Lezersvraag: Wie kan mij iets vertellen over erfrecht?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 november 2019

Beste lezers,

Wij hebben een appartement in Phuket. Als ik kom te overlijden, erven mijn Nederlandse kinderen dan mijn appartement of moet ik in Thailand een testament laten maken bij een notaris of advocaat?

Wie kan mij daar een antwoord of informatie over geven?

Groet,

Bert

6 reacties op “Lezersvraag: Wie kan mij iets vertellen over erfrecht?”

 1. Erik zegt op

  ‘Wij’ hebben een appartement…

  Wie zijn wij? Huwelijkspartner, vriend, vriendin, mantelzorger? Dat maakt wel verschil!
  En wat wil je? Wie moet van jou erven? Waar woon je officieel, NL of TH?

  Bepaal eerst wat je wilt, en zoek dan een jurist voor advies en eventueel testament.

  • Bert zegt op

   Oke sorry was niet duidelijk.
   Wij zijn een Nederlands echtpaar en hebben Nederlandse kinderen.
   Een zoon en een dochter. Wij hebben enkele jaren gelden een appartement in Phuket gekocht.
   Heelijke plek waar we enkele maanden per jaar verblijven.
   hopelijk is dit wat duidelijker.
   Groeten
   Bert

 2. P.Brouwer zegt op

  Even een testament laten maken.Thais erfrecht verschilt van Nederlands erfrecht.Je kinderen in Holland hebben geen recht in Thailand met een testament.Testament wordt vaak afgegeven bij de Tessabaan.

 3. ton zegt op

  Voor zover mijn kennis reikt: het laatst opgemaakte testament is rechtsgeldig en doet vorige testamenten automatisch vervallen. Dus heeft u al een testament in NL, dan vervalt deze als u later in TH een Last Will and Testament maakt. Zet er dus duidelijk in, dat het Thaise testament een aanvulling is op een eventueel reeds bestaand NL testament.
  Laat Thaise Last Will and Testament in Thailand opmaken in Engelse taal met Thaise vertaling inclusief opmerking dat in geval van twijfel over betekenis van een woord de Engelse versie prevaleert.
  Een goed advocatenkantoor kan dat zonder meer voor u regelen.
  De NL executeur (testamentair) zal m.i. naar de rechtbank in Thailand moeten komen om toestemming te verkrijgen de Thaise Last Will and Testament uit te voeren.
  Uw advocaat in Thailand kan daarbij behulpzaam zijn.
  Advies: houd bij NL notaris en TH advocaat een intakegesprek om zaken te checken en op basis daarvan een goed aanvliegplan te maken. Succes.

 4. Herman zegt op

  Beste Bert, zoek op Phuket een goed bekend staand advocatenkantoor, en stel hen jouw vraag. In het algemeen kan ik je zeggen dat het goed is in Thailand een testament op te laten maken. Jij en je vrouw sttan beide met naam en toenaam in de koopakte, neem ik aan, en erven sowieso van elkaar.
  Jouw 2 kinderen erven van de langstlevende., maar regel dat testamentair, omdat zij niet per definitie in Thaialnd bekend zijn. Let wel: zij kunnen pas erven als zij gerechtigd zijn Thailand binnen te komen en te handelen. Dus: meerderjarig, geen strafblad, geen enge ziektes. Sukses!

 5. Erik zegt op

  Jullie zijn een paar maanden per jaar op Phuket. En die andere maanden? Ik neem aan in NL.

  Jullie zijn ingeschreven in NL, hebben een zorgpolis, betalen belastingen, hebben recht op heffingskorting in NL. Jullie hebben NL dus niet metterwoon verlaten en vallen onder het Nederlands recht. DAAROVER zou je in NL een notaris kunnen raadplegen om mijn visie te testen. Dan maak je in NL een testament naar de mogelijkheden die de NL wet je beiden biedt.

  Dan nog de vraag of het Thais recht over jullie appartement gaat; raadpleeg daarvoor een Thaise deskundige voordat je de notaris in NL vraagt. Neem zijn visie dan mee en leg het de NL notaris voor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website