Beste lezers,

Ik zit er over te denken om mijn oogleden te laten doen bij een plastisch chirurg. Ik zit 6 weken in Jomtien.

Heeft iemand ervaring met zulke behandeling? Zit er bijvoorbeeld een goede chirurg in Pattaya?

Bedankt voor jullie hulp en groet,

F.

29 reacties op “Lezersvraag: Wie kan mij een plastisch chirurg in Pattaya aanbevelen?”

 1. Henk van't Slot zegt op

  5 van mijn vrienden,die regelmatig op vakantie komen naar Pattaya hebben hun oogleden laten liften.
  Zonder uitzondering,allemaal naar Pattaya Bangkok Hospitaal geweest,en iedereen tevreden met het resultaat.
  Als je de naam van de arts en de kosten wil weten,moet ik er even een mail richting Nederland uitgooien.

  • Frans van Eijk zegt op

   Hoi Henk, ik ben ook heel nieuwsgierig naar ooglidcorrectie en de kosten hiervan in Thailand. Groeten en alvast bedankt, Frans

   • Pim H zegt op

    Hallo,

    In het Bangkok Pattaya hospital kost ongeveer € 500. voor beide oogleden en dat is een zeer goed ziekenhuis ,er kan ook eventueel een Nederlands sprekende tolk aanwezig zijn bij het intake gesprek met de betreffende arts.
    En na ruim een week zien je niet echt veel meer van de blauwe ogen als je je aan de nabehandeling houd.
    Mvg Pim

 2. I-nomad zegt op

  Tip: Ga er eerst kijken om de prijs etc. te weten en plan het op dan in op het juiste moment,, je zit nl. wel 3 weken met blauw en paars om je ogen..

 3. Kees zegt op

  Vooral NIET Dr Anuchit in Bangkok Pattaya Hospital. Die man is (was?) een ramp: mijn gezicht scheef, oogwallen niet symmetrisch, GROTE littekens. Heb 2 operaties in NL nodig gehad om eea te repareren.

  Anuchit was in 2006 notabene hoofd vd afdeling plastische chirurgie. Is van oorsprong gewoon arts, en heeft geen specifieke opleiding tot plastisch chirrurg.

  Sprak later een andere chirurg, in een kliniek in soi Town in Town, die mij meldde dat ie vaak hersteloperaties heeft kunnen uitvoeren van Bangkok Pattaya Hospital

  • Frans zegt op

   Dank je wel Kees. Ben blij met de waarschuwing. Ik zal dat hospitaal links laten liggen. 🙁

  • hanny doorn zegt op

   Soi Town in Town ,royal beauty clinic,heeft inderdaad een goede arts heeft bij mij hersteloperaties uitgevoerd oa boven ooglid correctie en wallen verwijdert ,deze kliniek is echt aan te bevelen.

 4. Oscar zegt op

  Omdat ik er zelf ook aandenk, heb ik al zo her en der rondgevraagd, naar het schijnt is de Thonglor Kliniek aan de Thappraya Road ( t.o. de Pattaya Tower ) erg goed en hanteert redelijke prijzen.
  In Jomtien zijn er zo nu en dan aanbiedingen omdat naast hun kliniek in Bangkok deze kliniek van hun nog grotere naamsbekendheid moet krijgen.

  Mvg Oscar

 5. Diana zegt op

  Hoi,

  Ik heb mijn ogen in december 2012 laten liften in Bangkok Pataya Hospital. Was omgerekend ongeveer 600 euro. Als je de koeling (krijg je na afloop van de operatie) goed gebruik vallen je blauwe ogen erg mee hoor. Ik was er met een week vanaf.
  Zeer goede behandeling gehad. week later de hechtingen eruit. Kon ook al snel mijn lenzen weer dragen.
  Zeker geen spijt van.

