Beste lezers,

Wij gaan naar Bangkok, Chiang Mai en Hua Hin. In welke mall is echte merkkleding goedkoop?

Waar kan ik echte zijde kopen?

Met vriendelijke groeten,

Iris


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik voordelig merkkleding kopen in Thailand?”

 1. Joe zegt op

  Dag Iris, Merkkledingen zijn erg duur in Thailand, dit komt door import tax, ik was laatst bij Siam Paragon, een Replay jeans kost in NL ca. 130,– daar 190,– euro omgerekend, als je geluk hebt, dan zal de prijzen misschien gelijk liggen als in NL.

  gr.

  • Christina zegt op

   Als je bijvoorbeeld bij MBK koopt kun je de belasting terug krijgen. Staat aangeven in de winkel wel moet je het tonen op het vliegveld en dan krijg je het geld terug.

   • jeffrey zegt op

    Christina,

    MBK heeft volgens mij maar enkele merken van een bekend merk la coste , Arrow en levy
    De prijzen liggen niet lager dan in nederland.
    De btw (VAT) kun je terugkrijgen op het vliegveld (bij de achterste incheckbalie zit een kantoortje)
    Eurpese merken liggen in prijs over het algemeen veel hoger dan in nederland.

 2. michiel zegt op

  Als je echte spullen wilt kopen zoals kleding en electronica ben je in Thailand vaak niet echt goedkoper uit .

  Behalve sommige Apple spullen kunnen iets goedkoper zijn maar hier in de EU krijgt u ook 2 jaar garantie.

  Apple (wat ik zelf niet bezit) heeft dacht ik wel wereldwijde garantie . Een Sony,Samsung,enz fototoestel ofzo koop ik liever hier. Met al dat prijsgestunt hier vaak voordeliger en 2 jaar garantie.

  Zoekt u echte zijde en kunt u zelf onderscheid in kwaliteit hiervan maken dan kunt u in Thailand wel goedkoper uw slag slaan.

  • Mart zegt op

   Mijns inziens is merkkleding toch echt iets anders dan elektronica. De vraag waar merkkleding te koop is kan op geantwoord worden dat alle wereldmerken vertegenwoordigd worden in o.a Siam Paragon in Bangkok en de andere grote shopping malls. Ook op Suvarnabhumi Airport zijn veel wereldmerken vertegenwoordigd. Belasting is terug te vorderen in zowel Siam Paragon e.a als op Suvarnabhumi Airport.

 3. Prathet Thai zegt op

  Hoi Ires,

  Originele merkkleding is inderdaad net zo duur of zelfs duurder dan in Nederland, wel heb je elke maand shopping Mall sales dus wie weet heb je geluk, zijde is geen probleem misschien ook een aanrader in de omgeving van Chiang Mai heb je diversen zijde fabriekjes leuk om eens te bezoeken, en hier kun je ook dingen kopen.

  • Christina zegt op

   Is het mogelijk om dan even te schrijven waar je de fabriekjes vindt? En maken ze daar heren of dames kleding.

   • Prathet Thai zegt op

    Als je in Chiang Mai bent is dit bv een leuk adres, maar ook buiten Chiang Mai heb je leuke fabriekjes gewoon even na vragen in het hotel waar je verblijft.

    Shinwatra Silk Factory/Chiangmai-Sankampang Rd | K.M.7, Sankampang, Chiang Mai Dames en heren kleding

 4. Christina zegt op

  De echte merk kleding is goedkoper dan in Nederland. In de bekende warenhuizen. Ook is er in Bangkok een outlet mall sales hebben ze altijd wel. Mijn man koopt ook in de warenhuizen de bekende merken.
  Chiang Mai weet ik niet maar op internet evenals Bangkok kun je dit terugvinden.

  • Prathet Thai zegt op

   Dat de merkkleding goedkoper is dan in Nederland is niet juist denk ik, nu is het wel zo dat MBK over het algemeen veel nep artikelen verkoopt zelfs in de winkeltjes, het is niet voor niets dat je hier kunt afdingen, maar inderdaad op de begaande grond is zijn er meestal sales van originele merken, maar dat is dan ook aan de prijs goed te zien, en dan kun je wel eens goedkoper uit zijn dan in Nederland

   • Christina zegt op

    Ik bedoelde niet de winkeltjes maar Tokyuo zelf wat je daar koopt is geen nep. Ik heb hier veel verstand van kan echt wel nep onderscheiden.

    • Prathet Thai zegt op

     De merkkleding die in Thailand word verkocht, daar kun je beter voor naar de goeie shopping malls,en niet in een farang mall zoals MBK, wil je echte merk kleding kopen dan kun je het beste naar Siam Paragon, K-Village, of Terminal 21, voral merken als Lagosta/Piere Cardin, Puma zijn in overvloet te krijgen en H& M is tegenwoordig erg gelieft in Thailand maar ook deze kleding is duurder dan in Nederland.

 5. Christina zegt op

  Vergat dit nog te vermelden op de begane grond van MBK Bangkok het warenhuizen Tokyuo worden merkschoenen zoals Ecco en Dr. scholl verkocht veel goedkoper dan in Nederland. Evenals de bekende lingerie merken Triumph enz.en wat designer merken en dat is echt goedkoper dan in Nederland.

 6. Jan Hoekstra zegt op

  Echte merkkleding is veel duurder in Thailand dan in Nederland, komt door de belasting.

 7. Peter zegt op

  Iris ,

  Zet dat goedkoop van merkkleding maar uit je hoofd.
  Zijde is veel aanbod in de regio Chang mai maar ga niet naar de zogenaamde toeristen winkels maar zoek met wat plaatselijke mensen een winkel waar niet veel toeristen komen en dan kan je voor een redelijke prijs een mooi rokje of iets dergelijks kopen .

 8. Freddy zegt op

  Als je echt houd aan een merkkledingstuk die je bezit en dat je te pas en onpas draagt en je zou echt hetzelfde willen maar niet te duur, neem je kledingstuk mee naar een goeie kleermaker hier en laat het volledig namaken en perfect, goedkoop en echt, heb daar zelf ervaring mee, een aanrader.

 9. henry zegt op

  Originele merkkledij is in Thailand veel goedkoper dan in belgie of Nederland, om de eenvoudige reden dat ze meetal hier gemaakt word. Maaf de meeste toeristen gaan ze zoeken in de typische toeristen malls zoals MBK en Siam Paragon( schreeuwend duur)

  Als je merkenkledig zoekt ga je naar Central Lad Prao ,Future Park Rangsit of een van de The Mall ‘s of Centrals in de buitenwijken van de hoofdstad. In elk van die shoppingcenters heb je ook outletshops

  Er is ook een bekende outletmarkt achtter het hoofdgebouw van Thai Airways.

  De meeste Bangkokians mijden een MBK omdat het daar te duur is, zij volledig gericht op de toeristen en mensen uit de provincie. Zij vermijden sowieso het centrum omdat het dar te duur is door de vele toeristen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website