Lezersvraag: Wie weet iets over het levensbewijs SVB?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
9 augustus 2020

Beste lezers,

Is er iemand op Thailandblog die iets weet over het levensbewijs SVB? Hoe gaat dit nu verder? De SVB website geeft geen inlichtingen daarover buiten de opmerking dat de SVB weer gaat controleren in oktober.

Ben helemaal de draad kwijt daarover.

Groet,

theoS

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Wie weet iets over het levensbewijs SVB?”

 1. willem zegt op

  Theo,

  Je vraag hierboven is niet helemaal duidelijk. Hoe gaat het nu verder?

  Wat bedoel je daarmee? Of is je het fenomeen levensbewijs niet duidelijk? Dat staat wel degelijk beschreven op de SVB site,

  https://www.svb.nl/nl/aow/rechten-en-plichten/als-u-zich-niet-aan-de-regels-houdt

  Op de zelfde site staat ook dat het versturen van de formulieren en de controle daarop met een half jaar is uitgesteld, tot oktober 2020.

  Fysieke controle in Thailand door Nederlandse SVB medewerkers zal dan nog niet mogelijk zijn. Maar men gebruikt ook andere bronnen.

  Hier de link naar een ouder artikel over huisbezoeken in Thailand.

  https://www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/nvt-tegel-sociale-verzekeringsbank-bezoekt-thailand/

 2. A.J. Edward zegt op

  Bij navraag wanneer insturen van mijn Levens beweis kreeg ik na enkele dagen dit antwoord van SVB,

  24 juni 2020 Dhr. J. Bertjens +31 (0)475 36 8804

  onderwerp: Levensbewijs

  Geachte heer,
  Indien mogelijk kunt u het levensbewijs voor 1 oktober 2020 terugsturen. Gaat dat niet? Laat het
  dan ons even weten.

  Heeft u nog vragen? Kijk op svb.nl/aow. Vindt u daar niet wat u zoekt?
  Kies dan voor ‘Contact’ en kijk hoe u uw vraag kunt stellen.

  Met vriendelijke groet,
  Sociale Verzekeringsbank

 3. Geertg zegt op

  Voor de mensen die het bewijs van leven niet konden opsturen is er uitstel verleend door de SVB tot oktober. Hier in Thailand dient dit formulier door de SSO te worden ondertekend. Dit kan nog steeds, eventueel is hier het formulier van voorgaande jaren voor te gebruiken. Het ondertekende formulier kan geüpload worden naar de SVB en eventueel andere pensioenfondsen.

  Ik heb dit zelf in april al gedaan toen was ondertekening door de SSO ook geen enkel probleem.

  • theoS zegt op

   Geertg, dank je wel. Ik heb nog lege formulieren van voorgaande jaren dus dan gebruik ik deze.

 4. Mish zegt op

  Hoi,

  Een Bewijs van in leven zijn toont aan dat u in leven bent op het moment dat het bewijs wordt afgegeven.

  Aanvragen in Uw gemeente

 5. Ton Uni zegt op

  Ik moest altijd een maal per jaar naar het SSO (Bangkok) waar men het mij toegestuurde formulier verder invulde en ondertekende en ik dit weer retourneren moest naar de SVB. Ik heb dit jaar niets gekregen! Ik wacht maar rustig af!

 6. Peter Trim zegt op

  Ik weet alleen over Hua Hin. Soi 11 op Petchakasem Road is er een Thai Sociale zverzekeringskantoor. Die hebben een afspraak met de Nederlandse SVB en vullen de SVB formulier gratis voor U in. Dit kantoor mag en moet alleen worden gebruikt voor SVB formulieren. Formulieren voor andere NL verzerkerinsmaatschappijen moeten door de politie, een arts, enz. Ingevuld worden.

 7. KhunKoen zegt op

  Ik had deze week contact met de svb hier over.
  De dame aan de lijn zei dat ze idd in oktober weer zouden beginnen met versturen van de levensbewijzen als alles goed ging, het kon ook nog uitgesteld worden met 6 maanden als dat niet zo was.
  Verdere informatie op de website.

