Hallo lieve mensen,

We gaan al snel voor onze vakantie naar Thailand. Het is een groot avontuur want het is onze eerste keer. We hebben al veel informatie van deze blog af kunnen halen. Super!

Nu hadden we nog een vraagje. We willen graag een ritje maken met een Tuk Tuk. Dat hoort er toch een beetje bij? En natuurlijke wat leuke foto’s maken voor onze vrienden thuis.

Nu lezen we dat je erg moet oppassen voor die Tuk Tuks ivm oplichting en dat ze je ergens anders naar toe brengen dan afgesproken. Nu zijn we een beetje bang geworden. Onze vraag is kunnen wij (drie meiden) wel in een Tuk Tuk stappen? En hoe voorkomen we dat we opgelicht worden? Waar kunnen we het beste een betrouwbare Tuk Tuk krijgen?

Veel groetjes aan iedereen in het zonnige Thailand,

Cindy

17 reacties op “Lezersvraag: Hoe kunnen wij een ritje met de Tuk Tuk maken zonder opgelicht te worden?”

 1. Peter zegt op

  Hallo,
  Ja dat is heel goed mogelijk !!!!
  Ze bieden je wel vaak een rit voor heel weiniig aan, naar een bezienswaardigheid.
  Als je daar op ingaat, rijden ze niet rechtstreeks maar via een goudwinkel, kledingwinkel e.d. Daar krijgen zij provicie, maar je komt wel op de afgesproken plats
  fijne vakantie in het land van de glimlach !!!

 2. Eric Donkaew zegt op

  Moderator: u geeft geen antwoord op de vraag, dan is het chatten en niet toegestaan.

 3. Dick zegt op

  Dames, niet alleen een Tuk Tuk chauffeur zal teveel voor de rit vragen, ook normale taxi’s zullen het proberen (meter niet aan willen zetten en vervolgens het driedubbele vragen). Eigenlijk vraagt iedere Thai veel te veel aan een buitenlander (farang) dus wees daar op voorbereid. Biedt 1 derde van de vraagprijs en wacht vervolgens rustig af. Let wel: wij Nederlanders hebben een horloge, maar Thaien hebben tijd!!
  Als je het eens bent over de Tuk Tuk prijs, moet je alleen nog even regelen dat het de totaal prijs is en NIET een pp prijs!!! Jullie zullen niet de eersten (en laatsten) zijn die denken een prijs afgesproken te hebben en later geconfronteerd worden met een pp prijs en een agressieve verkoper/chauffeur.
  Veel plezier en geniet er van want ondanks de Tuk Tuk is het een prachtig land.

 4. Harrie zegt op

  Nooit een tuktuk nemen, het is een maffiabende, vragen te veel geld, rijden te hard, willen je meenemen naar andere dingen.

  De mensen denken dat ze goedkoper zijn, 18 jaar ervaring in Thailand, Taximeter is goedkoper, beter, lekker in de airco.

  We nemen altijd taxi meter, wel meter aan laten zetten begin ritprijs 35 bath,

  Soms moet je meerdere taxi aanhouden om een chauffeur aan te treffen die je wil meenemen met meter aan,

  Als je toch een Tuktuk wil nemen neem een wat oudere chauffeur, die vallen soms wel mee.

  Pas ook op met te jonge chauffeurs, drie meiden erin, die gaat lekker hard rijden, dat vind je niet leuk.

  Gr uit Bangkok, waar we vanmiddag veel regen hadden, maar nu is het lekker weer droog.

  • jacqueline zegt op

   Dit is wel heel erg kort door de bocht Harrie. Ja er zullen inderdaad chauffeurs zijn die *te veel* vragen, maar wat is *te veel* . Maffia-bende?? Ach valt allemaal wel mee hoor. Te hard rijden? Ja das wel waar, ze kunnen er behoorlijk de vaart inzetten. Maar ik zou gewoon lekker de Tuk Tuk nemen, geniet van het vaak leuke ritje, betaal minder dan wat ze in eerste instantie vragen (vergeet niet, afdingen hoort er bij) en laat je gewoon lekker vervoeren van A naar B. Zeker overdag is dit prima te doen, ik persoonlijk zou in de avond liever een rode taxi nemen maar dat is persoonlijk….ook die brengen je prima van A naar B 🙂 Fijne vakantie en laat je niet gek maken. Ik kom hier nu meer dan 27 jaar (met tussenpozen) woon hier nu een jaar of 3 en heb nog nooit iets vervelends meegemaakt met een Tuk Tuk driver. (woon niet in BKK trouwens…)

