Beste lezers,

Ik heb gemerkt dat de prijzen van de binnenlandse vluchten in Thailand serieus gestegen zijn, tot zelfs verdubbeld. Is dit enkel door de corona maatregelen dat dit zo spectaculair is gestegen? Als voorbeeld: Nok Air is van 750 baht enkele reis naar 1500 baht gegaan in de light tickets.

Ben benieuwd of nog meerdere mensen dit ervaren hebben?

Groet,

Jan

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Zijn de prijzen van binnenlandse vluchten in Thailand fors gestegen?”

 1. ruud zegt op

  Ik neem aan, dat Corona maatregelen er veel mee te maken hebben.

  Maar spectaculair gestegen?

  De prijs is blijkbaar verdubbeld, maar ik ben altijd stomverbaasd geweest, dat je voor 20-25 Euro per persoon een vliegtuig kunt laten vliegen.
  Denk aan de kosten voor de aanschaf, het onderhoud, de personeelskosten, de kosten voor de brandstof, de kosten van de verzekeringen, de kosten van de luchthaven met het bijbehorende personeel en alle kosten die me niet even tebinnen schieten.

  Het ritje naar de luchthaven kost al bijna meer.

 2. Vdm zegt op

  Het varieert enorm, herinner me met Songkram moest het drievoudige betalen.En sommige maarschappijen hebben het monopoly.

 3. Max zegt op

  Sja, de gigantische reisbewegingen wereldwijd zorgden voor absurd lage prijzen, zodat iedereen Floortje achterna kon gaan. Een beetje vakantie doe je toch in Nieuw Zeeland, nietwaar? Corona is een signaal, dat ons aan het denken zou moeten zetten. De. vliegbewegingen en aantallen passagiers zullen drastisch verminderen. Daarbij horen duurdere tickets. Helaas, het wordt nooit meer wat het geweest is….

 4. Herman buts zegt op

  Prijzen waren gedaald tijdens coronacrisis, waren daarvoor steeds rond de 1000 bht en nu probeert men het verlies te compenseren, maaar 1500 bht is nog steeds een koopje. Nachttrein kost je oook bijna 1000bht dan betaal ik graag 500bht meer.

 5. willem zegt op

  De door jou aangegeven 750 baht was zeker geen standaard tarief maar een actie tarief als je vriegtijdig boekt. Ik heb op meerdere sites gekeken en de door jouw genoemde enorme prijsstijgingen zie ik niet.
  Er is altijd variatie in prijzen. Vraag en aanbod noemt men dat. Met Songkran of andere feestdagen meer en op rustige dagen is de prijs lager.

  Als je bv met Nokair in de komende weken wilt vliegen betaal je 1500 baht enkele vlucht. Nog steeds niet echt duur. In juli krijg je al veel tickets voor 900 baht en in augustus is het weer 750 baht. Niets aan de hand dus.

 6. rob zegt op

  ls.
  Over goedkoop vliegen gesproken ,het is toch ook onvoorstelbaar goed koop hier in Europa dat je voor 100 Euro een retourtje naar bv Lissabon, Mallaga , Madrid ,Rome enz kan vliegen .
  Ik heb zelf ooit een binnenlandse vlucht gemaakt van BKK naar Loei in het noorden van Thailand voor 1800 Bath retour !!
  Ik was meer tijd kwijt aan reizen naar BKK en wachten op het vliegveld dan de eigenlijke vliegtijd zelf 45 min .
  Maar het was de moeite waard.
  Nu wachten tot BKK weer open gaat voor buitenlandse toeristen .
  Het zal mij benieuwen wat de prijzen gaan doen!
  Gr rob

 7. Glenno zegt op

  Het is een kwestie van rekenen.
  1. Er zijn enorme verliezen geleden als gevolg van het vliegverbod. Vele maatschappijen staat het “water” tot aan de lippen. Soms over de neusgaten heen, maar worden af en toe (soms net op tijd) geholpen adem te kunnen halen.
  2. Het aantal vluchten is nog steeds erg beperkt. Veel toestellen staan nog aan de grond, maar de kosten lopen wel gewoon door.
  3. Voor de Corona was het beleid volgens mij: “hoeveel passagiers kunnen we in een vliegtuig *proppen*?” Nu is dat aantal aanzienlijk beperkt door de “social distance” maatregelen. Het is dan ook niet vreemd dat het mindere aantal passagiers de vluchtkosten gezamenlijk/gedeeltelijk moeten opbrengen voor de weggevallen plekken.

  Ik denk dat reizen in zijn algemeenheid – in ieder geval zolang er nog geen goed vaccin is – een stuk duurder gaat worden. Dus voor velen ook minder toegankelijk.

  Gr. Glenno

 8. Miel zegt op

  Dit is maar van korte duur, wanneer iedereen weer vliegt zal de concurrentie strijd weer beginnen

 9. Danzig zegt op

  In 2014 en 2015, toen Thai Lion Air nog nieuw was op de Thaise markt, werden er vaak tickets à 350-400 baht aangeboden. Ik ben ooit samen met mijn toenmalige vriendin naar Hat Yai en weer terug naar DMK gevlogen voor 1580 baht voor ons samen! Onvoorstelbare prijzen die nooit meer terug zullen komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website