geval ze erachter vragen wij hebben er een foto van genomen en er de datum bij gezet maar nu reeds 4 maand hier en horen er niets van Gr en geniet van Thailand

 5. Daniëlle zegt op

  Fijn om dit te lezen allemaal. Maakte me toch wat zorgen met de planning van onze Thailand reis. Hoe zit het nu met de mondkapjes plicht in Thailand. Hoop dat iemand hier ook wat duidelijkheid in brengen kan. Met gastvrije groet, Danielle

  • Nico zegt op

   Er wordt overal een mondmasker gedragen, ook buiten (zelfs op de​ scooters!). Enkel bij het drinken of eten mag het af.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website