Lezersvraag: In Mae Hong Son scooter huren en in Pai inleveren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
12 februari 2016

Beste lezers,

Is het mogelijk om in Mae Hong Son een brommer/scooter te huren en deze in Pai weer in te leveren?

Wij, gezin 2 volwassenen en 2 pubers, willen deze zomer naar Thailand op vakantie. Graag zouden wij willen raften van Pai naar Mae Hong Son, daar enkele dagen blijven en dan met de brommer/scooter terug rijden naar Pai. Tips voor de omgeving Pai en Mae Hong Son zijn altijd welkom.

Ik hoop dat u deze vraag wilt plaatsen of mij kunt aangeven hoe ik op een andere manier deze informatie kan krijgen. Ik heb naar een scooter bedrijf in Mae Hong Son gemaild maar krijg helaas geen reactie terug.

Bedankt,

Irma


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: In Mae Hong Son scooter huren en in Pai inleveren?”

 1. Cees1 zegt op

  Dart zal zeer waarschijnlijk niet gaan. Want dan zouden zij zelf de motor weer moeten ophalen. De meeste motor verhuurders zijn kleine bedrijfjes. Die hebben geen filialen in andere plaatsen. Bovendien moet je normaal gesproken je paspoort afgeven om de motor te huren. Dus kun je misschien beter eerst naar Pai gaan en dan daar de moters te huren en dan naar Mea Hong Son te rijden en dan weer terug naar Pai

 2. Arjen zegt op

  Het zou vast kunnen.

  Echter bedenk, het vervoermiddel ‘scooter’ of ‘brommer’ bestaat niet in Thailand. Om aanspraak te kunnen maken op je NL ziektekosten/reisverzekering MOET je in het bezit zijn van een geldig NL motorrijbewijs.

  Als de ouders dat hebben, en de kinderen gaan achterop is er verzekeringstechnisch geen beletsel.

  Toch blijft het voor onervaren bestuurders erg gevaarlijk….

  Arjen.

 3. marcel zegt op

  @Cees,

  Ik wil de lezers wel even op wijzen om de uitspraak van jou “Bovendien moet je normaal gesproken je paspoort afgeven om de motor te huren”
  Ik heb dit ook bij mijn laatste vakantie te horen gekregen van een verhuurder en mij verbaast hier over.
  Doe dit NOOIT (ook niet bij een hotel), laat een kopie van je paspoort maken met een copier machine of met een smartphone (evt. BSN vinger voorhouden ivm fraude)
  Je moet er niet aan denken dat de verhuurder er niet is of dat hij je paspoort verloren is!
  Er zijn zat verhuurders die je paspoort niet in nemen, en volgens mij is het ook nog verboden om je paspoort af te geven.
  En nog even op de vraag terug te komen; dit lijkt mij geen probleem, alles is mogelijk in Thailand, als je de verhuurder maar genoeg briefjes met de koning er op laat zien en heel belangrijk ZELF met voorstellen/ideeën/mogelijkheden aan komt, lijkt het mij wel te realiseren.

  • Cees1 zegt op

   In Chiangmai en omstreken moet je gewoon je paspoort afgeven, anders krijg je echt geen motor mee. Misschien als je 30.000 of meer baht afgeeft.
   Het klinkt vreemd maar ik hoor eigelijk nooit dat het mis gaat.

   • Peter zegt op

    Sorry Cees maar dat is zeker niet waar. Het is bij wet verboden het paspoort als onderpand te eisen. Idd proberen sommige verhuurders dat nog steeds, maar is zeker niet meer regel.
    Natuurlijk betaal je daarom wel een behoorlojke waarborgsom. Maar paspoort afgeven? Zeker NOOIT doen!!M

   • Nico Arreman zegt op

    Echt wel, bij het M hotel (Tha Phae Gate) zijn diverse motorbike verhuurders, die vragen om je paspoort, maar als je die niet wil afgeven (ook NOOIT doen) vragen ze 5000 Bhat Borg.

   • Henk zegt op

    Cees. Ik woon nu drie jaar in CM. De eerste twee jaar heb Ik vaak een scooter gehuurd. Ook ga ik nu steeds mee als logees een scooter willen huren. Nog nooit is er een paspoort gevraagd. Alleen een copie en 2000 bht borg.

