Met 3e (booster)prik binnen 2 weken naar Thailand reizen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 december 2021

Beste lezers,

Zijn er mensen die met een 3e (booster)prik binnen 2 weken na die prik naar Thailand zijn gereisd of gaan reizen. Ik mag toch aannemen dat hier niet moeilijk over gedaan wordt, hoewel in dit geval de laatste prik binnen 2 weken voor vertrek heeft plaatsgevonden.

Groet,

Berbod

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 2.33/5. From 3 votes.
Please wait...

12 reacties op “Met 3e (booster)prik binnen 2 weken naar Thailand reizen?”

 1. haki zegt op

  Ik heb begrepen dat kort na een Covid vaccinatie, kans aanwezig is dat een controle bij aankomst, positief kan uitvallen. In dat geval lijkt het me aannemenlik dat, gelet op de strikte controle, immigratie quarantaine zal opleggen. Want wie garandeert dat het geen Covid is, die je ook zonder die boosterprik had opgelopen of dat de vaccinatie niet goed in uw lichaam functioneert?

  • Cornelis zegt op

   Goed dat je dit aankaart, Haki. Als alles goed gaat zou ik volgende maand kort voor vertrek naar TH die 3e prik kunnen krijgen, maar als het inderdaad zo zou zijn dat je dan enige tijd een hoger risico op een positieve test loopt, doe ik er misschien verstandiger aan die ‘boosterprik’ in Thailand te halen.

   • Fons zegt op

    Ik heb op 2 december booster prik gekregen op 5 december PCR test in Brussel vertrokken op 7 december vertrokken naar Thailand op 8 december PCR test in Bangkok alles in orde geen problemen.Positief testen na vaccinatie is volgens mijn huisarts niet waar

 2. Juul zegt op

  Dat je positief test na en door een vaccinatie is een mythe. Je kan natuurlijk positief testen maar dat komt dan niet door de vaccinatie.

  Wat betreft de lezersvraag, de Thaise autoriteiten willen dat je 2 vaccins (of 1 als Janssen) lang genoeg geleden zijn. Dus dan lijkt me een derde die later is geen probleem.

 3. Nico zegt op

  Ben je Belg? Heb je na je 2de vaccin een EU Digital Covid Certificate ontvangen/ gedownload? Je kunt deze gebruiken om naar TH te reizen.

 4. Cor zegt op

  Hallo Berbod. Ik zou me niet al te veel zorgen maken: die 14 dagen gelden na de prik waardoor je als volledig gevaccineerd wordt beschouwd. Dus na ofwel de eerste prik j&j ofwel na de tweede prik met alle andere door Thailand erkende vaccins. Herhalings- of boosterprikken zijn niet nodig om als volledig gevaccineerd te worden beschouwd.
  Cor

 5. Frits zegt op

  Het is niet mogelijk dat je door het vaccin positief test. Wel kan je ondanks het vaccin toch besmet zijn (eventueel asymptomatisch), en daardoor positief testen. Zie https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/kun-je-door-een-vaccinatie-positief-testen-op-het-coronavirus/ .

 6. Ronny zegt op

  Ik heb booster prik gekregen op 3/12/2021, op 9/12 mij laten testen in Belgie om op 11/12/2021 naar Thailand te vertrekken en de booster heeft in mijn geval geen positief resultaat gegeven in Belgie.
  Vandaag PCR test gedaan in Thailand, morgen resultaat maar zal naar mijn inziens zelfde zijn als in België.

 7. Pada zegt op

  Dit staat ter info bij Coronalab.eu PCR test:
  Voorzorg
  Het gebruik van verschillende middelen kan de oorzaak zijn van een onduidelijke of onbetrouwbare uitslag. Onder andere, maar niet enkel en alleen: roken, eten, drinken, het gebruik van mondwater of het gebruik van alcohol. Wij adviseren u hier rekening mee te houden door ongeveer een uur voorafgaand aan de afname deze middelen niet te gebruiken.
  Dus dit geld ook als je in Thailand wordt getest na aankomst. Hou daar dus rekening mee tijdens de reis.

  Groet Pada

 8. Paul Vercammen zegt op

  Beste,
  mijn vrouw heeft gisteren juist haar boosterprik gehad en we vertrekken zaterdag. Zoals gezegd kan je geen covid van het vaccin krijgen. Op haar document staat dat ze in orde is met het Janssen vaccin. Thailand vraagt geen boosterprik als inreis voorwaarde dus ik zie geen probleem.

 9. KC zegt op

  Hallo,
  Ik heb mijn regio in België (Vlaanderen) gecontacteerd met betrekking tot die 3de en/of booster vaccin.
  Ik had mijn 2de Pfizer vaccin op 07/07/2021.
  Men wist mij te vertellen dat ik begin Januari 2022, als ik in Thailand ben, mij kan registreren voor een prik in de hoofdstad en dat ik, mits de nodige documenten, dit bij mijn terugkeer in mijn Covidsafe app kan laten plaatsen door mijn huisarts.
  Nu heeft mijn contact ter plaatse uitgezocht dat Pfizer (en ik wil alleen Pfizer) in het Vimut Hospital en in het MedPark hospital (beiden in Bangkok) beschikbaar zijn.
  Kan ik op één of andere manier mij laten registreren of inschrijven voor mijn 3de vaccin ?
  Met dank bij voorbaat voor jullie antwoorden.
  Vriendelijke groet,
  Karl

 10. Carrie zegt op

  Beste, wij zitten momenteel in Thailand mijn man heeft zijn 3de booster prik 3 dagen voor we vertrokken gekregen en was geen probleem moet je ook niet aantonen alleen u bewijs van de 2 prikken gr Carrie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website