Beste lezers,

Ik ga voor het jaarvisum naar immigratie, heb een brief van de bank mij. Daar stond het saldo op, maar toch werd nog naar het bankboekje gevraagd. die had ik niet bij me. Wel de brief van de bank plus copieen van de eerste blad van het bankboekje en de pagina met het saldo. Genoeg bewijsstukken dacht ik.

Is de regeling van 800.000 of 65.000 per maand mogelijk veranderd? Heb heb ruim voldoende saldo, en toch nog deze vraag. Na veel vijven en zessen, kreeg ik dan na lang wachten mijn jaarvisum. Omdat het zolang duurde vreesde ik weg gestuurd te worden.

Wie weet hoe het in elkaar zit?

Groet,

Carlos


» Laat een reactie achter


18 reacties op “Lezersvraag: Moeilijkheden met bewijsstukken bank bij immigratie”

 1. David H. zegt op

  Dat men bankboekje vraagt is een extra controle, waar je als eigenaar van toch geen nadeel ondervind..?
  Dit vermoedelijk om op echtheid van je bewijzen te controleren , wetende dat met copies en computer veel kan aangepast worden….

  Tevens kan men dan zien dat je het nog in bezit hebt , omdat slimmerds (?!) die niet over noodzakelijke som beschikkent soms te rade gaan bij malafide agenten om tijdelijk tegen een woekerprijs deze som op je rekening plaatsen, en dan zou het wel kunnen dat deze je bankbook in bewaring houden , insgelijk je pin pas ervan , dit om te vermijden dat zo een” slimmerd “emn onsolvabel er met de Noorderzon mee wegtrekt, naar bvb thuislandje…., daarom dat Immigratie bij twijfel soms vraagt om even kleine som te pinnen en updaten of ticketje te gaan halen , echter dit bij uitzonderingen

  Ik heb nog nooit problemen gehad met bekomen jaar extensie , maar ik heb dan ook alles reeds maanden op rekening en alles bij mij voor inzage , er wordt wel wat gefoeterd door sommige ” applicants” hoor …!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 2. Els zegt op

  Op Samui werd ik weggestuurd terwijl ik een brief had van de bank. De volgende ochtend heb ik alle bankafschriften van de afgelopen 3 maanden overhandigd.. Deze werden regel voor regel nagekeken, om te controleren of het saldo nergens onder de 800.000 baht kwam. Na een hele dag wachten op t kantoor, kreeg ik mijn verlenging. Iemand anders, die voldoende inkomsten uit Nl heeft, ( ondertekend door de consul) moest een Thais bankpasje op naam laten zien. En vergeet de googlemap foto’s van het huurhuis niet, met het volledige woonadres en de gezondheidsverklaring.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • lung addie zegt op

   Beste Els,
   U geeft foute informatie betreffende de 800.000THB. De brief van de bank MOET vergezeld zijn van het originele bankboekje, is altijd zo geweest. Die 800.000THB saldo wordt enkel gecontroleerd voor de laatste 3 maanden. Eenmaal je de waarborg van deze 800.000THB aangetoond hebt mag je dat geld volledig tot de laatste Bath opsouperen. Je moet er enkel voor zorgen dat het bedrag 3 maanden voor de volgende jaarverlenging opnieuw aanwezig is.
   De immigratiepfficier heeft het volste recht om tevens na te gaan of je wel inkomsten en uitgaven hebt. Indien niet mogen ze veronderstellen dat je inkomsten uit Thailand hebt en dan heb je een ander visum nodig met workpermit. Ze hebben het recht dit te onderzoeken. Het is daarom geraadzaam indien je meerdere bankboekjes hebt, er eentje mee te nemen waar zo een verrichtingen op voorkomen.
   bv: je gebruikt een “fix account” als staving van de 800.000THB ( dit mag zelfs een termijnrekening zijn maar geen aandelen )
   Je gebruikt voor je dagelijks onderhoud een “saving account” (=lopende zichtekening). Bij jaarverlenging neem je beiden mee, zo zwaar weegt dat nu ook niet. Indien er om gevraagd wordt toon je deze beiden, ze hebben het RECHT iemand te controleren.
   Je kan jezelf op eenvoudige manier veel misverstanden en nutteloze verplaatsingen besparen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. eddy zegt op

  Ik heb het ook al gehad in Udon, alles bij brief v/d bank, bankboek ect. tip top in orde, bediende van immigratie vond de tekst v/d bankbrief niet goed en ik moest een transactie maken op de rekening. Kwam juist v/d bank die bevestigen dat op die dag een half uur voordien dat bedrag op de bankboek stond. Terug naar de bank, transactie doen plus nieuwe brief.
  TIT

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. loe zegt op

  Op Samui ben ik ook een keer weggestuurd, omdat ze de brief van de bank niet voldoende vonden.
  Ze wilden ook een ”statement” van de bank.
  En het bankboekje en natuurlijk kopieën van alles.