 4. michiel zegt op

  Hoi in Mae Hong Song een motorbike huren en in Pai inleveren zal waarschijnlijk niet gaan. Die verhuur bedrijfjes daar zijn maar kleinschalig. Net zoals het toerisme in MHS.

  Je zou even Aya service kunnen contacten of die wat kunnen betekenen tegen wat extra betaling. Zij zitten in Chiang Mai en Pai en zijn de grootste motorbike verhuurder en de goedkoopste.

  Succes de Mae Hong Song loop is super mooi .

  Communicatie met toeristen bedrijfjes in Mae Hong song kan lastig zijn de meeste hebben niet eens een computer of kunnen er niet mee omgaan. Heel ouderwets maar de telefoon is vaak je enigste optie . Heeft ook wel zijn charmes.

  Als volgende tip Nam Rin Tour uit MHS doet ook een 5 daagse trekking door de bergen naar Pai. Is een klein famillie bedrijfje ze spreken goed engels . Zijn op internet moeilijk te vinden staan wel wat recencies op (hebben ook geen pc) wel telefoon. +66 53 614454 . Kantoor zit vlak naast de vijver (zijstraatje) in het centrum.

 5. Coen zegt op

  Let wel op dat er best veel ongelukken gebeuren met scooters in Thailand. Ik wou met de scooter vanuit Chiang Mai naar Pai en het werd door een Thaise jongen in het hostel afgeraden (scooterverhuur liep via hem en neem aan dat hij door het verhuur zelfs aan mij kon verdienen). Hij had al vaker meegemaakt dat er mensen een ongeluk kregen.
  Nu is de weg vanuit Chiang Mai naar Pai behoorlijk druk, 1001 bochten en niet altijd even goed wegdek. Ik weet niet hoe dat zit vanuit Mae Hong Son. Ik ben toen uiteindelijk met de bus gegaan.

  Pai is overigens wel een leuk dorpje, niet super hoor maar kan me voorstellen dat de rit er naar toe op een scooter erg leuk is als je zeker weet dat het goed afloopt.

  • Coen zegt op

   In een ander bericht van vandaag op thailandblog staat over het aantal doden in Thailand. De weg van Chiang Mai naar Pai wordt hier ook in benoemd:

   Volgens een rapport van het bureau zijn de gevaarlijkste gebieden voor duiken Tawan Beach (Koh Larn, Pattaya), Chaweng Beach (Koh Samui), Mu Koh Similan (Phangnga) en Koh Hae (Phuket). Het rapport somt ook de gevaarlijkste wegen op: Chiang Mai-Pai, Chiang Mai-Chiang Rai, twee snelwegen in Phetchabun en een snelweg naar de Karon berg in Phuket.

   https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/forse-stijging-aantal-omgekomen-toeristen-in-thailand/

   Gelukkig niet de weg waar je het zelf over hebt.

 6. aad van vliet zegt op

  Marcel en Peter hebben gelijk: het is zelfs verboden om je paspoort af te geven! Als men geen kopie accepteert ga je naar de volgende. Ik weet niet of je ervaring hebt met scooterrijden (en helemaal in Thailand) maar met 2 kinderen achterop in Th? Ik rijd hier 6 jaar (scooter en motor) en heb ca 50 jaar ervaring met motorrijden dus misschien wil je wel van mij aannemen dat ik je plan TEN STERKSTE AFRAAD. Het lijkt erg avontuurlijk maar de risiko’s/consequentie van je voornemen kunnen heel ernstig zijn. En heeft je vrouw (ook) ervaring met scooterrijden in bergachtige gebieden (in TH)? Bovendien ben je ook nog persoonlijk aansprakelijk als JIJ iemand omver rijdt want je bent absoluut niet verzekerd daartegen! En wat doe je als je een ongeluk krijgt ergens tussen MHS en Pai? Ik zie regelmatig buitenlandse toeristen zonder kennelijk enige ervaring hier in Chiang Mai rondrijden op scooters en motoren en ik hou mijn hart vast als ik zie wat voor toeren ze uithalen!
  Hou van je kinderen (en je vrouw) en vergeet het svp.

