Lezersvraag: Kan ik veilig een taxi nemen in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 maart 2013

Beste lezers,

Ik heb een vraag over taxi’s in Thailand. Ik wil naar Bangkok vliegen en van daar naar Khon Kaen airport. Nu wil ik vandaar een taxi nemen naar Changwat Muang Kalasin.

Zijn die taxi chauffeurs wel te vertrouwen om me naar dat adres te brengen of word ik onderweg ergens beroofd…?

Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand een andere manier om daar te komen.

Alvast bedankt, graag reacties waar ik iets aan heb.

Groeten: Sander.

21 reacties op “Lezersvraag: Kan ik veilig een taxi nemen in Thailand?”

 1. phangan zegt op

  Ik moet zeggen dat ik dit een vreemde vraag vind, nou meer de manier hoe de vraag gesteld wordt denk ik bijna aan een vroege 1 april grap.

  Taxi’s zijn in Thailand net zo veilig/onveilig als in Nederland, ik heb al veel taxi’s genomen hier in Thailand en er is me nog nooit wat overkomen, het ergste dat me is overkomen dat ik wel eens teveel betaalt heb.

 2. cor verhoef zegt op

  Beste vragensteller,

  De vraag of U beroofd gaat worden in de taxi naar Kalasin, wordt bij deze voorgelegd aan een gerenommeerde, in binnen -en-buitenland gerespecteerde waarzegger / fortune teller met de beste glazen bol that money can buy. Krijg net antwoord binnen: “Wie zal het zeggen?”

  Graag gedaan.

  Cor

 3. GerrieQ8 zegt op

  Op het vliegveld van Khon Kaen heb je een Rent a Car kantoortje. Daar hebben ze een auto met chauffeur beschikbaar voor niet te veel centen. Heb daar al een keer of 4 gebruik van gemaakt. Geen problemen en voor een rit van 150 km betaal ik 1300 baht. De chauffeur probeert meestal een paar honderd bahtextra te krijgen, maar trap daar niet in. Geef hem een fooi van 200 baht bij het leveren van goed werk. De meesten kunnen wel een beetje Engels.
  Sterkte

 4. HansNL zegt op

  Of je beroofd zal worden onderweg van Khon Kaen naar je bestemming?
  Ik denk dat je je zorgen maakt om niets, alle taxi’s hebben een nummer, en de chauffeurspas staat op het dashboard.

  Onthoud beiden.

  De moeilijkheid op KK airport is dat de meeste chauffeurs niet op de meter willen rijden.

  De oplossing?
  bel 043 465777, bestel een taxi, dan wordt er wel op de meter gereden.
  Spreek af bij de uitgang in de parkeergarage…..

  Deze firma wordt gerund door het leger, en is betrouwbaar.

  De gangbare prijs voor grotere afstanden is 10 baht per km

 5. L zegt op

  Er wordt gereageerd alsof de vraag heel erg raar en vreemd is! Jammer want wanneer je je zorgen maakt is het fijn wanneer iemand een objectief en serieus antwoord geeft. En berovingen in Thailand in taxi’s komen zeker voor! Maar wat al eerder gezegd is onthoud het taxi nummer, naam van de taxi driver en neem de tips van een veilig bedrijf in acht. Ga niet met opzichtige sieraden in de taxi zitten. Wanneer je niet teveel bagage hebt houd deze bij je en doe deze niet in de achterbak. Houd je telefoon bij de hand voor geval van nood. En reis het liefste in daglicht wanneer je een lange rit moet maken indien mogelijk. En doe verder inderdaad geen dingen die je in Nederland ook niet zou doen. Ga op je gevoel af en het gaat veel vaker goed dan slecht! Ik wens je een goede reis en heel veel plezier met alles wat je gaat doen.

 6. Eriksr zegt op

  De Thaise taxi’s horen tot de beste ter wereld.

  De Nederlandse tot de slechtste.

  • Joseph Jongen zegt op

   Beste Eriksr. Heb een simpele vraag: waar baseer jij die stellingname op? Naar mijn mening gewoon uit de lucht gegrepen. Als je iets beweert motiveer en dan ook. Dat de prijzen in Nederland aanmerkelijk hoger liggen weet ik ook maar wat zegt dat omtrent jouw opmerking?

  • Sir Charles zegt op

   Beste Eriksr, dat de taxi-wereld in Nederland kritiek behoeft valt niet te ontkennen, denk aan korte ritten in de steden die geweigerd worden of ritten naar een buitengebied die niet uitgevoerd willen worden omdat naar grote waarschijnlijkheid op de terugweg leeg terug gereden moet worden om maar enkele voorbeelden te noemen.

   Dan heb ik nieuws voor je want dat is in Thailand met name in Bangkok niet anders.

