Mag ik met een drone foto’s en filmpjes maken in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 maart 2019

Beste lezers,

Ik ben sinds een paar jaar een regelmatige vakantiebezoeker van het prachtige Thailand! Het is er leuk vertoeven en het landschap is er mooi. Mooie stranden, pittoreske baaien, adembenemende speedboottochten naar de eilanden… Nu, ik neem graag foto’s en heb iedere keer een reeks foto’s mee naar België. Maar ik zou ook graag mijn opvouwbare drone willen meenemen om nóg mooiere beelden en filmpjes te schieten vanuit de hoogte.

Dit heb ik tot nog toe niet gedurfd, niet wetende wat de wetgeving is in Thailand. Het is een relatief kleine drone, Mavic 2, minder dan 1 kg.

Zijn er mensen die ervaring hebben met wat mag en niet mag in Thailand?

Dank voor wegwijs en hulp.

Groet,

Carlo (BE)

4 reacties op “Mag ik met een drone foto’s en filmpjes maken in Thailand?”

 1. erik zegt op

  Ja, MITS! Daar is hier over geschreven: https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/registratie-van-een-drone-in-thailand-voor-hobbydoeleinden/

  En kijk uit waar je vliegt; in Myanmar draait mogelijk een toerist de bak in omdat zijn drone boven het parlementsgebouw vloog. En dan zien ze je gelijk aan voor terrorist…..

  • Carlo zegt op

   Beste Erik
   Dank voor de link naar het eerder verschenen artikel. Is van net voor de tijd dat ik deze blog volg.
   Zal eerder zijn voor een latere reis dat ik deze administratie in orde kan brengen. Deze keer blijft hij nog thuis.

 2. timker zegt op

  Het vliegen met een drone mag alleen wanneer de drone verzekerd en daarna geregistreerd is. Die registratie is beschreven in de link van een bovenstaand antwoord, maar de goedkeuring kan lang op zich laten eachten. Tevens mag er zo wie zo niet in bewoond gebied worden gevlogen en niet zonder speciale toestemming boven historische sites. Natuurlijk ook niet in de buurt van vliegvelden !!!

 3. Ferdinand zegt op

  Beste Carlo,

  Nadat ik mijn verhaal heb geschreven in december, zit ik nu nog steeds te wachten op het papier van de CAAT.. we hebben ondertussen 5x met ze gebeld en iedere keer was er een opmerking dat er een van de formulieren of de foto niet goed genoeg waren.. dus foutjes hersteld en opnieuw ingestuurd, twee weken geleden kreeg ik te horen dat alles in orde is, en dat ik nu moet wachten op de definitieve goedkeuring..
  Met andere woorden, het proces neemt zeker drie maanden in beslag bij de CAAT.

  Voorbeeld.. de verzekeringsmaatschappij had een verkeerd serienummer in de polis opgenomen en dat had ik niet gezien. De foto van het serienummer vonden ze twee keer niet scherp genoeg, terwijl ik het goed kon lezen.

  Controleer dus ieder formulier op fouten, want ze zijn heel secuur en streng en geven geen service om je op weg te helpen, je moet er steeds achteraan, en dan is het handig dat er iemand kan bellen die de taal spreekt.

  Als je de vergunning ontvangt, is hij twee jaar geldig.
  Ik ga over twee weken weer naar Europa, en kom in oktober dan terug naar Thailand voor 5 maanden. Dan zal mijn vergunning wel binnen zijn en kan ik meteen gaan vliegen met de drone.

  Succes en neem je tijd.
  Maar probeer ook geen gekke dingen te doen met de drone.. lees vooral ervaringen van anderen en neem de regels goed in acht.

  Groeten
  Ferdinand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website