Hi,

Ik ben een half jaartje in Thailand geweest. Super hier was van plan 3 maanden te blijven er was zoveel om voor te blijven dat ik het tot het maximale heb gerekt… nu is de tijd echt gekomen om terug naar Holland te gaan, kan ook leuk zijn.

Bedankt voor de blog soms was het echt n inspiratie…. veel info ook best wel interessant.

Wat mij nog een attentie puntje zou lijken is de batterijen. Overal waar ik batterijen kocht zijn ze binnen 5 minuten maximaal een half uur leeg. Soms doen ze het überhaupt niet, weggegooid geld! Komt dat door de warmte?

Dus mijn vraag: Hoe kom ik aan volle batterijen in Thailand?

Bedankt voor de blog en groetjes,

Carlie

9 reacties op “Lezervraag Hoe kom ik aan volle batterijen in Thailand?”

 1. Jeff zegt op

  Ik haal de laatste 6 jaar mijn batterijen ( Panasonic) bij de 7 Eleven en 4 batterijen gaan ongeveer 12uur mee in een digitale camera .

 2. rob zegt op

  Ook handig: Gewoon 8 of meerdere oplaadbare batterijen meenemen>4 in de camera, 4 reserve (vol) in je broekzak en ervoor zorgen dat als je in je hotelkamer bent zorgen dat de oplader met batterijen constant in het stopcontact zit.
  Voor mijn digitale pocketcamera, op batterijen, doe ik dat ook zo, voor de dig. spiegelreflex heb ik ook 2 accu’s plus oplader mee.

 3. Eric Donkaew zegt op

  Mijn advies: koop nooit goedkope batterijen in Thailand. Koop altijd (duurdere) batterijen van een bekend merk. Bij mij zijn Thaise batterijen door de warmte gaan lekken, waardoor de apparaten waar ze in zaten, ook kapot gingen. Schade meer dan duizend euro.
  Goedkoop is duurkoop in dit geval.

 4. RonnyLadPhrao zegt op

  Ik werk meestal met oplaadbare batterijen en wanneer ik toch gewone batterijen nodig heb probeer ik ze te kopen waar ze bewaard worden in een airco omgeving. (Is niet altijd mogelijk en het resultaat zie je dan wel snel)
  Inderdaad ga ook niet voor de goedkope. Is meestal een miskoop, uitzonderingen daar gelaten.

  In het instructieboekje kan je ook wel lezen welke batterijen je moet kopen voor dat toestel en bij “Waarschuwingen” o.a. het gevaar van warmte en zonlicht.
  Maar wie leest dat 😉

 5. sven zegt op

  Als je batterijen meebrengt of hier koopt in Thailand leg ze dan in de koelkast dan blijven ze veel langer vol

  • marcow zegt op

   Wanneer je batterijen in de koelkast laat liggen blijven ze inderdaad vol 😉

 6. math zegt op

  Bij 7 eleven krijg je goede batterijen koop ik altijd.Nooit problemen.Daar liggen ze ook vrij koud.

 7. Piet zegt op

  Mij overkwam steeds hetzelfde in de Fillipijnen. Ik heb daarna niet oplaadbare batterijen van het merk Energizer Ultimate lithiun gekocht in een gespecialiseerd fotozaak.
  Was niet goedkoop zo’n € 9,00 per 4
  Ik gebruik ze in mijn externe flitser en na 3 jaar regelmatig gebruik nog steeds goed.

  Gr Piet

  • David zegt op

   Bekend probleem. Maar 2 tips, om zeker te zijn, zoals eerder gepost.
   Merkbatterijen kopen in een warenhuis. Of met degelijke oplaadbare batterijen werken (ev. van thuis). En nog een goede raad. Leg je elektronica met zulke batterijen nooit in volle zon.

   Probleem is dat zelfs in een centraal gelegen 7 Eleven je nooit weet waar de batterijen voor hun transport gestockeerd zijn geweest. Hebben ze een dag in volle zon in een doos bovenaan een pick up of stootkar gelegen? Dat wordt 40° en eens in de winkel naar airco temperatuur. Batterijen kunnen daar niet tegen. In een Makro of Lotus daarentegen worden ze in grote hoeveelheden vervoerd en onmiddellijk in displays gezet, daar is het risico minimaal.

   Of is het namaak? Al gezien, Energizer. De inkt met code en batchnummer bleef op je vingers plakken. Het hulsel was niet eens volledig dicht gesoldeerd aan de zijkant, je kon het aluminium er zo aftrekken en een naakte plastic batterij in je toestel plaatsen… En ook, in namaak heb je verschillende kwaliteiten maar dat is nog geen garantie.

   Het trucje met de ijskast, wel van horen zeggen door Thai: even in het vriesvak en ze gaan terug. Maar speel liever op veilig… goedkoop is duurkoop.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website