Lezersvraag: Ik loop rond met een liesbreuk

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 januari 2017

Beste lezers,

Ik loop al enige tijd rond met een liesbreuk. Nu heb ik enkele dagen geleden een gezondheids check-up gedaan in het Maha Sarakham International Hospital. Ik heb mijn probleem dan ook aan een van de artsen voorgelegd en om advies gevraagd.

Een chirurg adviseerde mij later om de breuk operatief te dichten. Mocht ik dit hier laten verhelpen, dan zal dit de eerste keer zijn dat ik hier in een hospitaal terechtkom.

Vandaar dat ik de lezers van Thailand blog wil vragen:

 1. Of er mensen zijn die iets soortgelijks hebben meegemaakt en wat hun ervaring en advies hierin is.
 2. Heeft er iemand ervaring met het Maha Sarakham International Hospital? Of andere ziekenhuizen in Maha Sarakham?
 3. Of kan ik beter naar een ziekenhuis in Khon Kaen gaan? Zo ja, welk ziekenhuis?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Groet,

Khun Henk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Ik loop rond met een liesbreuk”

 1. kaolam zegt op

  Maar eens even naar de dokter. Dikke bult in de lies.
  “Morgenvroeg 7 uur maar even?” Geweldig, je krijgt niet eens de tijd er tegenop te zien.
  Het ontbreken van elke vorm van organisatie talent in dit land geldt niet voor de ziekenhuizen! 09.00 uur was het klaar, maar ze houden je wel een nachtje (met natuurlijk mieren, die over bed en nachtkastje marcheren…). Vier dagen later kon ik weer grasmaaien.
  Niets dan lof voor Lanna Chiang Mai!

 2. Jacob zegt op

  Henk,

  Ruim vier weken geleden heb ik , 77 jaar, een rechterliesbreukoperatie in Ratchapreuk Hospital in Khon Kaen gehad.

  Woensdags naar de dokter, zonder lang te wachten, donderdagmiddag operatie en vrijdags weer thuis. Kon wel een beetje strompelen.

  Heel goede snelle en plezerige behandeling van arts en verpleegkundigen.

  Heb een grote kamer met 2 ruimtes en badkamer gekozen zodat vrouw en dochtertje bij mij konden blijven dag en nacht.

  Kosten 42000 baht.

  Nu vrijwel pijnloos.

  Laat maar weten of ik je kan helpen, ik woon niet zover van Ratchapreuk.

  jfelthuis@hotmail.com

  Jacob

 3. Kees zegt op

  Ik heb een aanval gehad in Griekenland. Daar werd geadviseerd het in Nederland te behandelen. Daar zei men dat het nog niet ernstig was. Na een paar jaar weer een aanval gehad. Heel erge pijn. Via huisarts door verwezen naar ziekenhuis. (spoed eisende hulp) De arts daar zei dat dit een levensbedreigende zaak kan worden als niet tijdig geopereerd wordt. Zo gezegd zo gedaan. Mijn conclusie is wacht niet tot het urgent wordt want dan kan het een gevaarlijk probleem worden. Ik ben geholpen op de klassieke manier ( grote snee) maar denk dat je beter voor een kijk operatie kan gaan.

 4. Hans Minnaard zegt op

  Hallo Henk

  Heb 9 jaar in Mahasarakham gewoond , ben 25-01-2017 voorgoed terug gegaan naar Nederland.
  Ken het ziekenhuis in Mahasarakham , mijn advies is om het te laten doen in het RAM Hospitaal in Khon Kaen ben daar twee keer opgenomen een keer 3 maanden dat was twee jaar terug en een keer 10 dagen dat was een jaar geleden,
  Mijn verzekering in Nederland gaf mijn het advies om mijn in het RAM Hospitaal te laten opnemen , moet zeggen een super goed ziekenhuis .
  Er werk daar een jongen man zijn naam is JOHAN spreek heel erg goed Engels hij is Thais , hij werk daar om de buitenlandse mensen in alles te helpen een Top gozer zijn Telefoon nummer is +6685-0009892 en .
  zijn I-Mail is ( yohan8655@gmail.com )
  Je kan hem natuurlijk altijd bellen voor advies mocht je dit doen doe hem van mijn de groetjes ben daar bekend onder de naam ( JOHANNES MINNAARD uit HOLLAND ).
  Wens je alvast beterschap van uit Rotterdam groetjes Hans Minnaard

 5. HansNL zegt op

  Mag ik zovrij zijn het universiteitsziekenhuis in Khon Kaen aan te bevelen?
  Prima hospitaal, prima doktoren.
  Indien gewenst privekamer, 8-persoons afdeling, of wat dan ook.
  Heb uitgebreide ervaring met dit ziekenhuis.

