Beste lezers,

Ik zag een filmpje van een knokpartij bij een Indiase club op Walkingstreet. Volgens mijn vrouw werd een Thai geweigerd aan de deur en kwam hij toen terug met een groepje vrienden.

Vandaar de vraag of Thai niet naar binnen mogen in een Indiase club en geldt dat ook voor farang?

Hier dat filmpje: https://www.facebook.com/watch/?extid=WA-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=979an5&v=1164573337799716

Groet,

Willem

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

18 reacties op “Mogen farang en/of Thai niet naar binnen in een Indiase club in Pattaya?”

 1. Teun zegt op

  De reden dat die Thai niet naar binnen mocht was niet omdat hij Thai is.
  Hij (en nog 2 kameraden geloof ik) wilden na de toegestane openingtijd nog naar binnen.
  Dus het had niets met afkomst te maken heb ik uit het verhaal opgemaakt.

  • Tino Kuis zegt op

   Je hebt helemaal gelijk Teun. Ze wilden de club om 4 uur ’s nachts binnen gaan terwijl het al om 2 uur gesloten was. Daarna kwamen nog een dertig anderen die 4 bewakers het ziekenhuis insloegen. Niets met India te maken. Erg jammer dat zoiets hier geplaatst wordt. Zie:

   https://thepattayanews.com/2022/11/10/large-group-of-thai-teenagers-allegedly-attack-nightclubs-guards-on-walking-street-for-denying-them-entry-past-legal-closing-hours/

   • Hoezo niets met India te maken, het was toch een Indiase Club? In Bangkok zijn er ook clubs voor Japanners waar farang niet naar binnen mogen. Dus zo vreemd is dat niet.

    • William zegt op

     Hier in Korat is een nachtclub [naar ik vermoed] waar met dikke letter op een bord voor de deur staat.

     JAPANESE ONLY

     Staat er al tien jaar of langer geen idee of het serieus is, maar niemand die zich er aan stoort schijnbaar.
     Er zijn wel meer zaken die duidelijk maken dat er een [mannelijke] nationaliteit toegestaan is.
     Of is die knipoog dat ze geen patat verkopen tijdens het karaoke dan toch waar.
     Denk dat de westerling een licht geraakt is als men ons kent ons een beetje te strak na wil leven.

    • WilChang zegt op

     Wie wil er nou zo’n club in ?
     Onbeschofte egoïsten zijn het, schreeuwen alles bijeen, lopen op het strand dwars door je spullen en handdoeken.
     Zien of horen alleen eigen volk. Bha bha….
     We troffen een heel leuk stel met een zoontje van 10 jaar, die was bang om met zijn vader in de waterval te zwemmen.
     Ik nodigde hem uit om mij voetje voor voetje te volgen……hij wilde het water niet meer uit
     Na 2 uurtjes samen optrekken zeiden ze, we zijn niet uit India, we zijn Pakistaans.

    • Tino Kuis zegt op

     Het ging hier om de weigering om twee Thais toe te laten. Had dat te maken met het feit dat het een club is uitsluitend voor mensen uit India en dat andere nationaliteiten worden geweigerd? Lees nog even deze bron, Peter, en zeg dan wat je denkt. Misschien dat iemand misschien kan proberen de club te betreden?:

     https://thepattayanews.com/2022/07/01/luxurious-indian-style-jannaat-club-on-pattaya-walking-street-officially-opens-for-business/

     Citaat:
     Guests of all nationalities are invited to go there to help boost Pattaya tourism while also having to comply with the Covid Free Setting regulations. The club opens every day on Pattaya Walking Street and closes at 2 AM in accordance with the new legal closing hour.

 2. Philippe zegt op

  Dit gebeurde naar horen zeggen inderdaad “na” de toegelaten openingstijd, maar naar verluidt mochten er op dat moment nog wel Indiërs binnen, dus totaal niet correct.
  Dat ze “daags nadien met meerderen boel hebben gemaakt” is ook niet goed te keuren;
  Hetgeen me stoort in dit bericht is een “Indiase Club” … !!! Ik kan er mee leven dat Noren, Zwitsers, Australiërs, Zimbabwanen een voorkeur hebben voor een bepaalde club maar dit mag geen reden zijn om de toegang te ontzeggen tot anderen, en zeker geen Thai in eigen land.
  Ik was, 30 jaar terug, in Hong Kong (voor het werk), en daar was een “kroeg” waar geen Chinese mannen toegelaten waren maar wel mooie Chinese vrouwen … walgelijk (niet die vrouwen, integendeel, maar dit kan toch niet).

 3. Khun moo zegt op

  Ik werd jaren geleden nog bij een Chinees evenement in Thailandgeweigerd door 2 Chinese uitsmijters die niet echt vriendelijk keken.
  Wel waren ze een stuk vriendelijker toen ik later met de chinese organisator, die we al jaren kende, van het feest aan kwam zetten

 4. Jacques zegt op

  Deurbeleid noemt men dit. Dat wordt naar believen toegepast. Kan te maken hebben met onder anderen afkomst. Is ook waar te nemen in Nederland. Zoals te zien is in het filmpje werkt dit soms als een rode lap op een stier. Niet prettig om mee te maken. Soms is het weren noodzakelijk kwaad. Er zijn nogal wat mensen die weinig verdraagzaam zijn en dat los je niet op bij de deur van zo’n tent. Ook gaan bepaalde bevolkingsgroepen niet best met elkaar om (in de vorm van elkaar mijden of discrimineren) en al die factoren ( denk hierbij ook aan voor de nachtelijke uurtjes en drugsgebruik invloeden) spelen een rol bij het wel of niet toelaten. Dit soort taferelen zijn moeilijk uit te bannen. De mensheid en wat het elkaar aandoet, het blijven taferelen waar we kennelijk niet zonder kunnen. Voor mij reden genoeg om bij dit soort gelegenheden weg te blijven. Er zijn fijnere dingen die ik met mijn tijd kan doen.

