Lezersvraag: Waar is drop te koop in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
12 april 2013

Beste lezers,

Wij overwinteren dit jaar voor het eerst in de omgeving van Cha-am. Wij hebben het erg naar ons zin, maar we missen iets. Stom, maar wij zijn het ook vergeten om mee te nemen uit Holland.

Vooral met dit warme weer snakken wij naar zoute drop. Maar zoete drop mag ook.

Weet iemand of dit te koop is in de omgeving van Cha-am of Hua Hin? Wij hebben zelf al gekeken bij Tesco en wat andere winkels, maar niets.

Hartelijke groeten van de familie de Jong uit Cha-am

16 reacties op “Lezersvraag: Waar is drop te koop in Thailand?”

 1. peter zegt op

  In grote tesco/s worden duitse dropjes verkocht. Het merk katjes verkoopt in oranje zakjes “katzen pfoetchen” deze drop is heerlijk. Het merk “haribo” verkoopt van die rolletjes die wij vroeger dropveters noemden.

  Groet.
  ps er hangt natuurlijk wel een ander prijskaartje aan als in Nederland.

 2. Johanna zegt op

  Ik heb wel eens drop gekocht in een supermarkt genaamd, Gee Ung Tung.
  Deze zit aan Soi 70 in Hua Hin.
  Komend vanaf de Petcha Kasem Road, linksaf Soi 70 in, dan als maar rechtdoor de spoorlijn over. Aan de linkse kant zit deze supermarkt.
  Er is voldoende parkeergelegenheid aan de achterkant.

  Ik moet er wel bij zeggen dat ik praat over 2011.
  Succes.

 3. Pim zegt op

  De OKAY market in Cha-am heeft diverse Nederlandse producten .
  Ook 2e hands boeken en rook waar.
  De weg vanaf de stoplichten naar het strand is deze op een hoek aan de rechterkant na enkele honderden meters.

  • Marjan zegt op

   Idd Okay supermarkt biedt Haribo drop aan, en niet eens zo’n groot prijsverschil. Ik kan het weten, had 6 pakken drop meegenomen uit Nederland en dacht echt toen ik het zag
   ” Waarom, heb ik dat gedaan? “.
   Groetjes marjan

 4. Cor van Kampen zegt op

  Lieve Mensen,
  Als het over drop gaat. Praten we natuurlijk over drop wat eigenlijk alleen door Nederlanders word gegeten. Geen zoete drop, maar gewoon zouten drop.
  Liefs nog dubbel zout. Vooral gezond voor expats uit Nederland die door het zweten elke dag veel zout verliezen. De gemiddelde Thai eet geen zout, alleen viszout in de gerechten. Dat geeft voor de bevolking ook veel klachten. Er zit in zout jodium en is gezond voor de ontwikkeling van de hersenen. Ooit nog eens door een deskundige op het blog verteld. Soms voor ik naar bed ga smacht wel eens naar zo’n dropje.
  Absoluut niet te krijgen in Thailand.
  Cor van Kampen (voorheen J.Jordaan).

  • pietpattaya zegt op

   Sorry Cor maar je schrijft onzin, een normale maaltijd is al meer dan genoeg om je zout peil te houden.
   Jozo zout is ook hiet gewoon te koop anders vermeld odch LEZEN wat er op verpakking staat.

   Om op de vraag terug te komen ; laat indien drop onmisbaar is; het opsturen of meebrengen door medelanders

   FF goed kijken in de shop ter plekke en mischien vind je wel drop zij het zoette en duur.

   Als drop verslaafde weet ik er alles van en laat mijn vrienden zoveel mogelijk meenemen.
   Haring ook gewenst ; ander verhaal.

