Lezersvraag: zijn er nog onontdekte plekken in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 februari 2013

Geachte redactie,

Mag ik U beleefd iets vragen? Kom al vele jaren in Thailand. Heb veel plaatsen en bestemmingen gezien. Vroeg mij af of ik nog iets mis? Zijn er nog plekken in Thailand waar nauwelijks toeristen komen en het er daarom als authentiek bestempeld kan worden?

Ben in het Noorden geweest: Chiang Mai en Chiang Rai en omgeving. In het Zuiden: Phuket en Koh Samui, Koh Pangan en Krabi. Maar ook de steden Pattaya en Hua Hin en natuurlijk Bangkok. Vanuit Pattaya naar Koh Samet gegaan. Ben zowaar in Isaan geweest naar Ubon Ratchattani en aldaar de omgeving bewonderd.

Spijtig moet ik mijns inziens vaststellen dat het steeds toeristischer wordt, vandaar mijn vraag; waar moet men heen om nochtans het authentieke Thailand te mogen aanschouwen? Bestaat dat nog in het huidige Thailand? Zijn er volgens U nog verborgen parels?

Graag uwer reactie, bij voorbaat onder dankzegging.

Hoogachtend,

Wim

13 reacties op “Lezersvraag: zijn er nog onontdekte plekken in Thailand?”

 1. tino kuis zegt op

  Dan moet je naar de provincie Naan, in het verre noord-oosten. De stad Naan is ook de moeite waard, maar de gebieden gelegen tegen de grens met Laos zijn ongerept met prachtig natuurschoon. Huur een scooter (auto kan ook maar dan kom je niet overal), ga op avontuur uit met een goede kaart, overnacht in ‘homestay’ of gewoon bij iemand in de kleinste dorpen en je hebt een vakantie om nooit te vergeten. Authentieker kan niet.
  Koop het boek ‘Christian Gooden, Hinterland, sixteen new do-it-yourself jungle treks in Thailand’s Nan & Mae Hong Son provinces, Jungle Books, 2001′
  met veel kaarten, routebeschrijvingen en veel informatie. Christian heeft al deze tochten zelf gemaakt, ik een deel. Ga in de droge tijd. De foto’s in dit boek doen je watertanden.

 2. J.Jordaan zegt op

  Natuurlijk bestaat dat. Moet je toch naar het zuiden van Thailand.
  Daar bedoel ik natuurlijk niet Phuket mee of de eilanden in het westen of Ko Samui en omstreken. Ook ten zuiden van Phatthalung moet je niet zijn. Het is wel heel mooi maar
  het is daar heel gevaarlijk. Het gaat mij over het land ten zuiden van Surat Thani.
  Rijden richting (naar het zuiden) Thung Song. Dan naar de kust richting Nakhon Si Thammarat. Dan weer naar boven richting Khanom. De kust heeft hele mooie ongerepte stranden en het binnenland in de cirkel die ik aangeef is heel mooi.
  Tempels heel mooi en er komt bijna geen buitenlander. Dan nog plaatsen als Chawang en vooral Thung song met zijn echte ouderwetse avondmarkt.
  Ik weet het omdat mijn vrouw daar vandaan komt en ik daar twee keer per jaar op bezoek ga.
  Je zal alles zelf moeten regelen. Voor zo ver mij bekend gaat er geen reisbureau heen.
  J,Jordaan.

 3. J.Jordaan zegt op

  Beste Tino,
  Alle reacties die ik lees van jou en/of artikelen zijn bijna perfekt. Goed geinformeerd op alle vragen een antwoord. Thailand kenner zoals jij heb ik eigelijk nooit meegemaakt.
  Je bent er zelf misschien nog niet op gekomen, maar wat denk je van een advies bureau
  voor al die onwetende Thailand gangers en toeristen,
  Er moet toch aan markt voor zijn.
  J.Jordaan.

  • tino kuis zegt op

   Een adviesbureau, beste J.Jordaan? Heb ik over nagedacht. Ook over het soort vragen dat ik zal krijgen. Waar kun je kroketten krijgen in Pattaya? Waar kan ik de mooiste en goedkoopste meisjes vinden? Hoeveel steekpenningen moet ik de politie geven bij een verkeersovertreding? Dat soort dingen weet ik allemaal niet. Niemand gaat mij vragen hoeveel kinderen koning Chulalongkorn de Grote had (iets tussen 65 en 70) of wat betekent ‘Ben je nou helemaal gek geworden!’ in het Thais. Ik doe het maar niet.

 4. Lex K. zegt op

  Beste Wim,

  de bestemmingen die je opnoemt zijn bij uitstek toeristisch, daar zul je weinig “authentiek”Thailand tegenkomen, het echte, originele Thailand is niet zo moeilijk te vinden, ga na bijvoorbeeld Trang en stap daar op een bus,, met Thais opschrift en zonder toeristen en je komt vanzelf op plekken waar men nog nooit ( bijna dan toch in ieder geval) een blanke gezien heeft.
  Als je een beetje avontuurlijk aangelegd bent en niet bang bent op van de gebaande wegen af te wijken kom je vanzelf in het “echte” Thailand terecht, maar dan achteraf niet klagen over trage internet verbindingen, gebrekkige accommodatie, etc.
  Het helpt wel als je jezelf een beetje in het Thai kan uitdrukken.
  Ik heb zelf bijna het hele zuiden doorgereisd, voor dat de echte onrusten daar begonnen en het is een aanradertje, je weet niet wat je meemaakt, heel anders als de bekende plaatsen.

