Lezersvraag: Wij willen naar Koh Samui emigreren, wie helpt ons?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
12 juni 2020

Beste lezers,

Mijn vrouw en ik willen naar Thailand en in het bijzonder naar Koh Samui emigreren. Wij willen een huis of bungalow huren op Koh Samui. Nu is onze vraag hoe en met wie kunnen wij in contact komen om in Koh Samui te gaan wonen?

Wij zijn beide Nederlanders, ik ben 66 en mijn vrouw is 56, ik ben gepensioneerd. Mijn naam is Cor en mijn vrouw heet Nelleke. Is er aub iemand die ons hierbij kan helpen? Ons raad kan geven of er iemand op Koh Samui is die hier in gespecialiseerd is?

Mijn vrouw heeft enkele maanden geleden al een bericht hierover gepost op deze site maar tot op heden nooit een antwoord gekregen.

Hopelijk neemt u de moeite om ons hierover te adviseren. ons e-mail adres: cor19532009@hotmail.com

Wj hopen van u te horen.

Met vriendelijke groeten,

Cor en Nelleke

10 reacties op “Lezersvraag: Wij willen naar Koh Samui emigreren, wie helpt ons?”

 1. Guido zegt op

  Eerst zien hoe en wanneer je Thailand binnen kan en via internet zijn er sites genoeg die je wegwijs kunnen maken in Koh Samui.

 2. Inge zegt op

  Hoi, Waarom nemen jullie geen contact op met de Thaise Ambassade in Amsterdam of
  den Haag (kijk even op de website).
  Het zal er ook vanaf hangen hoe hoog jullie vermogen/pensioen is.
  En…. hoe lang de Corona tijd nog aanhoudt.

  Mijn zoon woont al 7 jaar in Thailand en heeft al een groot dossier met documenten opgebouwd.
  Het zal allemaal niet snel gaan en er zijn veel dingen waarmee je rekening moet houden,
  waaronder jullie gezondheid. Particuliere verzekeringen zijn erg duur.
  Ziekenhuizen zijn erg goed, weet ik uit eigen ervaring (privé ziekenhuizen).

  Veel succes

 3. Joop zegt op

  Emigreren naar Thailand gaat zo wie zo niet. U kunt eventueel een visum op jaarbasis krijgen. Ik raad U aan zelf naar Koh Samui te gaan en zelf te gaan onderzoeken of te oriënteren wat U prettig lijkt. Misschien begint het langer wonen en afhankelijk te zijn van een ferry U wel tegen te staan. Ik woon nu 5 jaar in Thailand en ben op verschillende plaatsen geweest. Uiteindelijk heb ik mijn stek in Hua Hin gevonden. Maar dat kan voor een ieder verschillend zijn. Neem nu maar eerst een hotelletje op Koh Samui en kijk maar eens in het rond en U zal ongetwijfeld mensen tegen komen die U tips kunnen geven. Verbrand niet direct alle schepen in Holland, dat kan altijd later nog.

 4. Ingrid Snoeker zegt op

  beste Cor,

  Geen probleem. Contact mij maar.
  Sinds 2 jaar hebben wij een huis daar, in Lamai.
  Check op FB #villafrangipanilamai

  Mail mij gerust!
  Ingrid.snoeker@gmail.com

  Gr. Ingrid

 5. John Chiang rai zegt op

  Voor dat ik deze stap zou doen,zou ik mij eerst goed verdiepen in de visa regels,en mij bij het zoeken van een huurobject zeker niet vastleggen op een verhuurder of makelaars bureau.
  Aan jullie bovenstaande vraag krijg ik een beetje de indruk,dat jullie graag bereidt zijn om iedere aangeboden hulp te aanvaarden,omdat jullie zelf nog weinig of geen informatie gewonnen hebben.
  Ik kan jullie alleen maar waarschuwen dat zelf controle beter is dan het blindelings vertrouwen,zodat je niet zoals sommige anderen geweldig op de koffie komt.
  Verdiep je zelf eerst in de visaregels die nodig zijn voor een jaarvisum,zoals benodigd inkomen,of benodigd banksaldo,90 dagen melding, TM 30 melding,ziekenverzekering enz enz.
  Ga er vanuit dat erg velen jullie niet alleen helpen vanwegen jullie mooie blauwe ogen,maar dat ze er wel degelijk beter aan willen worden.
  Ga na alle visa informatie eerst eens 6 maanden overwinteren,en zoek online verschillende verhuurders/ makelaars,en leg je niet vast op een persoon om een beter prijsoverzicht te krijgen.
  Huur eerst voor 6 maanden,en kijk of je na alle regels en ciltuurveranderingen überhaupt nog zin hebt om jullie idee verder te vervolgen.
  Praat in deze tijd zoveel mogelijk met mensen die deze zelfde stap gewaagd hebben,blijf zelf over alles de controle houden en laat je niet blenden met paradijs verhalen die op de tweede blik geen stand houden.
  Ik wens jullie veel succes. John.