  Groetjes

 8. Guido zegt op

  Bestaat er ook zoiets voor Belgen?

  • Marcel zegt op

   inderdaad,ieder jaar krijg ik een formulier toegestuurd door de dienst levensbewijzen van de FOD.dat formulier moet ingevuld en ondertekend door de gemeente of politie of ambassade;kortweg door een officieel orgaan.Bij gebrek aan dit formulier kunnen ze uw pensioen blokkeren.Mag ook per mail teruggestuurd worden.

  • Lung addie zegt op

   Ja dat bestaat ook voor Belgen en dat formulier is zelfs te downloaden via het internet en ook te versturen via email. Google eens op ‘levensbewijzen FOD.’

 9. Dirk Couzy zegt op

  Ik krijg altijd een brief van de SVB en dat is het en nu heb Ik er nog steeds geen een gezien Ik wacht wel af en geen paniek dus reeds al niet tegen staande al!!!

 10. Rembrand van Duijvenbode zegt op

  Beste TheoS,
  Normaal gesproken zendt de SVB mij het formulier “Bewijs van in leven zijn” in mei van enig jaar toe. Vanwege de Corona crisis is dat voor 2020 gewijzigd. Op 19 mei 2020 ontving ik het volgende antwoord op mijn email aan hen.

  “ Gezien de huidige situatie omtrent het coronavirus wordt het formulier levensbewijs in oktober 2020 digitaal via uw BerichtenBox aan u verzonden. Het volledig ingevuld en ondertekend formulier levensbewijs kunt u daarna uploaden en met uw DIGID-code digit al aan ons toesturen.”

  Na ontvangst van het formulier vul ik het in, laat het ondertekenen door het Social Security Office en zend het via post aan hen terug. Dit jaar zal ik het uiteraard oploaden omdat de post naar Nederland wel heel lang onderweg zal zijn.
  Rembrand

 11. Wil zegt op

  In CM naar gemeentehuis.

 12. tooske zegt op

  Theo,
  Normaal ontvang je per post in de maand van je verjaardag een formulier.
  Invullen en met je paspoort en formulier naar het SSO office in je woonplaats.
  Deze stempelen je bewijs van leven gratis af en vervolgens opsturen naar de SVB of scannen en digitaal verzenden naar de SVB.
  Dat ze een tijdje gestopt zijn i.v.m. coroma maakt niet uit in oktober beginnen ze weer met verzenden.
  Of ze de achterstand van februari tot oktober alsnog gaan inlopen weet ik niet, maar dat merk je vanzelf als je een formulier krijgt toegezonden.
  Geen reden tot paniek, komt het formulier niet bij je aan dan krijg je een nieuw verzoek van de SVB.

 13. theoS zegt op

  Het probleem is dat er al sinds begin van het jaar 2020 geen post bezorgd wordt komende uit het buitenland.
  Ben 84 jr en gebruik een rolstoel . Mijn Thaise vrouw ging vragen op het postkantoor en kreeg het beroemde antwoord van ” mai loe “. De SVB website word ik ook niet wijzer van. Ik weet dus ook niet of er een brief naar mij toe gestuurd is door de SVB. Mijn pensioenfonds, die ook het SVB Levensbewijs goedkent, wil een nieuw zien voor 01 October. Ben ten einde raad.

 14. theoS zegt op

  Bedankt voor alle goede raad in jullie reacties. Ik doe er mijn voordeel mee. Nogmaals bedankt.

 15. Paul zegt op

  Mensen die in het buiten Nederland wonen, moeten 1 keer per 2 jaar of meer als daar twijfels over zijn een bewijs van in leven zijn opsturen. De SVB stuurt dit formulier op of via digidD of per mail. Deze moet je uitprinten invullen en ter goedkeuring laten tekenen door o.a. Een gemeente, notaris of een bevoegde advocaat. Het origineel terug sturen naar SVB. Kan per mail.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website