 6. Guy zegt op

  Ben in totaal al 4 keer op consultatie geweest in Mahasarakham International Hospital, voor mezelf 2x en 2x vr mijn vrouw. Nooit “ernstige” zaken echter … . Wel 4x de correcte diagnose en therapie. Ik hoorde van een andere falang dat er op de baan die loopt van het SeingThai Complex richting de bypass rond de stad, er ook nog een degelijk hospitaal is waar o.a. alle Thaise ambtenaren terecht kunnen, doch ik weet dit niet precies zijn.
  Als je niet op een Baht moet kijken is er natuurlijk een Bangkok Hospital in Khon Kaen …

 7. NicoB zegt op

  Met het Maha Sarakham International Hospital of een ziekenhuis in Khoen Kaen heb ik geen ervaring, wel in Pattaya Bangkok Hospital. Liesbreuk rechterzijde.
  Diagnose en alle nazorg gratis. Ontstaan onbekend, conditie voorafgaand aan het ontstaan zeer goed, onbegrijpelijk dat de liesbreuk ontstond, maar kan toch. Advies operatie, zo niet risico van verder uitstulpen en in het slechtste geval afsluiting darm, dan wordt het acuut, niet riskeren.
  Geweldige patiënt vriendelijke chirurg, gaf me de keuze gehele of lokale verdoving, gehele verdoving zou een anesthesist vergen, 150.000 bath incl.1 nacht opname; lokale verdoving 70.000 bath, geen ziekenhuis opname nodig, incl. chirurg, voorbereiding, bloedonderzoek, hart, longen, operatiekamer, beste materiaal matje gebruiken, etc.
  20 % van de patiënten kiezen voor lokale verdoving.
  Gekozen voor lokale verdoving, geen centje pijn.
  Geen kijkoperatie, minimale snede, 1 cm., moet er nu naar zoeken zo klein, kan alles weer doen als voorheen, til toch, altijd al, maar met nadenken.
  Na operatie 1 week rust, 1 maand kalmpjes aan, dan in 2 maanden rustig oude conditie opbouwen.
  Prima ervaring, zeer tevreden.
  Las eerder op Thailandblog over liesbreukoperaties die 20.000 bath gekost hebben, dat is een erg gunstige prijs, kan dat verder niet kwalitatief beoordelen.
  Niet zo fijn, maar toch vermeldenswaard, las al eens op Thailandblog dat iemand vertelde over een vriend die na een liesbreuk operatie zoveel pijn daarvan hield dat deze man zelfmoord pleegde, vreselijk, dit is niet om je bang te maken, alleen om je te melden, dat m.i. een dergelijke ingreep door een bekwame chirurg gedaan moet worden en bovendien het beste materiaal gebruikt moet worden. Ik heb zelf daarover geen informatie destijds ingewonnen, mijn chirurg garandeerde het beste materiaal te gebruiken, alleen het materiaal kostte 20.000 bath, begrepen in de 70.000 bath bij de lokale verdovingsoperatie.
  Wil je meer weten, laat dat weten in een reactie hier.
  Sterkte en wens je beterschap.
  NicoB
  .

 8. NicoB zegt op

  Vergeet nog te melden tav. de tarieven, mijn operatie was begin 2015, verwacht niet dat de kosten veel hoger zullen zijn.
  Het is zo’n 500 km. naar Pattaya, weet vandaag niet of dezelfde chirurg nog in Bangkok Pattaya Hospital huist, ben hem later nog wel eens tegen gekomen, misschien beste in Khon Kaen?
  Tel. nr. daar is 03825 9999, de chirurg was Dr. Pornchai Limudomporn.
  Mocht je hulp nodig hebben en naar Pattaya willen, laat dat dan hier weten, vang je op, welkom hier en mag je naar huis, help ik je wel.
  Succes.
  NicoB

 9. hein zegt op

  Als toerist krijg je gewoon alles vergoed uit basisverzekering. Dus daar hoef je het niet voor te laten.
  (zelf prima ervaringen met Bangkok hospital in Puket)
  Ik loop al jaren met 2 liesbreuken en inderdaad is er dan risico van beklemming.
  Maar in Nederland wordt geen operatie meer aangeraden, als je er niet veel last van hebt.
  Bij elke operatie is er nl ook een risico.

  • NicoB zegt op

   Hein, naar het feit dat in NL als je niet te veel last hebt van de liesbreuk er geen operatie meer wordt aangeraden ben ik op zoek geweest, maar kan niets vinden.
   Vond wel dat er ook gewerkt wordt met een operatie en dezelfde dag naar huis.
   Heb je een link naar waar ik dat niet meer aanraden kan vinden?
   Bedankt alvast.
   NicoB

 10. wolly zegt op

  Ik ben vorig jaar Juni geholpen aan een liesbreuk in KhonKaen, 4 dagen opname en moest al met elkaar amper 18.000 THB betalen, een en al lof !
  Geen wachttijd…..