 6. cor verhoef zegt op

  Moderator: Klopt Cor, dit wordt inderdaad niet geplaatst 😉

 7. cor verhoef zegt op

  Sorry, maar ik begrijp hiet niets van. Waarom zou iemand zijn oogleden willen ‘liften’. Vallen ze soms op ongelegen tijden dicht? Kan iemand mij dit uitleggen? (lezersvraag).

 8. BramSiam zegt op

  Ha ha Cor, ik kan een poging doen. Hoewel ik zelf ook niet zo voel voor onnodig gesleutel aan mijn lichaam is het zo dat mensen globaal bestaan uit een lichaam en een geest. Waar bijna iedereen het zinvol vindt de geest te onderhouden en daar geen uitleg bij gegeven hoeft te worden, men wil zelfs jong van geest blijven, is het nu eenmaal zo dat sommigen ook hun lichaam willen onderhouden. Je kunt het ijdelheid noemen, maar het geeft mensen een goed gevoel er nog een beetje toonbaar uit te zien. Ik blijf om die reden, maar vooral omdat ik er plezier in heb, aan sport doen. Plastische chirurgie helpt, mits het niet overdreven wordt, om er goed uit te blijven zien. Zelf wil ik het risico niet lopen dat het mis gaat en het wordt al gauw onnatuurlijk, zoals bijvoorbeeld geverfd haar (met ook vaak nog eens ongegeneerde uitgroei) of erger nog, een pruik. Maar als je met een beetje hulp er wat toonbaarder uit kunt blijven zien zou je kunnen zeggen ‘ach waarom niet’. Er zijn ook veel mannen die zich om die reden iedere dag scheren en die regelmatig hun nagels knippen. De vraag is meer : hoe ver wil je gaan.

  • cor verhoefc zegt op

   Dank je beste Bram, maar het nog steeds geen antwoord op mijn vraag. Ik snap niet wat er nu in godsnaam mis kan zijn met ’s mens oogleden (tenzij ze over de grond schrapen). Wallen onder de ogen, naar beneden hangende mondhoeken, drie billen, daarvan begrijp ik de motivatie om een plastic chirurg te consulteren wel, maar oogleden?. Wat kan er nu in mis zijn met je oogleden? En zeker wanneer ik lees dat je na de operatie er uitziet als een bokser na een heel slecht verlopen wedstrijd.

   • Sir Charles zegt op

    Met hangende oogleden ziet men er constant uit alsof men net uit bed komt, slaperig en vermoeid ook al is men klaarwakker. Zelf zou ik het eerlijk gezegd dan ook laten doen.

    Bijkomstig voordeel is ook dat men er dan jonger uitziet hoewel dat toch niet echt noodzakelijk is in Thailand gegeven het (bijna) altijd grote leeftijdsverschil. 😉

    • cor verhoef zegt op

     @Sircharles,

     Ok, het is me nu wat duidelijker, maar de slaapkamerogen van Sylvester Stallone hebben die man toch geen windeieren gelegd. 😉

     • janin zegt op

      Ik heb mijn oogleden ook laten liften, wel niet in Thailand maar in Belgie. Kosten 1000 euro, en het resultaat mag er zijn. Geen blauw of groene ogen en draadjes uit na 7 dagen.
      Maar waarom…omdat het vel boven mijn ogen een normaal zicht rechtdoor belemmerde.
      Nu zie ik niet alleen beter ,ik zie er ook jonger uit , in die volgorde,

      • sharon huizinga zegt op

       Janin, U legt het duidelijk uit. Ter aanvulling. Bij het ouder worden, gaat het vel van de oogleden bij vele mensen over de wimpers heen hangen. In de ergere gevallen, worden de ogen dermate geblokkeerd dat een operationele correctie nodig is om het zicht te herstellen. De meeste verzekeringen vergoeden de kosten van zo’n operatie als het tenminste goed gedocumenteerd is. Wanneer dezelfde operatie het doel heeft niet om beter te zien maar om er beter uit te zien, dan vergoeden de verzekeringen het niet. In het algemeen, worden de kosten van cosmetische operaties niet betaald door verzekeringen behalve b.v. wanneer die noodzakelijk zijn als gevolg van een ongeluk.

