Beste lezers,

Er zullen vast wel expats zijn met hetzelfde probleem als ik. Ik woon nu een half jaar in Pranburi. Wij hebben sinds een paar weken erg last van mieren in de keuken. Vooral als er regen in de lucht zit, komen ze massaal naar binnen.

Je kunt nergens iets eetbaars laten liggen want zitten er zo honderden bij. Wij hebben daarom maar alles in de koelkast gepropt. Dat is de enige plek waar ze niet komen.

Ben al kieren wezen dichtkitten en heb al een spuitbus gekocht tegen ongedierte bij de Tesco, maar ik wil niet binnen spuiten met gif.

Die mieren vreten zich overal doorheen, zelfs eten dat in plastic verpakking zit kunnen ze bij.

Hoe hebben andere expats dat opgelost?

Met hartelijke groeten,

Herman

Heb jij ook een vraag over Thailand? Stuur een lezersvraag in! Dat kan je doen door jouw vraag te sturen naar de redactie (plaatsing onder voorbehoud) Stuur een email, klik hier: contact

25 reacties op “Lezersvraag: Wat kan ik aan mieren in mijn huis in Thailand doen?”

 1. Cor van Kampen zegt op

  Je hebt in Thailand veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bestrijden van ongedierte. De zogenaamde pestcontrol. Het hangt er van af waar je woont en hoeveel last je hebt van ongedierte. Ze kunnen je huis ondermijnen met alle gevolgen van dien.
  Je kan met die bedrijven een contract afsluiten en ze komen eens in de 6 maanden langs. Geen last meer van al dat ongedierte. En voor de prijs hoef je het niet te laten.
  Cor van Kampen.

 2. Pim zegt op

  Om de 6 maanden is wel erg lang.
  Bij mij komen ze elke maand volgens contract ,bij hevige regen heeft het geen nut .
  Voor het geval ze toch eerder komen staat er een spuitbus met een injecteermond klaar die als ik ze volg naar het gat waar ze uitkomen blijf bewerken tot het over is .
  Soms is het ook nodig om binnenshuis te behandelen .
  Het contract gaat naar het aantal m2 .
  Vraag aan mensen die hier ook gebruik van maken wie naar hun mening de beste is want ook in deze branche is het makkelijk geld verdienen met oplichting .

 3. jeanine zegt op

  Wij gebruiken in huis ook liever geen spuitbussen ivm de katten, maar de krijtjes die ik gewoon in de supermarkt koop helpen heel goed. binnen enkele seconden raken de mieren verlamd en dat geldt voor allen die over de krijtstreep lopen. simpel maar erg doeltreffend.

 4. Marcus zegt op

  Ik heb een contract met “fighter”, een maandelijks spuiten en controleren van het huis (1500m3 huis)binnen en buiten en de tuin . 6500 baht per jaar. Mijn termieten probleem van jaren terug is niet meer terug gekomen en mieren , ja wat in de tuin, voornamelijk de rode, maar niet in het huis. De enkele muis of kleine rat vang ik zelf met een kooitje want ratte gif laat ze op het dan of op het plafont doodgaan met alle narigheid van dien.

 5. lthjohn zegt op

  Plaats levensmiddelen en zoetigheid in een diep bord of een schaal en vul deze dan met een laagje water. Ik heb nog geen mieren met zwemdiploma gezien.

 6. Fred Holtmans zegt op

  Voor 35 baht een bus teken- en vlooienpoeder bij bijna iedere buurtsuper; het is gewoon gif en doodt ook mieren of termieten. Bij overlast de mierenstraten overvloedig bepoederen, desgewenst herhalen.

 7. gerard zegt op

  Op de markt en veelal winkeltjes met gereedschap e.d. worden krijtjes verkocht voor een habbekrats.
  Teken op de vloer een vierkant rond de mieren.
  Het klinkt onwaarschijnlijk maar ik heb er succes mee
  Ieder jaar als wij terug naar Nederland gaan neem ik een lading mee om vervolgens iedereen versteld te doen staan.