  En tegenwoordig inderdaad ook een print van je huis van Google earth MET de coördinaten.
  Met een print zonder die coördinaten hebben ze me ook al een keer weggestuurd.

  Vervelend immigration kantoor en dan probeerden ze je ook nog 5000 baht afhandig te maken, terwijl de kosten 1900 baht zijn.

  Met een gezondheidsverklaring ben ik nog niet geconfronteerd, maar ik hoor dat dat tegenwoordig
  ook vereist is. Volslagen onzin natuurlijk.
  Ik krijg de indruk, dat we niet erg welkom zijn 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Renévan zegt op

   Ga voor een medical certificate naar het Bandon hospital, even op de weegschaal, bloeddruk en daarna naar een arts die overal een vinkje op het formulier zet dat je gezond bent. Bij de kassa 250 thb betalen en klaar.
   Zover ik weet is birdman (Nok) met pensioen en daarna niemand meer gehoord over de 5000 thb die regelmatig werd gevraagd.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. jan zegt op

  hallo Carlos,
  Het is best dat je fotocopieën van het bankboekje neemt waar de verrichtingen van de laatste 3 maanden zichtbaar zijn…en zeker ook van de eerste pagina…plus, zoals je reeds vermelde, het bankattest (niet ouder dan 1 week) waarop het saldo vermeld wordt. Zeker spelen is copy van het bankboekje tot en met laatste verrichting.
  Succes!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. Renévan zegt op

  Bij immigratie wil men het volgende zien, dat hangt uiteraard af waarvoor u kiest.
  1.Letter from Embassy showing an external pension of not less than 65,000 thb per month ( valid for 6 month).
  2. A current letter from a bank in Thailand showing a balance of not less than 800,000 thb, with the saving account statement for 3 month earlier. (Letter and Statement are from the bank).
  3. External income monthly together with a bank balance of not less than 800,000 thb per year. ( 1 and 2 combined).
  4.Copies of a bank book, showing the all page, previous 3 months pages.(same amount to a bank letter and Statement.
  Dus bij punt 2 een brief van de bank die uw balans laat zien van de laatste 3 maanden. En extra een statement van de bank (Dit is nieuw). Dat is een printout van de bank van uw bankboekje van de laatste 3 maanden. Dit ziet er ongeveer hetzelfde uit als de kopie van het bankboekje dat u zelf moet maken en ondertekenen.
  Dit is de tekst van immigratie, ikzelf had het iets duidelijker omschreven.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • David H. zegt op

   In September had ik buiten bankbook, bankletter ,enkel de copie door Bank gemaakt van bankbook voor immigratie , geen eigen copies , en alles gewoon aanvaard zonder problemen in Jomtien immigratie
   .
   Was wel een nieuw bankbook (, vorige vol ), dus maar 1 pagina copie voor bank te maken ,voorheen leverede de bank enkel de brief , nu mooie officiele copie met stempel (Kasikorn )

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. ruud zegt op

  Ze willen graag de transacties zien, om te weten, van welk geld u leeft.
  Als u een spaarrekening hebt met geld erop, waarbij geen transacties worden verricht, zal men graag willen weten van welk geld u dan precies uw boodschappen doet.
  Of dat u met uw retirementvisum per ongeluk werkt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 8. danny zegt op

  Ook ik had dit probleem. Ik had keurig een bevestiging van de bank over genoeg saldo en tevens had ik ook mijn bankboekje bij mij met een kopie van de bladzijden. Echter de bank had mijn bankboekje niet ge-upgrade, ondanks dat de laatste week niets was veranderd en de bankdirecteur mijn saldo op de dag van mijn bezoek aan immigration had getekend voor datzelfde bedrag dat op dat bankboekje stond.

  In Khon Kean is de corruptie op immigration , dit jaar ongekend.
  Bij binnenkomst wordt al meteen gevraagd, als het druk is of je bereid bent om extra te betalen voor voorrang.
  Mijn vriendin weigerde dat met als gevolg dat ze er alles aan doen om je dwars te zitten. Je maakt geen schijn van kans, als je niet iets extra s betaald.
  Dit jaar heeft Khon Kean een nieuwe vrouwelijke baas. Ze zal er alles aan doen om extra inkomsten te krijgen.
  Elk kopie kost dit jaar 5 baht. Wij hebben 22 kopies moeten maken naast de kopies die we thuis al hadden gemaakt. Allemaal om te pesten, omdat we niet iets extra s wilde betalen.
  Overigens had ik al wel tegen mijn vrouw gezegd, dat ze beter wel kon betalen, omdat we anders wel eens heel veel problemen zouden kunnen krijgen.
  Jammer genoeg wilde zij dat niet doen met alle narigheid van dien.
  Ons bezoek duurde bijna 5 uur en konden terug komen, omdat mijn vliegticket arrival-nummer wel leesbaar was maar niet goed te kopiëren was…totaal bizar.
  We komen hier al heel veel jaren, maar dit was ongekend.
  Misschien is het een goed idee om op dit blog dit soort ervaringen in kaart te brengen,zodat we elkaar kunnen helpen en waarschuwen door ieders ervaringen, want ik ben er van overtuigd dat iedereen in Khon Kean hier mee te maken krijgt.
  Overigens waren we goed gekleed en zijn zeer beleefd gebleven….mijn vrouw wilde alleen niet betalen (500 baht)

  goede groet van Danny

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 9. Roel zegt op

  Ik heb altijd een deposito rekening voor het bedrag 800 k en waar het geld dus langer dan 3 maanden op staat. Dus geen discussie daarover.