   • RonnyLadPhrao zegt op

    Cor,

    Misschien dat dit helpt

    http://www.oogartsen.nl/oogartsen/oogleden/huidteveel_bovenooglid_ooglidcorrectie/

    http://overogen.nl/oogproblemen/gezwollen-oogleden/

 9. Ron44 zegt op

  Ik ben zelf in Pattaya en ben flink ziek. Ga naar Bangkok Pattaya, Hospitaal een prima instelling. Maar ga NOOIT naar Pattaya Memorial hospitaal. Vreseelijk dat is daar één geldgewin. Zo vragen ze even 45000bath voor één nacht verblijf; Ik heb inlichtingen genomen uit eerste hand en men geeft me als naam Dr. Teerasut Wattazjingporn als de beste. Ik hoop dat je daar wat met kan.

  Groeten RON44

 10. Jan Kok zegt op

  Bangkok Hospital Pataya is wat dat betreft zeker aan te raden.
  Daar doen ze echt alles,en verder heb je het gevoel een 5 sterren hotel binnen te lopen.
  vrienden van ons hebben deze ingreep daar ook laten doen,de behandeling voor-tijdens en
  na de behandeling is werkelijk perfect.
  Daarnaast is de behandeling aldaar nog veel goedkoper ook.

 11. Tebbesjan zegt op

  Ervaringen genoeg lees ik. Als het in Thailand geslaagd is ok, maar als het niet geslaagd is dan moord en brand schreeuwen, Terug in Nederland kunnen de Nederlandse artsen het weer opknappen. Reken de vlucht en het verblijf erbij. Ik denk dat je dan duurder uit bent. Maar ja je hebt Nederlanders die voor een “dubbeltje” op de eerste rij willen zitten. Waar doe je het voor, voor de goedkoopte. In je eigen land toch prima voorzieningen.
  Laten we het maar niet over de tatoes hebben.

  Groeten Jan Tebbes

 12. Tonny zegt op

  Hallo Jan ik denk en geloof als je zo een operatie wil laten doen in Thailand Pataya dan in het het beste dat je eens gaat kijken in het ziekenhuis Bangkok Pataya dat is gelagen op de Sukimvit ,iedereen weet waar dat is ,maar een opmerking het is er namelijk nogal duur ,het beste is om eens te gaan kijken en wat info te vragen zo weet je waar je aan toe bent .
  Groeten Tonny

  • Jan Tebbes zegt op

   Klopt helemaal Tonny. Vorig jaar door een hond gebeten. Naar Bangkok Hospital geweest in Pattaya, gelegen aan de Sukimvit. Zeer goed geholpen. Tetanus spuit en vier rabiës spuiten. Totale kosten, inclusief geneeskundige hulp € 108,00. Terug in Nederland moest ik nog 1 rabiës injectie hebben.
   Kosten 1 spuit € 67.50. Tsja, verschil is er dus. Laat staan 5 spuiten. Tetanus spuit werd apart berekend. U allen beterschap.