  groeten,

 7. HANSJEN zegt op

  Vorig jaar van Chiang Mai naar Pai gereden met de scooter, vrouw achterop.
  De hele weg is het prima gegaan, en ondanks alle bochten geen problemen ondrvonden. Totdat we in Pai aankwamen, en ik werd gesneden door een Thai op een bike. Wij op onze plaat, voor het eerst een ziekenhuis in Thailand gezien, en dus niet blij…..
  Om on topic te blijven: Voor zover ik weet is MHS naar Pai niet zomaar mogelijk. Inderdaad biedt Aya wel bikes aan tussen Chiang mai en Pai v.v., en vroegen ze “maar” 3000 Baht als borg zonder je paspoort in te moeten leveren.
  Als het je al lukt om bikes los te peuteren voor het traject MHS – Pai, dan zal het waarschijnlijk een stuk duurder worden omdat de verhuurder de bikes dan weer moet gaan ophalen in Pai.
  De grootste kans maak je dus alleen als de verhuurder filialen heeft in zowel MHS als in Pai.
  Succes !

 8. HANSJEN zegt op

  En als toevoeging :
  Luister naar andere ervaringsdeskundigen hier !
  Beter is het om dit avontuur niet te doen, zeker niet met kinderen !

 9. Frits zegt op

  Ik heb in de periode van 8 jan. tot3 febr.In ubon ratchatani,Chiang Mai,Jomtien en Hua hin een lichte motor 125 cc gehuurd en heb nergens mijn paspoort af hoeven te geven.Alleen borg.Ik rij al 24 jaar door geheel Thailand en vind het niet overdreven gevaarlijk,maar indien mogelijk vermijdt ik de snelwegen.Ben nu 74 jaar oud en heb in al die jaren 2 x een uitglijder gehad vanwege gladheid na regen want dan liggen de meeste wegen onder het zand.

 10. Ton zegt op

  “Brommers” die al snel 100 km/uur kunnen, 2 pubers in het gezelschap, links rijden, onverwachte gaten in de weg, veel gevaarlijke medeweggebruikers. Toch wel een paar risicofactoren. De situatie wellicht nog even evalueren? Alternatief: huur een auto, taxi (neem geen lijn-minibus). Of ga indien mogelijk met een normale airconditioned bus: kun je ook nog fijn om je heen kijken en foto’s nemen. En raften: check even je verzekering en/of reisverzekering of dit gedekt wordt. Prettige en veilige vakantie toegewenst.

 11. janbeute zegt op

  Bezoek eens de website van Mr. Mechanic in Chiangmai .
  Misschien kunnen zij je helpen .
  Ik en mijn ega kennen de beide Thaise eigenaren persoonlijk .

  Jan Beute .

 12. Tim Poelsma zegt op

  Op de weg waar u wilt gaan rijden werd ik indertijd op een haar na doodgereden toen in een bocht een auto uit het niet voor mij opdoemde. De auto haalde in op mijn weghelft en door de bochtigheid was hij voor mij pas zichtbaar toen het bijna te laat was. De bestuurder kon mij ook niet zien! Ik stuurde naar de berm en ik zag de bestuurder van de auto een ruk aan het stuur geven. Door het een en het ander hoefde ik die keer niet gecremeerd te worden. Het gebeurde in een bocht naar links voor mij. Na dat incident reed ik bij alle linker bochten vlak bij de berm. Gelukkig maar, want daarna gebeurde het nog zeker drie keer dat bij zo’n bocht een tegenligger op mijn weghelft met grote snelheid iemand inhaalde.

 13. PEER zegt op

  Beste familie,
  Wat het scooter/motorfiets/brommerprobleem betreft is er voldoende “gas” gegeven.
  Maar hebben jullie erover nagedacht dat de waterstand van de rivieren in juli nog behoorlijk laag is, en jullie zullen de bamboestammen zelf over de stroomversnellingen moeten sjouwen. En van Pai naar MHS is ‘n behoorlijk eind.
  Sterkte met jullie avontuur

 14. Koen zegt op

  Ben in januari van Pai naar Mae Hong Song gereden en kan enkel zeggen dat die weg levensgevaarlijk is voor scooters en dergelijke. Wees voorzichtig, ik zou het niet doen.

 15. Willem Horik zegt op

  Beste familie,

  Met de brommer van Chang Mai zou ik doen met een mini van. Aangekomen in Pai een brommer huren. Heb dit zelf ook gedaan. Als je gewoon rustig rijdt, is het heel leuk om te doen. Het is een mooie route. Heb dit zelf ook zo gedaan. En wat het pasport betreft maken zij gewoon een copy. Nooit afgeven.

  Een fijne vakantie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website