  Verder doe ik alles gewoon met betaalrekening en die zien ze niet. Gaat hun ook niks aan hoeveel geld ik gebruik of overmaak vanuit NL.

  Heb meegemaakt met Nl er, die ruim een halfjaar geld op de bank had staan, maar was geld nodig voor verbouwing. Geld overgemaakt vanuit NL, hij belde naar de bank of het geld binnen was en zo ja dat hij geld moest gebruiken. Dus aan de bali bij de bank 400 k gevraagd en gekregen, dat ging van de rekening af en zijn gestorte geld vanuit NL ging er weer op. Dus let op ( eerst zoals in bankboekje stond eruit van opname en erop wat uit Nl was gekomen. Immigratie ontdenkte dat het geld dus niet meer 3 maanden daar had gestaan en moest andere wegen maken om visa te verkrijgen.

  Dus let goed op met wat je doet en hoe je dat doet, 3 maanden zijn 3 maanden bij immigratie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. stevenl zegt op

  Immigratie heeft het recht, en doet dat ook regelmatig, om na te gaan of er in Thailand voldoende geld binnenkomt om van te leven.
  Het gaat ze dus wel degelijk aan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • loe zegt op

   Het kan wel zijn, dat ze het recht hebben om je inkomsten te controleren, maar het is mij in 11 jaar nog nooit overkomen. Misschien omdat ik er zo betrouwbaar uit zie 🙂

   Ik hoorde, dat Jomtien de 800.000 op een fixed account niet accepteerde en je geld op een savings account moest staan.
   Op Samui hebben ze daar nooit een probleem van gemaakt.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. Sjaak S zegt op

  Echt, ik word er niet goed van. Waarom blijft men stoer en telkens weer schrijven dat je óf 65.000 Baht per maand óf 800.000 Baht op de bank moet hebben staan????

  De enige die tot nu toe ook schreef dat er een combinatie mogelijk is, is Renévan, die dat in punt drie opnoemde.

  Ik vind dit een heel belangrijk punt. Telkens weer op te schrijven dat je alleen het een of het ander moet hebben, maar niet de combinatie, zal voor velen een struikelblok betekenen om naar Thailand te komen.

  Heb jij een pensioen van 1000 Euro, dat zijn 460.000 Baht per jaar, dan hoef jij nog maar 800.000 baht MIN 460.000 baht = 340.000 baht op de bank te hebben staan. Dat zijn: 8.870 Euro. ACHTDUIZENACHTHONDERDZEVENTIG Euro… dus niet 20.000. Toegegeven, dat is ook nog een hoog bedrag, maar bij lange na niet zo hoog als de 800.000 die iedere keer wordt aangegeven.

  Heb jij 1200 Euro aan inkomsten, dan hoef je nog maar 250.000 Baht (6526 Euro) te tonen. Enzovoorts.

  Dus alsjeblieft, houd daar rekening mee en schrijf niet meer deze extreem bedragen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • RonnyLatPhrao zegt op

   De drie mogelijkheden zijn altijd al vermeld in het Dossier Visum.
   Combinatie kan trouwens alleen maar voor “Retired”, niet voor “Marriage”.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
   • Sjaak S zegt op

    Dat mag dan bij married zo zijn. Ik weet wel dat je bij “getrouwd” een lager bedrag hebt: de helft van het inkomen of het halve bedrag op de bank. Dat dit te weinig is om met zijn tweetjes van te kunnen leven – normaal te leven, is een ander thema. De meesten komen met slechts 800 € of 32500 baht nauwelijks als single uit. Ik begrijp dan ook deze regeling niet. Het zou eigenlijk juist andersom moeten zijn.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • RonnyLatPhrao zegt op

     40 000 Baht inkomen of 400 000 Baht op de bank om juist te zijn. Verdere details staan in het dossier. Is ook zo wanneer je ouder of voogd bent van een Thais kind, en dat kind in Thailand verblijft.
     De logica van het bedrag is iets anders.
     Maar die vraag zou je dan ook kunnen stellen bij een buitenlands getrouwd koppel, waarbij een van de partners als “dependent” van de andere gaat. Dat kan.
     Een van de partners moet dan maar aan de financiele eisen voldoen en dat kan op de drie manieren (800 000/65000 of combi) De andere moet aan geen financiele voldoen.
     Details – zie dossier.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website