 8. Joop zegt op

  Zoek het nest en gooi er kokend water in. Herhaal dit indien nodig. Succes!

 9. wimol zegt op

  Dat nu een erkend firma spuit of je spuit zelf, wat is het verschil.Vroeger kwam hier ook een firma”american pest control”maar het hielp geen barst .De thais zweren bij een soort van krijt (chok)maar werkt maar tijdelijk en plaatselijk.De groene bussen Baygon helpen het best,een paar keer spuiten bijzonder in voegen en spleten en ze komen niet meer terug .Sinds “american pest control niet meer komt heb ik ook minder kakkerlakken,ik denk dat die suikerwater spuiten of iets dergelijks,werk verzekerd.
  Om iets te bewaren buiten de ijskast zet het op het aanrecht,trek een cirkel rondom met chok en ze komen er niet naartoe.

 10. Chris Bleeker zegt op

  Sticks van mierenpoeder,ziet eruit als krijt,te koop bij 7/11 en dat aan de buitenkant rond de kozijnen krijten,dit werkt als allerbeste,inderdaat ook eventueel spuiten,maar dat is van korte duur.
  Waar mieren ook niet tegen kunnen is Citroen ( hier in Thailand de makroth kopen is goedkoper)wat ook uitstekend werkt is afwasmiddel met citroen zoals wat wij die kennen als Dreft,….. en zeer zeker geen zoetigheid in huis,ze zijn dol op o.a. Cola

 11. Kees en Els zegt op

  Blijven kontroleren buitenshuis iedere dag en spuiten als ze binnen zijn, valt na 5 jaar niet te vechten. CONTROLEN IEDERE DAG.

 12. van der vaart zegt op

  Goedendag je kan wat koper van koperen waterleidingen afzagen en daar stukjes van rond je huis neer leggen daar houden mieren niet van ik heb er hier in holland ook last van gehad sindsdien ik koper heb neer gelegt zie ik geen MIER meer.
  succes ermee.
  vgr Adri

 13. Toni Merckx zegt op

  Hallo,

  Soms heb ik hier ook wel last van mieren. Voorlopig onder controle. Maar ik zou ook wel een firma willen contacteren voor regelmatige controle en bestrijding. Heeft er iemand concrete informatie?
  Dank en Groeten,
  Toni

 14. Roland zegt op

  Het hangt natuurlijk af van de omvang van de “mierenplaag”, je hebt ook soorten mieren. Ik heb zéér goede resultaten met de bestrijding van de faraomier, zéér kleine miertjrs maar zéér veelvuldig aanwezig.
  Het is een eenvoudig plastiek doosje (afmeting 7×5 cm, dik 1 cm) met gele korreltjes verpakt in een luchtdicht zakje. Je opent het zakje, giet de inhoud ervan in het doosje en plaats het op de loopweg van de mieren. In het plastiek doosje zijn een 6-tal openingen om de mieren toe te laten erin te gaan en de korreltjes op te halen. Want inderdaad, ze brengen de (gift-) korreltjes naar hun nest waar iedereen ervan eet. Resultaat, na enkele uren… geen mieren meer. De ganse colonie is uitgestoren. Het is plezant om te zien hoe ijverig ze de korreltjes ophalen en wegbrengen.
  Je kan de doosjes kopen in sommige 7Elevens, in Foodland en in Tops Supermarkten.
  De naam is ARS ANT KILLER, prijs per doosje bedraagt ~50THB.
  De gebruiksaanwijzing is in beide talen, Thais én Engels.
  Zéér goed resultaat gegarandeerd!
  Succes ermee.