 5. Johanna zegt op

  Cindy, laat je niet bang maken, nergens voor nodig. Aldus mijn mening,
  Tja, je zal misschien wel een keer teveel betalen, maar ach, waar hebben we het over.
  Een ritje wat ik vaak maakte werd na verloop van tijd steeds goedkoper.
  De eerste keer vroeg de chauffeur 200 baht, ik dingde af naar 100, en hij naar de 150,ik hield de 100 vol, en hij bracht me naar huis voor 100 baht.
  Dus de volgende keren als de tuktuk chauffeur mij vroeg wat ik voor de rit wilde betalen zei in 100 baht en dat ging altijd goed.
  Tot een avond een chauffeur me maar 50 baht vroeg.
  BIj navraag bij de receptioniste van het appartement bleek dat 50 baht meer dan voldoende was.
  Sindsdien betaalde in 50 baht. Wat misschien ook wel hielp is dat ik met dank aan de Thaise lessen, ik in het Thai het adres kon zeggen en dat ik er 50 baht voor betalen zou.
  Chauffeurs gingen niet meer in discussie met me. Perfect.
  Op een dag kwam de regen met bakken uit de hemel, en er was geen taxi te krijgen, een tuktukchauffeur wilde me wel naar huis brengen voor 200 baht.
  Dit was bij de supermarkt, en dus niet de route van de 50 baht, maar iets verder.
  Desalnietemin was die 200 veels te veel, maar wat wilde ik dan? In de regen met mijn boodschappen staan wachten of toch maar instappen ? Nou ik ben ingestapt, ik had geen zin in discussie met dat snertweer.
  Dus ja Cindy, je zal vast een keer teveel betalen, maar ach, waar praten we over, een paar euro. Dus ik zou me er niet te druk om maken.
  Als jullie in de taxi stappen, de chauffeur de meter aan laten zetten, wil hij dat niet doen, gewoon uitstappen. Want soms is “toevallig” de meter kapot. haha
  Een tip die ik je wil geven is zorg dat je kleingeld hebt om de taxi / tuktuk te betalen.
  Ga niet betalen met een 500 baht biljet, want dat kunnen ze vaak niet wisselen. Zerg dat je biljetten van 20 en 50 op zak hebt.
  In Bangkok kan je ook de metro of de Skytrain nemen, maar die komt niet overal.
  Fijne vakantie.

  .

  • Henny zegt op

   Ik sluit me hierbij aan met de reactie van Johanna. Mijn ervaring betreft vooral Chiang Mai en daar word je nauwelijks opgelicht. Ik hou als regel zo’n 50 baht aan voor een ritje van 5 tot 10 minuten. Voor een rit van een half uur, een uur wachten en de rit terug vroeg de chauffeur in totaal 300 baht. Misschien is het wel iets te veel, maar dan heeft de man toch een goede dag? Ze willen voor dat geld ook je ‘vaste’ chauffeur worden.

 6. roswita zegt op

  Als per sé met een tuk tuk wilt rijden in Bangkok, wat ik nooit mee doe i.v.m. de vieze smog en de vele ongelukken die ik heb gezien, vraag dan aan de receptie van je hotel of zij er een voor je bellen. Zeg er bij dat je alleen van A naar B wilt. Zij zorgen dan wel voor een betrouwbare tuk tuk chauffeur. De tip om geen jonge chauffeur te nemen kan ik alleen maar be-amen. Die wil dan indruk maken en gaat roekeloos scheuren door het verkeer, levensgevaarlijk!! Heb het aan den lijve ondervonden. 2 bijna ongelukken verder stond ik met trillende knietjes gelukkig weer bij mijn hotel. Meen zeker geen tuk tuk naar het Koninklijke paleis, die blijkt dan volgens de tuk tuk driver gesloten te zijn en hij weet dan wel een alternatief. Dat is een bekende truc, hij brengt je ergens anders heen en ontvangt zijn provisie. Neem lekker de BTS skytrain (Lekker met airco en geen files) of een taximeter. Maar dan wel, zoals reeds aangegeven, met de meter aan. Anders uitstappen en de volgende nemen. Er rijden er genoeg. Veel plezier in mijn tweede vaderland.

 7. Maureen zegt op

  Hallo Cindy,

  Zelf kom ik al jaren, meerdere keren per jaar, in Thailand en reis altijd als vrouw alleen.
  In Bangkok prefereer ik een taxi, de metro of de boot en verder doe ik alles met de benenwagen. Soms neem ik een motor taxi gewoon voor de kick.
  Een ritje met een tuk-tuk voor de fun kunnen jullie rustig doen hoor maar het zit niet gemakkelijk, ze rijden inderdaad erg hard en je zit voortdurend in de stank van de uitlaatgassen. Wat de prijs betreft, groet in het Thai, kom zelfverzekerd over en ga geen oeverloze discussie aan.
  Heel veel plezier en geniet van dit bijzondere land!

  Groet, Maureen

 8. Henk zegt op

  Reizen met de tuk tuk kan zonder problemen. Tuurlijk zitten er oplichters tussen. Indien je een beetje in kunt schatten wat de afstand is dan kun je ook de prijs voor jezelf bepalen.
  Onderhandel hier over en ben je hier mee tevreden dan is het klaar. Je zult soms teveel betalen maar dan is de prijs naar Nederlandse begrippen nog laag. Trouwens veel afstanden kun je ook afleggen met de boot. Zowel op de rivier als door de kanalen. Ook dit hoort bij Thailand.
  Op de klong betaal je 10 tot 35 bath. Op de rivier 15.
  Voor wat betreft de taxi:ook indien hij de meter gebruikt gebruikt kun je opgelicht worden. Hij kan rond rijden zonder de kortste afstand te nemen. Ik neem vaak de taxi op dezelfde afstand. Standaard tussen de 70 en 80 bath. Gebeurt soms dat ze zolang rijden dat ik de meter op zie lopen naar 250 thb. Dan meld ik dat we nu maar rechtstreeks gaan. Ik betaal dan ook niet meer dan de 80 bath daar ik ze duidelijk uitleg dat dit niet de kortste weg was. Dit wordt ook zonder morren geaccepteerd.

