Beste lezers,

Nadat ik als farang mijn visum voor Thailand heb verkregen heb ik al de gevraagde documenten benodigd voor het verkrijgen van de QR-code van de Thailand Pass ingevoerd. Ik kreeg na het invoeren van de gegevens de melding dat het invoeren succesvol was verlopen met de daarbij behorende Access code. Via de e-mail kreeg ik direct het bericht: “ Thailand Pass system has approved your registration. You can access and download your Thailand Pass QR Code by double clicking the attached PDF”.

Na het downloaden van de Thailand Pass QR-code ben ik aan de slag gegaan met het invullen van de Morchana-app. Bij het inspannen van de Thailand Pass QR-code in scan krijg ik de melding “Incorrect QR-code”. Bij het zelf invoeren van de gegevens krijg ik de melding “System error please try again”.

Ik heb exact dezelfde procedure bij mijn (Thai) vrouw gebruikt en bij haar wordt de Thailand Pass QR-code direct geaccepteerd.

Mijn vragen zijn nu: hebben andere lezers dezelfde meldingen gekregen? Worden de aanvragen van farangs na het verstrekken van de Thailand Pass QR-code nogmaals gecontroleerd en zit er daarom een vertraging in het accepteren van de Thailand Pass QR-code in de Morchana-app? Of is er een andere reden waarom een “approved” en verstrekte Thailand Pass QR-code niet door de Morchana-app geaccepteerd wordt? Ik laat mij verrassen .

Groet,

Ed

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

7 reacties op “Morchana-app accepteert goedgekeurde Thailand Pass QR-code niet?”

 1. Henry zegt op

  Beste Ed,

  Als je nog in Nederland bent en je wilt de QR code van de Thailand PASS scannen werkt deze idd niet deze werkt pas als je in Thailand bent gearriveerd.

  Gr
  Henry

  • Ed zegt op

   Hallo Henry,

   Dank voor het antwoord. De Morchana-app van mijn (Thai) vrouw reageerde direct en die app accepteerde haar Thailand-Pass QR-code wel. Vandaar mijn verwarring.

 2. TheoB zegt op

  En waarom wordt de Thailand Pass QR-code van Ed’s Thaise vrouw dan wél direct geaccepteerd door haar Morchana-app?

 3. Jacobus zegt op

  De Morchana app had ik een jaar geleden al geïnstalleerd toen ik mijn COE kreeg om naar Thailand te reizen. Met de vermelding very low risk. Nu heb ik een Thailand pass QR en op 12 Dec reis ik weer naar Thailand. Aan de hand van bovenstaande inzending besloot ik om te proberen de Thailand pass QR te implementeren in de Morchana app. Ik verblijf dus nog in Nederland. Het was geen probleem.
  De kleur van mijn QR op de Morchana app veranderde van groen naar oranje met daaronder de vermelding Medium Risk. Dus eerst very low risk en nu medium risk. Dat verbaast me wel.

  • Ed zegt op

   Mij verbaast dit niet Jacobus, de Thai regering laat ook de Nederlandse kranten lezen en hoort ook de Nederlandse berichtgeving. Wanneer wij in Nederland maar blijven roepen dat Nederland donkerrood kleurt zal de Thai regering daarop reageren.

   De QR-code op de Morchana-app van mijn vrouw is ook Amber. Ik verwacht dat de kleur weer groen wordt na de sneltest in Thailand.

 4. Ted zegt op

  Ik ben op 2 november aangekomen morchana geïnstalleerd en ingevuld. Werkte niet handmatig ingevuld en vanaf begin oranje (medium risk). Is nooit veranderd en zit nu op vliegveld voor terug reis naar Nederland en niemand die iets checkt of vraagt.

 5. Gust zegt op

  In Bangkok Airport en op de vlieghaven van Koh Samui vraagt zelfs geen Thaise kat naar die app. Het enige wat belangrijk was, was de Thailand Pass.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website