 6. John Chiang rai zegt op

  Teraanvulling van bovenstaande reactie,vindt je hier onderstaand reeds een link van een der vele online verhuur bureaus.
  https://www.fazwaz.com/property-for-rent/thailand/surat-thani/koh-samui

 7. Rene Martin zegt op

  Dossiers ziektekosten en visum bijvoorbeeld kan je op deze site vinden. Algemene informatie over verhuizen naar Thailand en wat er eventueel allemaal bijkomt: https://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/c-1839451/thailand. Laatstgenoemde is wel gedateerde informatie. Belangrijk is m.i., dat er een groot verschil tussen vakantie houden en ergens wonen dus zoals eerder genoemd verbrand niet alle schepen achter jullie en kijk of je er werkelijk wilt wonen. Veel succes…..

 8. Ricardo zegt op

  Hallo Cor en Nel,

  Mijn naam is Ricardo en ik heb een makelaars bedrijf in Samui. Ook bezit ik een aantal huizen. Jullie kunnen mij contacteren via email of telefoon (whats app)

  Ricardo@samuiexclusive.com
  +66 9 54 10 84 08

  Met vriendelijke groet,

  Ricardo
  http://www.samuiexclusive.com

 9. Rob M zegt op

  Beste Cor en Nelleke,

  Voor jullie beiden zou een zogenaamd “retirement visa” een goede optie zijn. Hiermee kan je een jaar in Thailand verblijven en dit kan, ik meen drie maanden voor einddatum, weer worden verlengd met een nieuw jaar. Velen doen dit en dat werkt prima. Enige voorwaarde is een bedrag van THB 800.000 op de (Thaise) bank of maandelijks een inkomen van THB 65.000.
  Tegenwoordig is er ook het zgn. “Elite Visa”. Voor een vast bedrag kan je dan 5, 10 of 20 jaar in Thailand verblijven. Hieraan zitten ook enkele leuke extra’s verbonden zoals kortingen bij clubs, hotels en golfbanen en limo service van en naar het vliegveld enzovoorts. Kijk hier maar eens; https://www.thailandelite.com

  In eerste instantie zou ik, als ik jullie was, voor een aantal maanden naar Koh Samui gaan om te ervaren hoe het nou daadwerkelijk is om daar je dagelijkse ding te doen. Kijk ook eens verder dan Koh Samui, mochten jullie dit nog niet hebben gedaan. Thailand heeft zoveel te bieden.
  Vraag rond bij mensen die je ontmoet of er woningen te huur zijn. Dit is bijna altijd wel het geval.
  Iemand zei eerder dat men je niet zal helpen voor je mooie blauwe ogen maar voor eigen gewin. Dit hoeft niet verkeerd te zijn vind ik zelf. De gemiddelde Thai verdient niet veel. Als ze op deze manier een centje bij kunnen verdienen is daar niks mis mee. Dit doen bemiddelingsbureau’s/makelaars toch ook? En voor Nederlandse begrippen zijn deze bedragen slechts wisselgeld.

  Hier op het forum zoeken om informatie is heel goed, maar de ambassade kan je de meest recente informatie geven. De regels wijzigen nogal eens. Kijk ook eens op YouTube. Er zijn verschillende vloggers die veel informatie hebben over Visa en woningen huren of kopen in Thailand. Over het algemeen in het Engels.

  Veel succes met jullie ontdekkingstocht. Thailand is een prachtig land.

  groeten,

  Rob

 10. John zegt op

  Jullie hebben niets aan een makelaarsbedrijf op Koh Samui… of andere goed bedoelde adviezen… het gaat erom, kennen jullie Thailand een beetje… zijn jullie hier al eens geweest voor een of meerdere vakanties.

  En zo ja neem eerst eens een toeristen visum voor 3 maanden, huur iets of reis rond en kijk hoe het je hier bevalt… hoe gaat het met het eten, cultuur, hitte, enz. enz.

  Als je dat allemaal voor elkaar hebt en nog steeds deze kant op wil, kijk dan naar je inkomsten of dat voldoende is… 65.000 baht pm of 800.000 baht op een rekening… minimaal 3 maanden van te voren, een combinatie van beiden mag ook.

  Als dat voldoende is vraag je een Non Immigrant O visum aan bij het consulaat in Amsterdam… niet in Den Haag.
  Daarmee kom je hiernaar toe, huur een huisje of tijdelijk appartement en meld je bij de Immigratie… na 3 maanden vraag je een Extension of stay aan, based on Retirement en je mag een heel jaar blijven.
  Tijd genoeg om een iets meer permanent onderkomen te zoeken

  Bovenstaande 4 alinea’s hebben met elkaar te maken… als alles klopt kan je hiernaartoe… als iets niet klopt dan gaat het niet… denk er i.i.g. goed over na.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website