Beste lezers,

Kan iemand een goede accountant in de buurt van Chiang Mai/Lampang aanbevelen? In eerste instantie voor persoonlijke financiën: het ontvangen van salaris vanuit NL terwijl ik in Thailand woon. Daarnaast zoek ik iemand die kan helpen met het opzetten van een bedrijf.

Ik heb enkele accountantskantoren aangeschreven, sommige daarvan rekenen een (met name voor Thaise begrippen) absurd bedrag voor enkel een kennismaking, andere reageerden niet of kwamen niet heel sterk over.

Groet,

Erik


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Wie kent een goede accountant in de buurt van Chiang Mai/Lampang?”

 1. Erik zegt op

  Naamgenoot, kun je niet beter (ook) een fiscaal onderlegd persoon zoeken? Als ik lees ‘het ontvangen van salaris vanuit NL terwijl ik in Thailand woon’ zie ik voor me dat mogelijk voor jouw salaris (jouw loon, dus geen pensioen) alleen NL heffingsbevoegd is.

  • Erik zegt op

   Dank Erik! Goede vraag.
   Wat ik begrijp is dat als je meer dan 180 dagen in Thailand verblijft belastingheffing via Thailand kan lopen ipv via NL. Indien dit niet het geval is zou ik dit graag via een Thaise vennootschap laten lopen. Ik ben dus op zoek naar zowel advies omtrent belastingen alsmede het opzetten van een bedrijf en in zijn algemeenheid onderhouden van alle (belastings)verplichtingen zowel persoonlijk als zakelijk.

   • Erik zegt op

    Nee! Je kunt niet kiezen waar je aangifte doet en eventueel betaalt.

    Alleen wanneer je minder dan 181 dagen in TH verblijft of woont in een kalenderjaar ben je in TH niet belastingplichtig voor jouw buitenlands inkomen maar alleen voor jouw TH inkomen. De TH wet voorziet wel in het verplaatsen van buitenlands inkomen naar het jaar daarop en dan heet het spaargeld en is het niet belast in TH. Zie de vele adviezen in dit blog, onder meer van Lammert de Haan.

    Zoek iemand die het verdrag tussen NL en TH kent en beheerst; dat verdrag gaat vóór de nationale wetten. Mijn advies is in TH een belastingadviseur te zoeken, met alle respect voor accountants overigens. Jouw salaris uit NL valt -als ik jouw situatie goed begrijp- onder artikel 15 van het verdrag en daar staan ‘mitsen en maren’ in.

 2. Michel zegt op

  Erik mijn vriendin is accountant woont alleen in Bangkok. Weet niet precies je vraag / behoefte maar stuur maar een e-mail naar mij: zet ik hem door: Michel.dikmans@gmail.com. Wellicht kunnen jullie wat voor elkaar betekenen.Groet Michel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website