Lezersvraag: Mag ik Boeddha beelden Thailand uitvoeren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 augustus 2015

Beste lezers,

Hallo wij gaan in oktober een rondreis door Thailand maken. Ik leer erg veel van dit blog waarvoor mijn dank.

Nu heb ik een vraagje. Ik zou graag mooie boeddha beelden voor mijn dochters meenemen. Mag dit het land uitgevoerd worden? Lees en hoor daar zoveel verschillende antwoorden over.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Bianca

16 reacties op “Lezersvraag: Mag ik Boeddha beelden Thailand uitvoeren?”

 1. François zegt op

  Ongetwijfeld komen er weer veel antwoorden van mensen die probleemloos beeldjes hebben meegenomen. Ik zou dat zelf ook kunnen antwoorden, want ik heb dat ook gedaan. Je vraag is echter of dit mag, en dan is het antwoord: “nee!” In principe moet je schriftelijk toestemming hebben. In de praktijk zal je niet gauw problemen krijgen als duidelijk is dat het om gekochte souvenirs gaat, die duidelijk als zodanig gemaakt zijn, en als je er niet je hele koffer mee vol stouwt. Let overigens wel op: een in een antiekwinkel gekocht beeld kan best onder het strikte verbod vallen. (Als het daar niet onder valt heb je je waarschijnlijk laten bedonderen, maar dat is een ander verhaal :-))
  In de Bangkok Post vond ik er een uiteenzetting over: http://www.bangkokpost.com/lite/news/357587/exporting-buddha

 2. Frans de Beer zegt op

  Wanneer je een Boeddha beeld in de tempel huurt (Boeddha is niet te koop), dan krijg je er een certificaat bij voor de douane.
  Je moet je alleen afvragen of je dit wel wilt. een Boeddha beeld behoort tot de Thaise religie. Wij hebben ook Boeddha beelden thuis, maar die moet je verzorgen; bloemen, water en af toe ook eten. Ik vindt dan ook dat dit geen souvenir mag zijn. Er zijn nog vele andere zaken die je als souvenir mee naar huis kunt nemen.

  met vriendelijke groet,
  Frans de Beer

 3. jan zegt op

  gewoon inpakken en naar de post brengen en dan op de goedkopen manier versturen per boot, duurt wel wat langer , maar is veel goedkoper ook een goedkopere bon vragen je moet in je land invoerrechten over het bedrag betalen ,als je dan een goedkope bon kan overleggen, betaal je veel minder

  het moeten wel souvenirs zijn , omdat echte antieke beelden verboden is ,die zijn ook heel duur,er zijn beeldjes van 1 centimeter die al gauw 1000 euro kosten

 4. Fransamsterdam zegt op

  Deze informatie verstrekt de Amerikaanse ambassade in Bangkok:

  What formality is required to export Buddha statue out of Thailand?

  The procedure is the following:

  The traveler has to request an export permit from Thailand’s Office of Archaeology and National Museum, Fine Arts Department Tel: (+662) 628-5033. They have to complete the form which is available in English.
  Other documents needed are original passport with 1 copy of the passport bio page.
  Two photographs (size 4”x6”) of the Buddha Statue with white background.
  It takes 2 working days to issue the export permits.

 5. Rob Chanthaburi zegt op

  Mag wel, alleen indien in een temple gekocht is, vraag om een certificaat!

 6. henry zegt op

  Neen het mag niet zonder certificaat van het “Fine Arts Department ” dus ook niet die u in de tempek aanschaft.

  De meeste boedhabeeldjes die men in de reguliere handelverkoopt aan toeristen hebben reeds dit certificaat. is het roze label dat aan het beeld hangt.

 7. Boonma somchan zegt op

  Huis tuin keuken buddha beeldjes made in thailand zijn volop verkrijgbaar bij diverse tuin centra en fair trade shops hier in NL ze hebben zelfs de tuinkabouter van de eerste plek gestoten waarom zo moeilijk doen

  http://www.lotusartikelen.nl
  orinele Buddha beelden en zelfs geestenhuisjes

  Scheelt u wel veel kopzorgen

  • Christina zegt op

   We hebben verschillende Boeddha’s gekocht vooral in Chiang Mai. Zijn voordeliger dan de tuin centra en niet zo mooi en duur. In de koffer geen probleem alleen bij antiek gaan ze moeilijk doen logisch toch.
   Het is leuker als je er daar een uitzoekt. Boven Chiang Mai half uur met de auto het dorp Baan Twai kun je ook zien hoe het gemaakt wordt. Mijn man koopt ik krijg het cadeau. Je wordt in Baan Twai een beetje hebberig zo voordelig en goede kwaliteit. P.S. Weekend market ook geweldig wel afdingen.

 8. Boonma somchan zegt op

  Sorry juste site is
  http://www.lotusoosterartikelen.nl

 9. Boonma somchan zegt op

  http://Www.lotusoosterseartikelen originele Buddha beelden geestenhuisjes woontuin decoratie en kledij boeken dvd ge importeerd
  Uit thailand waarom moeilijk doen

  • San zegt op

   Ja, waarom moeilijk doen, ?
   Bedoel je lotusoosterseartikelen.nl

 10. Chelsea zegt op

  Moderator: het is niet de bedoeling om bij een lezersvraag je eigen vraag te zetten.

 11. Robert zegt op

  Het is niet toegestaan. Ook niet per post. Heb meegemaakt dat per post verstuurde Bhuda werd geretourneerd. Overigens plenty te koop in NL.

 12. De Kind Marcel zegt op

  Er worden honderd duizenden bhuda beeldjes gemaakt speciaal voor de toeristen . Echt goedkoop en ga je nu echt denken dat je die niet mee mag nemen naar Europa ? Het enige probleem is als je een dure koopt in een antiekwinkel , en dan nog !

 13. Henriette van Kempen zegt op

  Voor zekerheid kan u het beste de Thaise handelsdelegatie bellen in Den Haag. Als het een echte antieke Buddha betreft, moest men vroeger bij het Ministry of Fine Arts een lijst invullen, waarom men de beelden (van brons) wilde exporteren 2 foto’s van het beeld erbij doen in profiel en aangezichts foto van het beeld en als het ministerie in Bkk het dan goedkeurde, dan werd er een certificaat gegeven, waarin stond dat men de Buddha mee mag nemen en het beeld zelf kreeg een soort loodje aan zijn arm, zodat de douane weet dat alle regels gevolgd zijn. Maar ja misschien zijn de regels nu wel veranderd, daarom gewoon even de office of commercial affairs, royal Thai Embassy bellen. Succes

 14. Joost Mous zegt op

  Ik importeer reeds 11 jaar oude en nieuwe Buddhabeelden uit Thailand. http://www.buddhasearch.com Een shipment is duur en vraagt de nodige papieren die de shipper en de handelaar waar je van koopt.overgens verzorgt. Souvenier beeldjes kun je gewoon in je koffer doen en leveren bijna nooit problemen op. Verstop ze niet in je vuile was of schoenen e.d. Check je koffer in! Niet in je hand bagage. Weinig kans dat het problemen opleverd.
  Geen hoofden en handen of stukke beeldjes en geen beeldjes met een tekst er op!
  Ik ben het er mee eens dat je ze maar te leen hebt en dat je de verantwoording neemt er ook voor te zorgen dat de beeldjes met respect worden behandeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website