Malaria tabletten (Malarone) slikken en beschikbaarheid?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
16 mei 2019

Beste lezers,

Als ik naar Thailand en Laos ga slik ik dagelijks Malaria tabletten (Malarone). Mijn vriendin komt uit Laos, en is hier nu in Nederland.

Nu de vraag, wat als er iets met haar familie gebeurt, en we onverwacht die kant op moeten? Hoe dan aan deze medicatie te komen, aangezien dokter apotheek toch al snel 24 uur duurt? Afgelopen april heb ik deze medicatie niet kunnen vinden bij een “Pharmacy” in en rond Vientiane en Nong Khai.

Ik ben vast niet de eerste die hier over nagedacht heeft.

Hoe hebben jullie dit geregeld?

Groet,

Mike


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Malaria tabletten (Malarone) slikken en beschikbaarheid?”

 1. erik zegt op

  Ik heb 26 jaar Thailand achter de rug zonder enige pil om te beschermen tegen ziektes die muggen verspreiden. Je kunt je op betere manieren beschermen. Tenzij, uiteraard, jouw arts dat voor jou voorschrijft. Leg ze dan op voorraad thuis voor als je direct moet vliegen.

 2. ruud zegt op

  Ik meen mij vaag te herinneren van vele-vele jaren geleden, dat op Schiphol malaria pillen te krijgen waren.
  Waarschijnlijk voor mensen die ze thuis hebben laten liggen.

  Dat zou u even kunnen navragen.

  • Mike zegt op

   En waar op schiphol navragen?

   • ruud zegt op

    Malariatabletten

    Ook medicatie tegen malaria haal je bij onze apotheek in vertrekhal 2 op Schiphol-Centrum.

    https://klmhealthservices.com/airport-medical-services/

 3. Leo zegt op

  Beste Mike,
  Ik woon meer dan 12 jaar in de landen die jij benoemd. Geen haar op mn hoofd die eraan denkt Malarone te slikken. Het middel is erger dan de kwaal. Een paar dagen koorts: lab bezoek.

 4. Vincent Maria zegt op

  Malaria is zeldzaam in Thailand. Soon en week her al 43 Karen, Bangkok, zuid Thailand en nu al 8 jaar in Esan. Nooit iemand ontmoet met malaria

 5. Vincent Maria zegt op

  Correctie schrijffout. Heb hier 43 jaar gewoond en gewerkt

 6. mr.Bojangles zegt op

  Mijn broer woont al 8 jaar in Gambia waar – in tegenstelling tot Thailand – malaria wel vaak voorkomt. Ik ga daar jaarlijks een maand heen op vakantie. Het 1e jaar Malarone geslikt met knap vervelende bijwerkingen. Daarna heb ik me daar eens goed georienteerd en medicatie slikken om malaria te voorkomen is gewoon overbodig. Er zijn setjes medicijnen verkrijgbaar die je kunt gebruiken NADAT je malaria gekregen hebt. In Gambia wonen verhoudingsgewijs net zoveel expats als in Thailand en ik ken echt geen enkele expat daar die preventief medicijnen slikt. Gezien het vrijwel niet voorkomen van malaria in Thailand is Malarone kopen dus weggegooid geld.

 7. ellis zegt op

  Sluit me aan bij de meeste schrijvers(sters). In 2006 – 2007 van Nederland naar Thailand gereden. 19 landen 30.000 km in 14 maanden, met een tot motorhome omgebouwde ambulance van het leger (Unimog) . Woon inmiddels al weer ruim 11 jaar in Thailand. Van de Malaria-pillen werd ik kotsmisselijk. Heb me voor ons vertrek wel in laten enten tegen gele koorts. De diaree pillen zijn wel vaak nodig gebleken. Malaria zijn we al die jaren nooit tegen gekomen.

 8. marc zegt op

  Malaria : hangt voornamelijk af van de streek waar men vertoeft en de duur van verblijf.Voor een vakantie
  periode van -30 dagen (zwart Afrika & Zuid-oost Azië) is het aangeraden preventief voorzorgen te nemen.
  1 week voor de aanvang van de vakantie , gedurende de vakantieperiode en 2/3 weken na thuiskomst .

  Bij lang verblijf ( op jaarbasis ) in risicovolle streken is preventief medicatie nemen niet aangeraden wegens neveneffecten ( zicht problemen , gehoorproblemen ) Uw lokale EXPAT dokter is uw beste raadgever !

  Persoonlijk had ik 2 X Falciparum , ook hersenmalaria genoemd , de meest dodelijke vorm van malaria in Afrika . De eerste keer op zeer jonge leeftijd in Congo maar als kind vrij vlug genezen . De tweede keer op de leeftijd van 40 jaar in de Républiek Gambia . Een amerikaanse dokteres bij M.R.C , Medical Research Council / Fajara kon mij het leven redden na 3 weken kunstmatige coma en behandeling met zeer zware medicatie , gelukkig zonder letsels .
  4 andere expats. zijn dezelfde periode in Banjul aan Falciparum overleden !

  Voor juiste informatie over malaria 1 adres :
  Instituut voor Tropische Geneeskunde
  Antwerpen
  Telefoon : 03/ 247 66 66

 9. Mike zegt op

  Misschien mijn vraag toch maar even aanvullen, dan is het misschien duidelijk waarom mijn huisarts het wel steeds voor schrijft:
  In 2009 Q-koorts gehad, met nog steeds merkbare gevolgen, o.a. een verminderde afweer.

 10. NIETinTH zegt op

  In Th bestaat-onbekend voor de vele betweters hier, in feite een goed werkend medisch systeem. Dat houdt o.a. ook in dat malarone NIET openlijk beschikbaar is, men wil het achter te hand houden voor echt ernstige gevallen en zo weerstand ertegen te voorkomen.
  Waarschijnlijk verwarren ook enkele reageerders het met andere malaria-middelen.
  Er komt zeer beslist wel malaria voor in TH, maar niet echt in de bekende toeristische zones. Tijdens mijn verblijf tijdje terug in Sangklaburi hoorde ik oa.a. dat na constatering van enkele gevallen aldaar de hele plaats is behandeld met een muggen-gif door die geneeskundige dienst.
  En zoals marc ook aangeeft, in Afrika ligt dat weer hel anders. Dat ligt net zo ver van Th als EUropa hier.

 11. De Kind zegt op

  Ik kom al 40 jaar naar Thailand, heb er ook drie jaar gewerkt . Nooit een pil tegen malaria gepakt en nooit ziek geweest .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website