 7. sander zegt op

  Ja bedankt voor reacties ik ga er gewoon heen en zie wel hoe het gaat.
  Het is meer dat ik me vriendin wil verassen in Thailand anders had ze me wel opgehaald van het vliegveld.En zei vertelde me dat taxi’s soms best gevaarlijk zijn daarom vroeg ik dit ook omdat ze niet in een grote stad woont.

  • jeffery zegt op

   sander,

   Maak je niet ongerust.
   ik kom al 34 jaar in thailand en ben zo ongeveer in elke uithoek geweest.
   Er gaat je niets overkomen en ook niet door een taxi.
   De werkeijke gevaren zijn zonnebrand, te warm klimaat, te veel alkohol en diaree.

   waarom neem je de nachttrein niet vanaf bangkok.
   2e klas hebben slaap bedden , met schone lakens en ’s avonds in de restauratie eten , drinken en muziek.
   kosten enkeltje naar kon kaen onveer 900 baht.

   • sander zegt op

    Ja dat kan ook maar ik heb al geboekt ga 12 april er heen en vlieg dan via Bangkok naar Khon Kaen en pak van daar een taxi naar me vriendin’s huis toe.
    Is ook wat sneller dan met de trein maar dat gaat wel goed komen.

    bedankt in ieder geval nog.

  • Jacques zegt op

   Beste Sander dat je je vriendin wilt verassen zal ze waarschijnlijk niet zo leuk vinden. Jullie hebben samen een betere toekomst als je ze gaat verrassen. Het scheelt één letter maar de gevolgen verschillen nogal.

   • sander zegt op

    haha mischien doet jou vriendin dat! ik ga er heen voor haar en het songkran festival.

    En als je iemand in een keer opzoekt gaat ze dat echt wel leuk vinden.
    Mischien ligt dat bij jou vriendin anders als je die hebt,Maar bij die van mij niet daar maak ik me geen zorgen over.

    • Jacques zegt op

     Nee Sander, mijn vrouw gaat mijn niet verassen. Tenminste niet zolang ik leef. Daarna is het in Thailand de gebruikelijke manier van afscheid nemen van het stoffelijk overschot.

     Ik hoop voor jou dat de verrassing een succes wordt.

 8. hans-ajax zegt op

  Als je de taxi’s al niet vertrouwd, zou ik zeggen ga lopen of blijf thuis, maar ik kan je wel melden dat wanneer je gaat lopen, de kans dat je een tik in je nek krijgt vele malen groter is. Andere optie echter is huur een auto, realiseer je dan wel dat ze hier aan de verkeerde kant van de weg rijden, links dus, en dat je wel over een internationaal rijbewijs moet beschikken. Ach jij komt er wel.
  Groeten uit Pattaya, Hans-ajax.

  • BA zegt op

   Auto huren kost ongeveer hetzelfde als de taxi nemen uit Khonkaen.

   Zelf rijden rond khonkaen is trouwens goed te doen 🙂

 9. Bacchus zegt op

  Taxis in Khon Kaen zijn goed en telefoonnummers van de centrale zijn via internet te vinden. Maak je geen zorgen, je komt bepakt en bezakt in Kalasin.

 10. Theetje uit Huissen zegt op

  Misschien is het wel handig om het adres in het Thais mee tenemen,
  kan handig zijn voor de chauffeur.

  • sander zegt op

   ja klopt dat wou ik ook gaan doen heb het adres in het thais die ga ik dan laten zien.

   Bedankt voor de tip nog.

 11. dokter tim zegt op

  Als je het niet vertrouwt, bel dan tijdens het rijden iemand en lees opzichtig het nummer van de taxi op. Dat nummer staat links voor je op het dashboard. Doen alsof is ook goed

  • roswita zegt op

   Wat ik meestal doe, als ik met bagage in een taxi ben gestapt, is het nummer van de taxi en de chauffeur in mijn kladblokje op mijn telefoon noteren. Ik reis veel met taxi’s in Thailand en heb (gelukkig) nog nooit problemen gehad. Maar je kan ook per ongeluk wat in de taxi laten liggen en dan is het handig om die gegevens te hebben. Mijn broer had dat gelukkig ook gedaan toen hij in Bangkok in een taxi zijn fotocamera had laten liggen. Een andere taxichauffeur heeft toen voor hem naar de centrale gebeld en die hebben toen de desbetreffende chauffeur benaderd. Die bleek overigens al richting het hotel te rijden omdat hij de camera had gevonden. 5 minuten later had ie z’n camera weer in handen. De tip om een taxi te bellen zou ik ook ter harte nemen, daar er inderdaad vaak taxi chauffeurs zijn die weigeren om de meter aan te zetten. Veel plezier tijdens het Songkran Festival.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website