   Succes en voel met je mee

  • ruud NK zegt op

   Cor dat verhaal van je over zout is onzin. In het Thaise eten zit over het algemeen al teveel zout. Pas nog is er een actie opgestart in Thailand om juist minder zout te gebruiken. Ik weet ook wat zweten is, want ik loop wekelijks rond de 40-50 km hard. De afgelopen 5 jaar heb ik 14 marathons in Thailand gelopen. Geloof mij, dan raak je veel zout en vocht kwijt, maar dat vul ik aan met 1 enkel zakje sponser. Heeft ook niets met leeftijd te maken want ik ben 66 jaar.
   Als je de reactie van Marjan had gelezen zou je ook niet beweren, dat er in Thailand geen drop is te koop. Zij geeft keurig antwoord op de gestelde vraag of er in Cha-am drop is te koop. En ja bij Okey in Cha-am met een nederlandse eigenaar, wiens vrouw en kinderen allemaal ook nog eens nederlands spreken. En neen ik woon niet in Cha-am of omgeving, maar kom er wel geregeld.

 5. Aart v. Klaveren zegt op

  In hua hin is een duits restaurant waar zoete drop verkocht wordt, vlak bij de avondmarkt, dubbelzoute drop, en goeie(jonge en oude) kaas is hier niet te krijgen.
  Ik heb er wel is over gedacht om het te importeren, haring, is hier ook niet te krijgen.
  Ook goeie groenten mis ik, postelein, asperges, spinazie, zuurkool, een echte aardappel, het eten en familie is dan ook het enige wat ik mis uit NL.

  • Pim zegt op

   Welke avondmarkt in Hua hin ?
   Er zijn er minimaal drie .
   Noem de plaats en naam daar hebben wij wat aan .
   De wereld bestaat niet uit krijgen ,jonge Nederlandse kaas is wel te koop alsmede zuurkool ,spinazie , appelmoes ,bonen, erwten ,bieten ,import aardappelen ,bloemkool en zo kan ik nog wel even doorgaan.
   Vergeet dat importeren maar als je niets van het vak weet .

  • Paul zegt op

   Goede kaas is hier wel degelijk te krijgen, zowel oude als jonge. Bij OKay in Cha-Am zelfs jonge Nederlandse kaas van verschillende kwaliteitsniveaus en prijsniveaus.
   Haribo drop is daar te krijgen, en soms ook echte Nederlandse zoute en zoete drop. Volgende verwachte levering: 26 mei. Je moet er dan vlug bij zijn, want er is veel vraag naar.

 6. Ruud zegt op

  De Friendship market in Pattaya verkoopt 6 soorten drop van Haribo.
  Zoet, Zout en rolveters
  Ik weet niet of deze supermarkt ook in Hua-Hin of Cha-am

 7. Ria Brugman zegt op

  Wij waren in Hua Hin in het winkelcentrum Market Place, daar in de supermarkt is drop te koop van Haribo.

 8. BramSiam zegt op

  Bij Villa verkopen ze Australische zachte zoete drop (liquorice). In elk geval bij Villa Pattaya, waarschijnlijk elders ook, hoewel ik het de laatste keer niet meer zag liggen, maar misschien is het verhuisd naar in een andere stelling.

 9. marcel zegt op

  Ik ga de 27e naar Hua Hin, als je wilt kan ik wel 1 of 2 zakken drop voor je meebrengen. Mijn mail kun je evt. wel via de redactie krijgen.

 10. Carla de Jong zegt op

  Hartelijk dank voor jullie antwoorden en tips. Wij gaan op zoek. De Haribo drop heb ik wel gezien in Thailand maar die laat ik liggen omdat het in mijn ogen niet echt naar drop smaakt.

  Maar toch bedankt allemaal!

  Groetjes van Carla uit Cha-am

 11. Cor van Kampen zegt op

  Alle geklets over drop. Dubbel zoute drop is in Thailand niet te krijgen. Krijgen we nou ineens een verhaal over kaas. Natuurlijk is kaas te koop in Thailand in de speciaalzaken zoals Foodland. Zelfs Old Amsterdammer is er te koop. Het gaat alleen gelijk op met de goudprijs. Arme Thaien gebruiken geen zout zoals wij dat kennen. De meer rijke Thaien (voor zover ze voor hun zelf koken) gebruiken zeezout.
  Conclusie is dat de waarschuwing voor te veel gebruik alleen geldt voor de rijke Thai.
  Cor van Kampen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website