  Groet,

  Lex K.

  • Leo Th. zegt op

   Nou Lex, dat vind ik nu een goede reactie! Je noemt een startpunt, in dit geval Trang, en geef een juist advies om, als je Thailand met geen of weinig toeristen wil ontdekken, zelf op ontdekkingsreis moet gaan. Heb ik zelf al menigmaal gedaan, met eigen vervoer, en heb al heel wat mooie plaatsen/natuur in Thailand mogen zien. Soms deel ik deze plekken in mijn kennissenkring maar ik ben, misschien zeer egoïstisch, niet van plan om mijn kennis op internet te plaatsen. Wim, veel plezier in Thailand en bedenk wel dat in de “onontdekte” plaatsen de luxe in de vorm van restaurants en hotels niet vergelijkbaar is met die in bv. Hua Hin of Koh Samet.

 5. janin zegt op

  Wij hebben geboekt voor Prachuap Khiri Khan volgende maand.
  Volgens info ook niet té veel volk. Meestal enkelingen op doorreis naar het zuiden ( schrijven ze)Probleem is wel dat je er vanuit Bangkok lang over doet om er te geraken. Maar ja de reis op zich is ook avontuur.
  janin

  • Elst99 zegt op

   Is een goede keus, prachtig strand, mooie boulevard, wordt nu opnieuw bestraat!
   Advies hier een fiets!

 6. Henk zegt op

  Ik was in Bueng Khon long in het noord-oosten, bezocht daarvanuit de Mekong River, met een soort kano overgevaren naar Laos, prachtige watervallen, en geen toerist tegengekomen!

 7. robert vereecke zegt op

  Ik woon nu iets meer dan één jaar in Hua Hin en steeds ben ik ben verbaasd hoe weinig mensen het Sam Roi Yot National Park kennen, circa 40 km ten zuiden van Hua Hin
  In het park ligt ongetwijfeld één van Thailands mooiste grotten , de Phraya Nakhon grot, die uit twee ontzagwekkende spelonken bestaat, met een opening naar boven, zodat er zelfs bomen in groeien. U kunt er komen vanaf het dorp Bang Puh. Via een steile (maar wel goede) trap of een 10 minuten durende boottrip kunt u naar de Laem Sala Beach komen, een prachig hagelwit strandje midden de natuur van waaruit u nog weer een steile klim krijgt naar de ingang van de grot. Drie Thaise koningen hebben deze grotten bezocht. Ter ere daarvan is ter plekke een paviljoen gebouwd. Dit paviljoen is het symbool voor de provincie Pachuab Khiri Khan geworden. Ik heb de grotten reeds 4 maal bezocht en tekens kon ik het aantal bezoekers op de vingers tellen.

  • Elst99 zegt op

   Je moet wel erg vitaal zijn om deze klim te maken, maar het inderdaad een prachtige omgeving!

 8. jeffrey zegt op

  Eigenlijk komen er buiten de gebruikelijke toeristische plekken weinig tot geen toeristen.
  Ga niet de reisboeken achterna.
  Bij mijn reizen door isaan zie ik elke dag ongeveer 1 blanke.(behalve de mensen die er wonen)
  Hetgeen wat vroeger mooie plekken waren zijn inmiddels veranderd in toeristische oorden met hoge prijzen.
  Ooit in Loei geweest ? Niet bijzonder ,maar redelijk autentiek.
  De pru kadung al beklommen?
  of centraal isaan bezocht of .iets oostelijker de Panung rung tempel complex bezocht.
  of volg de mekong rivier.
  Elke stad heeft wel wat op een hotel lijkt.
  Met een beetje geluk heb je zelfs een ontbijt.
  Kauw yai national park is ook mooi.(veel thaise toeristen in de weekenden.

  Koh Kood (ten oosten van koh chang) is nog on toeristisch als je van mooie stranden houdt. Let wel op de malaria gevaren.

 9. dre zegt op

  Beste J. Jordaan. Inderdaad, het zuiden van Thailand is nog een mooie streek. Bijna nog niet overompeld door het toerisme. En eerlijk gezegt, ik hoop dat het nog lange tijd zo mag zijn. Hier kun je nog rustig fietsen en wandelen langs kronkelende betonwegentjes tussen de rubberplantages. Af en toe een huisje, al dan niet in steen, doch merendeels in hout opgetrokken. En met die typische rookwalmen her en der. Wel zorgend dat je voor het donker terug in de bewoonde wereld bent, want die wegen zijn niet al te best verlicht en je weet maar nooit. Ben gehuwd met een thaise vrouw, van de provincie Nakhon Si Thammarat. Zelf hebben we een huis 35km ten zuiden van Nakhon…….. . Komen niet veel farangs tegen. In het jaar dat ik er was, zijn we er welgeteld 4 tegen gekomen. Hier kijkt men er nog van op als ze een buitenlander zien. hahahaha. Het is hier gewoon landelijk leven. Thais op z’n best. In oktober ga ik terug ginds overwinteren. Genieten van het dagelijkse thaise leven. Rijst met vers gevangen vis. Eten in een klein moslim restaurantje waar iedereen welkom is. Waar je voor 100 bath lekker gegeten hebt. Heerlijk. En met de politie of zo, geen enkele last. 2maal tegengehouden met rijden zonder helm. Met een vriendelijke verontschuldiging, en een waay en ik mocht verder rijden. Let wel, die agent had wel degelijk zijn boekje in de hand. Enfin, kijk er al terug naar uit. grtz Dre


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website