 5. Jan Hoekstra zegt op

  De grotere vraag is “Wil je zo’n Indiase club binnen?”, verschrikkelijk zeg.

 6. andrew van schaik zegt op

  Vroeger was er recht tegenover het Grace Hotel op Sukhumvit/BKK de Bierkutche.
  Daar mochten geen Arabs naar binnen. Als ze problemen maakten bij de ingang werden ze er keihard door een politieagent in burger uit geslagen.

  • TH NL zegt op

   Vroeger werden er ook Arabisch in het Crown hotel geweerd, ik stond er achter toen het gebeurde , ze werden door verwezen naar een andere hotel. In de veronderstelling dat het hotel vol was draaide ik mij ook om, waarop de receptie me vraagde wat ik wilde , waarop ik antwoordde dat het hotel vol was en ik een kamer zocht, waarop ze antwoorde dat ze wel een kamer had.
   Enige jaren later was de westerse toeristen minder toen lieten ze ook Arabisch mensen toe.

 7. BramSiam zegt op

  Dit is wel een heel merkwaardige discussie. Je hoeft je echt geen zorgen te maken dat Thais in hun eigen land gediscrimineerd worden door buitenlanders. Ze zijn mans genoeg om dat te voorkomen.
  Wat ik echter aan de lopende band zie is het omgekeerde. Als Farang zitten we vrij goed, maar Indiërs worden overal geweerd.. Als Indiërs of Arabieren zich melden aan de deur van een go-go bar, dan is die bar ineens een besloten club, terwijl de Westerlingen gewoon door kunnen lopen. In het Sabaya hotel in Pattaya zag ik een bordje dat Indiërs extra moesten betalen voor een gast in hun kamer. Overigens heeft dat allemaal wel een reden. De Indiërs hebben, terecht of niet, de reputatie opgebouwd dat ze weinig geld willen uitgeven en wellicht met vijf man op één kamer slapen.
  Lang geleden zag je in bars al vaak een sticker met de verheffende tekst “we don’t serve alcohol to Muslims and we don’t allow you to abuse our women, because we respect your religion”.
  Discrimineren is in Thailand de gewoonste zaak van de wereld. Op huidskleur, religie, maar vooral op koopkracht. Denk aan het dubbelprijssysteem of aan Hiso versus Loso.
  Thais in hun eigen land gediscrimineerd door Indiërs is een onzinprobleem.

 8. Erik zegt op

  Hmmmm , van discriminatie kennen ze iets , ook tegenover Thai (mannen) . 2 Jaar geleden wilde wij iets gaan drinken in de bar juist aan het begin van Walking Street ( links van dat groot bord dat over straat hangt). Wij = Mijn Thaise vrouw en ik , haar 3 nichtjes en 2 neven ( allemaal Thai) . Mijn vrouw en ik mochten binnen en de 3 nichtjes ook . De 2 neven werd echter de toegang geweigerd . ” Only women and fallang” zei de portier . We zijn dan maar terug met zijn allen naar buitengegaan en ergens anders iets gaan drinken .

  • Khun moo zegt op

   Mijn stiefdochter werd vanwege haar donkere huidskleur zo erg gediscrimineerd dat ze 20 jaar geleden al besloten heeft haar toekomst buiten Thailand voort te zetten. Maar ik moet zeggen dat Thaise mannen nogal eens problemen maken wanneer ze gedronken hebben. Ik kan me voorstellen dat dit de reden was om ze te weigeren.Op elk festival zijn er wel vechtpartijen. Zelfs verschillende groepen studenten in Bangkok gaan met elkaar op de vuist of met messen.En die zijn nog nuchter.Ik kan me voorstellen dat de gemiddelde Thailand toerist geen weet heeft van dit alles en meent het paradijs gevonden te hebben met lachende mensen en lage prijzen.

   • William zegt op

    Dat noemen ze hiërarchie/rangorde in wat eenvoudiger taalgebruik,khun moo, hoewel?
    Veel mensen in dit land hebben daar nogal last van om zichzelf op een niveau weg te zetten waar men eigenlijk vaak niet thuis hoort.

    Het zal zomaar een goede reden kunnen zijn, de sluitingstijd, maar misschien ook niet.
    Door schade en schande wijs geworden zullen wij maar zeggen als clubeigenaar.
    De scheidingslijn tussen oordeel en vooroordeel is dun zeer dun maar overduidelijk aanwezig.
    In heel de maatschappij van hoog tot laag met eenieder.
    Vele nationaliteiten meer natuurlijk.

    Om richting Willem te gaan denkt zo maar eens, dat men geen verschil maakt tussen Thai of Farang als klant.

    • Khun moo zegt op

     In Nederland willen dancing een goede evenredige mix hebben van mannen en vrouwen. Wellicht ook een bepaalde mix van allochtone en autochonen.Dat kan ook nogal vlug uitgelegd worden als discriminatie aan de deur op basis van ras.
     Mischien is het alleen toelaten met een lidmaatschapskaart een oplossing.
     Lastig baantje als portier zijnde lijkt me.

  • Eric Donkaew zegt op

   Bedoel jij de Bamboo Bar?
   Daar komen Thaise mannen inderdaad niet in. ‘Onder begeleiding’ dan weer wel. Geldt ook voor gogobars.
   Ladyboys zijn ook niet welkom in de Bamboo Bar. Wel een beetje vreemd, als je erover nadenkt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website