Beste lezers,

Ik ben in Nederland in 1990 getrouwd met een vrouw uit Thailand. We hebben twee kinderen en willen nu gaan trouwen in Thailand. mijn vraag is: als mijn vrouw komt te overlijden heb ik (of de kinderen) dan recht op de bezittingen van mijn vrouw, die ze heeft gekregen van haar ouders?

Groet,

Ad

6 reacties op “Mocht mijn Thaise vrouw overlijden heb ik (of de kinderen) dan recht op haar bezittingen?”

 1. chris zegt op

  Ik heb altijd begrepen dat bij een Thais huwelijk alle bezittingen die de partners inbrengen van elk van de partners blijft. Na de huwelijksdatum zijn zaken in gemeenschap van goederen tenzij anders vastgelegd.
  Ik denk dus dat als je vrouw zaken aan jou en/of de kinderen wil achterlaten zij een testamant moet laten opmaken.

 2. Frits zegt op

  Ga je in Nederland in 1990 een wettelijk/burgerlijk huwelijk hebt gesloten met een Thaise vrouw, dan hoef je in Thailand niet nog eens burgerlijk te huwen. Je bent immers al wettelijk getrouwd.
  Haal bij de burgerlijk stand van jouw gemeente een huwelijksuittreksel, laat die in het Engels vertalen, legaliseer die (zoals dat ook gebeurd met documenten bij een aanvraag Thai Visum Non-Immigrant O-A, en schrijf jullie huwelijk in Thailand in bij de Amphur van de gemeente waar jouw vrouw staat ingeschreven als zijnde Thai.
  Vervolgens ga je naar een Thai Lawyer en laat je een testament opmaken. Let wel: grond is niet overerfbaar aan een niet-Thai. Als jouw/jullie kinderen niet de Thai nationaliteit bezitten, kunnen ook zij geen grond erven.

  • Tino Kuis zegt op

   Niet de grond is overerfbaar maar wel de waarde ervan. Ik ben in 2012 gescheiden. De huwelijksgoederen die ik voor het grootste deel betaalde werden verdeeld. Zij verkocht de grond en ik kreeg de helft van het bedrag. Zo werkt dat, ook bij erfenissen.

 3. Tino Kuis zegt op

  Het Thaise erfrecht is redelijk ingewikkeld. Je kunt het beter bij een Thaise advocaat met kennis in deze zaken navragen. Of lees anders het boek: Thai Law for Foreigners, ISBN 978-1-887521-57-4. Het beste is een testament te maken, dat kan in Thailand zowat alles bevatten.
  Over je specifieke vraag: Alles wat je vrouw (en jij) tijdens jullie huwelijk (maakt niet uit waar gesloten) heeft gekregen/verdient/gekocht (maakt niet uit wie betaalde) is dan gemeenschappelijk bezit. Overlijdt zij dan gaat dat naar partner en kinderen.
  Alles wat zij (jij) bezat voor haar/jullie huwelijk blijft van haar (of van jou) en daar kan zij (en jij) vrijelijk over beschikken. Heeft ze geen testament dan gaat het naar haar ouders en kinderen.

 4. Albert zegt op

  Twee maal trouwen gaat niet.
  Je moet je Nederlandse huwelijk laten registreren in Thailand.

  Voor het erfrecht lees het Haags Verdrag, heb je gebruik gemaakt binnen 10 jaar van het keuzerecht.?

  Een goede notaris is hier het advies.

 5. Bob zegt op

  Zover ik op de hoogte ben, kan een buitenlander wel grond erven, als het maar niet meer dan 1 rai is, en binnen 1 jaar verkocht wordt.
  Of met een usefruct tot je overlijdt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website