 11. theoS zegt op

  Government Hospital in Si Racha, 1 van de beste. Ik ben daar, 3 jaar geleden op 78jarige leeftijd, aan een liesbreuk geopereerd. Kon haast niet meer lopen, moest mijn hand op mijn lies houden om de ingewanden binnen te houden. Mijn Thaise buren namen mij mee naar dit hospital. Zag om 10 uur ‘s morgens een dokter die er collegas bij haalde omdat het zo erg was. Moest direct opgenomen worden. Hij dacht dat het ong 20 tot 40000 zou kosten. Ik werd met een tuk-tuk van het hospital naar de opname zaal gereden en kreeg om ong 12 uur een bed, was geen kamer vrij. 0300 uur ‘s middags (zelfde dag) kwam een verpleegster mij vertellen dat ik nog dezelfde avond rond 8 uur geopereerd zou worden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik werd met een hospitaalbed op wielen in razende vaart naar de operatiekamer gereden, naar binnen en om 11 uur ‘s avonds klaar, duurde 3 uur want de chirurg zei later dat hij de hele boel moest repareren van een vroegere operatie, bij het Sirikit Hospital gedaan. Nog 2 dgn in hospital voor observation en nog 3 mnd 1x p/mnd voor controle. Totale kosten voor de operatie? Baht 11,000, ja elf duizend. Erg druk daar, ik denk dat half Thailand daar komt. Stukken goedkoper dan zo’n International Hospital en beter ook, sta je versteld van. Pattaya-Bangkok Hospital? An me hoela, ben er geweest en kunnen niet tippen aan dit Hospital in Si Racha.

  • NicoB zegt op

   theoS, fijn te horen dat je zo tevreden bent met de behandeling in het Government Hospital in Si Racha.
   Je maakt me erg benieuwd. Hoor graag wat de opmerkelijke geconstateerde verschillen zijn tussen Pattaya-Bangkok Hospital en het Government Hospital in Si Racha?
   NicoB

   • theoS zegt op

    @ NicoB, voornamelijk de prijs natuurlijk. Ik heb daar, Pattaya-Bangkok Hospital , gelegen met een long infectie (was toen verzekerd) en was daar in 3 dgn vanaf. Wilden mij niet behandelen voor de verzekering een garantie bedrag gestort had, uren bellen naar Nederland en inschakelen van het hospital buitenland afdeling. Verzekering storte ong Baht 20,000- en toen pas kreeg ik een kamer toegewezen, duurde 3 dgn en dagelijks kwam er iemand op de kamer die zei dat er meer geld moest komen. Ik was na 3 dgn beter en wou als buiten patient behandeld worden. Dus uitchecken en men liet mij en mijn vrouw niet van de kamer komen voor alles betaald was, dus weer bellen met de verzekering. Duurde een paar uur en toen alles betaald was, Baht 75,000- kon ik vertrekken. Het Government Hospital Si Racha daar en tegen werd ik in een sneltrein vaart behandeld door zeer competente nurses en chirurg. Ik was daar stomverbaasd over, vooral de prijs van Baht 11,000- Het is een modern hospital, hoewel 100 jr oud en is opgericht door de moeder van de vorige koning. Beetje moeilijk te vinden maar ga naar Si Racha en bij Tukcom neem je een Tuk-Tuk die je binnen bij de deur afzet. Ik ben er kortgeleden nog geweest met mijn zoon die iets had, niet ernstig, met zijn jongeheer. Kon nergens behandelt worden want moest geopereerd worden en daar moest hij voor naar Bangkok. Dus op naar Si Racha en weet je wat? Dokter keek en deed iets en hij kwam naar buiten “al gedaan”. duurde 5 min. en koste 200 baht. Ik raad je ten sterkste aan om daar naar toe te gaan. Succes gewenst. Nurses en doktoren spreken ook nog eens allemaal Engels.

 12. thailandganger zegt op

  Beste,

  Toevallig in RADAR (npo1) van maandagavond jl aandacht voor de operatie waarbij een matje wordt geplaatst.
  Wie weet ook goed om dat even te bekijken.

  Sterkte met je gezondheid!!

 13. Khun Henk zegt op

  Ik wil iedereen bedanken voor hun reactie op mijn lezersvraag. Het zal mij zeker helpen om een juiste keuze te maken. Enkele van jullie hebben hun hulp aangeboden, dank daarvoor. Mocht ik dit nodig hebben zal ik zeker contact opnemen met een van jullie.
  Nogmaals bedankt voor jullie inbreng tot zover!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website