  • ruud NK zegt op

   Sardist, je kunt die doosjes ook bij de Testo kopen, naast de genoemde “krijdjes” en nog veel meer artikelen tegen allerlei nare beestjes. Te vinden in de buurt van de dierenvoeding.
   Kijk wel uit met het gebruik van vergif. Een van mijn honden (kleintje) had vorig jaar ratten gift gegeten bij de buurvrouw en dat was heel snel noodlottig.Een andere hond had ook gif binnengehad, maar die heb ik sla olie (je moet wat) in haar keel gegoten en daarna gezorgd dat ze de kots niet weer op at. Kostte 1 uur, maar ze heeft het overleefd.

   • Roland zegt op

    Mag ik zo vrij zijn te vragen wie of wat “Sardist” is aub? Of is dat de “naam” die jij me toebedeelt? Vraagt wel enige toelichting graag…

    • ruud NK zegt op

     Roland je schrijft:” Het is plezant om te zien hoe ijverig ze de korreltjes ophalen en wegbrengen.” Vandaar dat sardist, het is niet persoonlijk bedoeld chai jen.

     Waar mieren ook niet van houden is koffie prut. Goei het niet bij je afval, maar over een mierennest.

     • Roland zegt op

      Het is inderdaad plezant om te zien, daar de agressie van hen uitgaat, niet van mij. Uiteindelijk komen zij mij lastigvallen, en niet andersom. Daarom vind ik het plezant om zien hoe ik er vanaf geraak.
      Ik til er niet aan dat je me een “sardist” noemt. Waarschijnlijk bedoelt je sadist? right? Wat ik gelukkig niet ben.
      Wel eerst leren schrijven he… lol…

    • Khun Peter zegt op

     Een sardist is iemand die er plezier aan beleeft om sardientjes te mishandelen. LOL

 15. Miek37 zegt op

  Wat van der Vaart zegt kan ik bevestigen, ik wilde ook geen gif in m’n keuken gebruiken en heb toen koperen stuivers bij de gaatjes gelegd, sindsdien geen mier meer in huis gehad!

 16. Sjaak zegt op

  Interessante tips allemaal… alleen die met het kokende water helpt niet veel, omdat de nesten vaak te diep zijn en dan is het water al afgekoeld….
  Ik heb ook soms last van mieren. Dus zorg ik ervoor dat alles eetbare goed verpakt is in luchtdichte plastic dozen die je aan vier kanten met clips goed afsluiten kan. Te koop in Tesco en ook Makro.
  Verder doe ik dezelfde dingen: poeder strooien, krijt om de tafelpoten tekenen, gif spuiten als ik last heb van de rode mieren bij mijn zwembadje…

 17. Poo zegt op

  Inderdaad de krijtjes zijn heel doeltreffend wel een paar dagen herhalen maar het resultaat is vlug zichtbaar …de mieren sterven doordat hun orriëntatie word verstoord ..
  ook heel goed zijn de mieren lokdozen zoals je die vind in België en Nederland .
  Alvast succes !

 18. Truus zegt op

  Hoi Herman
  weet hoe het is, ze zijn er altijd die mieren, maar komkommerschillen houden ze niet van.
  Gr Truus

 19. theo zegt op

  Hallo Mierenhaters.
  was er zelf ook eentje.totdat een goede buur mij een tip aan de hand deed.
  ga naar TOPS volgens mij alleen bij tops? en haal een zakje, 50 cent. genoeg voor een paar jaar.
  heb na 10 jaar pas 2x gehaald. je strooit het voorzichtig daar waar de mieren zitten of
  binnen komen.het zijn zeer kleine korreltjes en wanneer 1 mier 1korreltje heeft op
  gepeuzeld gaat ze terug naar het hoofdnest en in een mum van tijd alle mieren weg
  en ik zie ze maanden niet meer terug. meestal na een dikke halve dag alles goed\
  schoon maken. ik ken helaas het merk niet want ik zit nu in nederland.
  veel succes.

 20. theronda zegt op

  Bestrijding overlast door mieren,
  Met waspoeder of nog beter is vloeibare waspoeder.

  MVG Theronda


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website