Lezersvraag: Is er een monnik is op Koh Samui die tatoeëert?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 februari 2015

Beste lezers,

Weet iemand hier of er een monnik is op Koh Samui die tatoeëert?

Ik ga in mei weer naar Thailand en zou graag door een monnik getatoeëerd willen worden. Ik wil het op de laatste dag van mijn vakantie laten doen vandaar mijn vraag of dat op Koh Samui kan?

Alvast bedankt.

Groetjes,

Anita


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Is er een monnik is op Koh Samui die tatoeëert?”

 1. Renévan zegt op

  Hallo Anita,

  Mijn Thaise vrouw heeft door een ex monnik op Samui (Lamai) een religieuze afbeelding op haar rug laten tatoeëren. Dit werd gedaan met een hamertje met naalden. Dit heeft ze niet laten doen met inkt maar met olie. Hier is niets meer van te zien, het gaat haar puur om de diepere betekenis. Als het je puur gaat om een tatoeage van de lijntjes zonder een diepe betekenis dan kan je naar ieder tatoeage shop gaan. Een tatoeage met een machine is veel duidelijker dan die met een hamertje met naalden. De naam van de ex monnik is Panthep, zijn website is samuisakyan.com. Daar er bekeken wordt aan de hand van je geboortedatum etc. waar de tatoeage moet komen en of je wel de juiste keuze hebt gemaakt, moet je van te voren contact opnemen. Deze monnik doneert ook een deel van zijn aankomsten aan een tempel in Lamai. Daar een monnik geen vrouwen mag aanraken gebeurt tatoeëren alleen door ex monniken. Dit had je toch wel kunnen weten. Als je er geen religieuze bij hebt en het alleen doet omdat het bijzonder of leuk is kan je beter kiezen voor een Mickey mouse.

  • Anita zegt op

   Geachte Renévan,

   Ik vroeg of iemand een monnik weet die tatoeëert op Koh Samui en niet om jouw persoonlijke mening.

   • Renévan zegt op

    Een monnik mag een vrouw niet aanraken, dus in heel Thailand zal je geen monnik kunnen vinden die je wil tatoeëren.

 2. Walter zegt op

  Een (echte) monnik zal nooit een vrouw tatoeeren, hij mag namelijk geen vrouw aanraken. Diegenen die het wel doen zijn bedriegers.

 3. lex K. zegt op

  Beste Anita,
  ik ken zat monniken die tatoeëren in Thailand, maar geen een en ik herhaal en benadruk geen een monnik, zal een vrouw aanraken laat staan tatoeëren, dit wordt een vergeefse zoektocht en als je al een “monnik” vindt die jou wil tatoeëren is het er een die uitgetreden is en het puur uit commercie doet, of op een andere manier een charlatan is, er zit dus absoluut geen meer waarde aan de tatoeage, als jij aan iemand verteld dat die tatoeage door een Thaise monnik gezet is, zal men je aankijken en denken; weer zo’n toerist die zich in de maling heeft laten nemen.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

 4. Soi zegt op

  Een niet-wereldlijke monnik zal geen vrouw tatoeëren. Op straffe van arrestatie en verbanning uit de orde. Uitgetreden monniken daarentegen doen dat wel, cq hebben tevens op allerlei andere serieuze manieren nog contact en connectie met Boeddhistische rituelen. Op Samui is mij niet bekend of een wereldlijke monnik met religieuze toepassingen zich bezig houdt.

  Mij is wel bekend dat in Pathum Thani, zo’n 65 km van Bangkok vandaan, dit wel het geval is. Zie: http://www.oknation.net/blog/thephoto/2009/04/25/entry-1

  Let wel: dit centrum is groots, is uiterst professioneel bezig, en je kunt er niet zomaar even op een dag binnenlopen. Neem vantevoren contact op, en maak een dag of drie vrij. Op de website is oa te zien welke techniek men hanteert en hoe religieus ingebed de uitvoering is. Komt geen hamertje aan te pas.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website