  Laat je niet bang maken. Oplichters heb je in elk land. Zelfvertrouwen hebben en zelfverzekerd zijn.

 9. Ingrid zegt op

  Natuurlijk moeten jullie een ritje met de tuktuk maken. Dat hoort gewoon bij Bangkok. Ik kan alleen maar beamen dat je zelfverzekerd moet overkomen, melden dat je een rechtstreekse rit wilt en niet geloven als ze zeggen dat daar waar jij heen wilt ( nog ) gesloten is.
  Wij komen al vele jaren in Bangkok en maken ondanks de stank toch zo af en toe een ritje met de tuktuk, gewoon omdat het leuk is.

  En wat de prijs betreft. Je betaald altijd teveel als farang…. En afdingen is ook een sport.
  Dit vind ik in Bangkok prima te doen en als je het niet eens word pak je toch de volgende?

  En wat betreft maffia figuren….. Bijna overal ter wereld staan de taxi’s bekend om het oplichten van toeristen. Dus wat dat betreft verschilt Bangkok niets met Amsterdam 🙂

 10. Eddy Boer zegt op

   Geen tuktuk nemen na 20.00 uur s’avonds in Bangkok.

  Ik was samen met mijn vrouw in Patpong in 2011 en het was 21.00 uur s’avonds en denken we nemen een tuktuk.
  Dus wij stappen in de tuktuk spreken een prijs af voor de tuktuk en gaan met hem mee.
  Hij rijd op een gegeven moment van de drukke straat af naar een buurt waar het er niet zo fris uit zag dus ik begon al te vragen wat dit was en mijn vrouw vertrouwde het ook niet.
  Hij reed maar verder een donkere buurt in en het werd steeds donkerder zonder straat verlichting.
  Toen ging bij mij de knop om en heb ik hem gedreigd met een elleboog hij stuurde en ik had alle kans op dat moment en mijn vrouw riep wat in het thais tegen hem en dit klonk behoorlijk streng.
  Hij reed terug naar de drukke straat en zette ons exact op dezelfde plek af waar wij waren ingestapt naast een andere jonge tuktuk chauffeur.
  Hij zij tegen zijn collega dat we alles door hadden en dat wij kwaad werden.
  Voor hetzelfde geld rijden hun naar criminelen en laten zij je onder dwang geld afgeven.

 11. Henk van Berlo zegt op

  Neem nooit een taxi of tuk tuk die bij je hotel staan,bij de meesten betaal je te veel.
  Bestel je een taxi of tuk tuk bij je hotel dan betaal je ook wat meer,ik denk dat het hotel
  er ook wat aan wil verdienen,maar het is wel beter dan die buiten staan te wachten.
  En zoals al eerder is gezegd,altijd de meter aan laten zetten.
  Veel plezier in het land van de glimlach.

 12. bart zegt op

  Hey Meiden, tuk tuk chauffeurs moet je mee onderhandelen … ik ga altijd voor de helft van de prijs die ze me zeggen … Ze zullen altijd zeggen de plek waar je heen wil is heel ver …. Maar daar moet je niet intrappen …

  Als je de taxi neemt altijd de meter aan laten zetten!!

  In bangkok is de skytrain een aanrader … geen last van files etc…

  veel plezier !!

 13. gerda zegt op

  In de buurt van Khaosan road en altijd duidelijk zijn waar je heen wilt en terug en laat je niet verleiden tot het bezoek van winkels dan word je gepakt

 14. mieke zegt op

  Hoi;Meiden; Gouwe Tip; begin te vertellen waar je heen wilt;vraag wat het kost;er word altijd bijna het dubbele gevraagd;bied minder;en zeg;we willen rechtstreeks ernaartoe; GEEN PROMOTIETOER; want dan hang je vast aan; Goudwinkles/maatpakken ENZ……
  EN;Laat je Niet wijsmaken;dat het Grote Paleis gesloten is vanwege;een biddag voorstudenten
  stap uit;en vraag stuk verderop naar de hoofdingang
  ik praat uit ervaring;ook ik werd opgelicht; dsu blijf bij je bod….
  fijne vakantie
  nog meer vragen;je mag me mailen hoor
  groetjes

 15. Cin21 zegt op

  Hallo lieve mensen, bedankt voor jullie vele reacties, tips en adviezen. Wij gaan ons prima vermaken en wij gaan zeker een keertje met de tuk-tuk.

  Vakantiegroetjes van de Cindy en de meiden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website