Lezersvraag: Woning kopen in Hua Hin?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
11 augustus 2017

Beste lezers,

Zoals velen van jullie ben ik gehuwd met een Thaise dame. Ik overweeg nu de aankoop van een woning in Hua Hin en had graag jullie pro’s en con’s gelezen vooral van de regio op zich maar ook alle andere nuttige opmerkingen die liefst steek houden en gebaseerd zijn op eigen ervaring.

Mijn hartelijke dank is jullie gegund.

Beste groet,

Bennie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Woning kopen in Hua Hin?”

 1. Rudolf zegt op

  Beste Bennie, kijk eens op http://www.baannethai.com

 2. Dirkphan zegt op

  PRO:
  – Keuze aan ziekenhuizen in alle categorieën.
  – Voor Thaise normen moderne stad.
  – veel natuurschoon in de omgeving
  – Alles verkrijgbaar wat je als westerling maar eventueel zou kunnen missen.
  – Strand vlakbij
  – Ongerepte natuurgebieden binnen 50 km.
  – Koninklijke verblijfplaats, dus veel politiecontrole en goede veiligheid.
  – Veel sportaccomodatie ter beschikking
  – Veel keuze uit woningen, huren of kopen, in alle categorieën (“kopen” volgens Thaise regels).

  CONTRA:
  – Ben al op vele plaatsen geweest in Thailand. Ik zou niet onmiddellijk een minpunt weten.
  In NW Thailand is het sommige perioden van het jaar wat koeler.

 3. Dirk zegt op

  Dirkphan,

  Akkoord met de PRO’S die je citeert.
  …….. ook al komt de nieuwe koning daar niet.
  1 negatief puntje;
  Hua Hin wordt steeds groter en bestrijkt nu al verschillende kms langs de hoofdweg PHETKASEM.
  Gevolg daarvan;: steeds langere verkeersfiles,zeker in het weekend.
  In Pattaya zal het wel erger zijn maar toch… Laat ons alleszins hopen dat de expansie Hua Hin nzo traag mogelijk mag verlopen.

 4. Ko zegt op

  Ik woon in Hua Hun en sluit me aan bij de algemene opmerkingen die al beschreven zijn door Dirkphan. Ik huur omdat kopen leuk is voor het moment maar Thaise huizen komen snel met dure gebreken, of je moet er vanaf het begin zelf met je neus bovenop zitten, de Thaise slag komt anders alsnog erg duur uit. Laat het ook niet aan je vrouw over, zelfde resultaat als geen toezicht. Bij kopen moet je ook aan later denken: wil en kan ik hier oud worden! Kun je lang zelfstandig nog allerlei dingen ondernemen of woon je zodanig dat je afhankelijk bent van anderen? Mooie huizen genoeg, maar als je daar zit weg te kwijnen omdat er werkelijk niks in de buurt is en je altijd de auto moet nemen om ergens te komen, is misschien nu geen probleem, maar straks ook nog? Dan verkoop ik het toch weer is geen optie, er is nauwelijks tot geen vraag naar reeds bewoonde huizen. Je gaat niet in Hua Hun wonen om aan je huis gekluisterd te zitten. Dan zijn er voldoende andere mooie plekken in Thailand. Kijk dus erg goed waar je wilt wonen en waarom daar! Je moet een huis hebben dat bij jouw manier van leven hoort, niet jouw leven afhankelijk maken van je huis. Ik zou zeggen: ga eerst huren en kijk goed rond. Succes!

  • Bennie zegt op

   Bedankt voor de tip Ko. Ik heb evenwel ook een condo in het Noorden ter beschikking maar ben nog werkzaam en heb er dus nog nooit zelf gewoond.

 5. Fransamsterdam zegt op

  Als je een huis kunt betalen van geld wat je gemakkelijk kunt missen, prima. Anders zou ik zeker ook huren overwegen.

 6. jos zegt op

  Bennie,

  Stop niet kopen! Er wonen al genoeg tevreden Belgen/Nederlanders in Hua hin.
  Hua hin heeft niks, alleen rust en geen uitspattend nachtleven (alee een klein beetje). ER zijn ook maar een paar supermarkten (6).
  Ik kom al 12jaar in Hua hin en woon er nu reeds 6 jaar permanent en ik voel mij er Ellendig goed. En’ heb je al eens nagevraagd? Er is hier geen plaats meer vrij voor gelukkige mensen hier.

  Groeten vanuit het hellegat Hua hin. Jos.

  • Bennie zegt op

   Jos, ik weet niet of je Nederlander bent of Belg maar je bent vast en zeker de leukste thuis.
   Je hebt mij overtuigd dat dit the place to be is, bedankt.
   Ik wil je zeker bij leven en welzijn eens ontmoeten. Volgende afreis is februari 2018.

 7. Jeroen zegt op

  Hallo Bennie, Hua Hin heeft idd een heleboel te bieden, maar tegelijkertijd is het allemaal wel erg verwesterd en dus niet echt helemaal “Thai”. Wij wonen iets noordelijk van Hua Hin vlakbij Cha Am in een plattelands dorpje, waar het echt helemaal op zijn Thais toegaat. Maar wij willen na 6jaar Thailand verlaten voor een nieuw avontuur en ons huis staat te koop. Kijk eens op : http://www.houseforsaleinthailand.simplesite.com.
  Misschien is het wat voor jullie en als jullie willen komen kijken, jullie zijn van harte welkom. Zonodig kunnen we jullie wel even ophalen. Groetjes, Kiek en Jeroen (0802303660)

  • Bennie zegt op

   Hallo Jeroen,
   Bedankt voor je reactie. Ik heb momenteel een optie op een woning maar kan pas in februari komen kijken. Ik meen dat ik geen probleem heb met verwestering, integendeel zelfs. Mijn ervaringen in Phetchabun op het platte land zijn aan de saaie kant en ik stel als werkzaam in de zorgsector goeie ziekenhuisfaciliteiten erg op prijs. Gezondheid is primair om te genieten en daar heb je weinig garantie op. Hoe ver wonen jullie precies van Hua Hin?
   Groet
   Bennie

  • Bennie zegt op

   Hallo Jeroen, voorwaar ook een mooi optrekje dat ik ook eventueel zou overwegen. Hoe oud is de woning? Was je betrokken bij de bouw ervan? Wat is partieel bemeubeld te koop?

   • Jeroen zegt op

    Hoi Bennie, Cha Am ligt +/- 30 km noordelijk van Hua Hin en zeer eenvoudig te bereiken. Hier vandaan naar Cha Am en het strand is +/- 10 minuten met auto of brommer. Het huis is in 2010 opgeleverd aan de opdrachtgevers en een jaar later hebben wij het gekocht. Partieel bemeubeld betekend, dat wij het bewoonbaar achterlaten, maar wel een aantal persoonlijke en dierbare meubelstukken meenemen. Sowieso blijft alles staan wat op het achter terras te zien is.
    Nog meer vragen………we horen het wel. Groetjes, Kiek en Jeroen.

 8. Bennie zegt op

  Bedankt aan iedereen die al heeft gereageerd. Verdere reacties zijn welkom.
  Bennie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website