Beste lezers,

Is de markt, Maeklong Railway Market, bereikbaar via de trein vanuit Bangkok, alweer in bedrijf? En ja, rijdt deze trein zelf ook alweer?

Wij weten dat die markt en trein weer in gebruik genomen zou worden, nadat aan het spoor/markt onderhoud gepleegd zou zijn, maar ja, Thailand je weet het maar nooit! En zo ja, welke trein kunnen we het beste nemen en waar uit te stappen om de markt op te kunnen én de trein vanaf te markt te zien aankomen, met alle leuke bewegingen van de marktlieden?

En hoe laat is de markt ten einde en kan je dan ook weer met de trein (hoe laat) terug naar Bangkok. Wij verblijven in het Montien Riverside Hotel in Bangkok.

Thanks

Johan en Mariet

4 reacties op “Lezersvraag: Is de Maeklong Railway Market al weer bereikbaar en in bedrijf?”

 1. Danzig zegt op

  Jazeker. De trein rijdt sinds enkele maanden(?) weer over de markt (talad rom hub) naar station Mae Klong (Samut Songkhram). Overigens was de markt zelf nooit ‘buiten bedrijf’. Ik ben enkele malen in 2015 en 2016 in Samut Songkhram verbleven en toen reed de trein helaas nog niet. De markt was echter gewoon volop in bedrijf.

  • Johan en Mariet zegt op

   Beste mensen, ik las en zag op tripadviser dat de markt wat moeilijk begaanbaar is voor mensen die at slecht ter been zijn. Onze reisgenoten in november 2016 zijn iets beperkt in het lopen, is het toch de moeite waard??

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Wil je de markt zelf bezoeken dan ga je over de spoorbedding, dus ja het is wat moeilijker voor mensen die slecht te been zijn.
    Maar je hoeft niet over die markt te lopen natuurlijk als je enkel de trein er wil zien doorrijden. Kan vanaf het station of de slagbomen ook.
    Het is leuk om ze bezig te zien voor er een trein aankomt en ook wanneer hij terug voorbij is en alles terug op zijn plaats komt.
    Persoonlijk vond ik het de moeite om het eens gezien te hebben.

 2. willem zegt op

  Ik was in juni op de markt en heb er een passerende trein kunnen aanschouwen. Erg leuk. Een bijzondere gebeurtenis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website