 13. leen de Vink zegt op

  Ja het Bangkok hospitaal, ik was er ongeveer 6 weken geleden ook, ik had nl een barstende hoofdpijn , kreeg netjes de Hollandse tolk toegewezen, mijn probleem uit gelegd, en er moesten foto’s gemaakt worden, en dat gebeurde ook drie stuks, waar uit bleek dat ik voorhoofd holte ontsteking had en een fel rode keel, ik kreeg van de dokter drie medicijnen voor geschreven, antibiotica en twee medicijnen voor de licht ontstoken keel, ik had uiter aard mijn medicijn paspoort overlegd Thuis gekomen direkt volgens voorschrift mij nmedicijnen ingenomen, het was onderhand namiddag,wat op viel was dat ik steeds moeilijker ging plassen, snachts lukte het bijna helemaal niet meer, ik stond op barsten.
  De andere morgen direkt terug naar her hospitaal, de dokter van de vorige dag had geen dienst, dus een andere dokter, mijn verhaal van de vorige dag verteld, en haar demedicijnen getoond welke ik gekregen had, bleek dat een van de medicijnen een anti plas middel was,die heeft ze ingenomen en me een ander medicijn voor geschreven, wat ik volgens haar direkt in kon nemen, wat ik ook gedaan hebt, thuis gekomen eerst maar eens goed gekeken bleek dat ik het voor het slapen gaan pas in mocht nemen ,ik vertrouwde het helemaal niet meer, en heb direkt de alarm centrale in Amserdam gebeld. Om kort te gaan ik had van beiden artsen verkeerde medicijnen gekregen, waar ik onmiddellijk mee moest stoppen. Na nog enkele moeilijke dagen is goed gekomen. Maar voor mij even geen Bankokhospitaal meer

 14. Ron44 zegt op

  Bankok Hospital behoord absoluut tot de beste ter wereld wat men er hier ook wel eens wilt van maken. Vele hooggeplaatste personen uit het midden-oosten verkiezen een behandeling hier dan i eigen land. De dokters zijn van een heel hoog niveau en passen de nieuwste technieken toe. Dit laatste heb ik zelf mogen ondervinden. In België ben ik een poosje zoet met het genezingsprocces maar hier was alles na een 12 dagen opgelost.

  Het is een keuze die je maakt, Blijft men zeuren blijf dan gewoon thuis. Trauwen s heeft Bangok Hospilal de trofee van beste hospitaal dat voldoet aan de Thaise Constitution BE 2540 en BE2541 verkregen in 2013

 15. diny zegt op

  Hallo. Ik heb m.n oogleden laten doen in Bangkok Hospital in Pattaya. Zeer goed gedaan en heel schoon. Als je ernaartoe gaat dan ben je binnen een paar dagen aan de beurt. Ben totaal niet bont en blauw geweest en zat de volgende dag al op het strand. Wel met een goeie zonnenbril. De prijzen zijn ook heel erg gunstig. En je krijgt goeie medicijnen mee.

 16. Keesenste laag ge zegt op

  Ongetwijfeld veel goede arsen in Bangkok Pattaya Hospital.

  Maar laat geen facelift doen door Anuchit;
  Hij paste een techniek uit de jaren 70 toe. Bij en goede facelift wordt de bovenste huidlaag losgemaakt vd onderste, de onderste laag wordt strak getrokken, waarna de bovenste laag eroverheen gedrapeerd wordt (en overtollige huid weggesneden wordt).
  De spanning zit bij goed uitgevoerde facelift dus op de onderste huidlaag.

  Bij mij heeft Anuchit gewoon een stuk huid weggesneden en strak getrokken. Alle spanning kwam op de bovenste huidlaag–> in de maanden daarna werd het litteken steeds breder.
  Daarnaast trok hij de rechterhelft een centimeter omhoog en de linker helft van mijn gezicht alleen naar achteren.

  (Het positieve effect van een facelift met verkeerde techniek is na 1-2 jaren weg!)

 17. Mia zegt op

  Moet je echt in Bangkok pattaya hospital zijn. Heb 3 jaar geleden daar mijn oogleden laten doen. alles perfect verlopen . Echt een aanrader en ben er op de dag van vandaag nog heel gelukkig mee. Je kan er zonder afspraak naar toe en vraag dan om de Belgische verpleegkundige Danny deze helpt je verder. Ik werd die zelfde dag al geholpen door een hele kundige chirurg. Kosten 550 euro

 18. louise zegt op

  Morgen F,

  In een van de reacties wordt Royal Beauty Clinic vermeld als zijnde een goede.
  Zou je toch aanraden deze te vergelijken (prijs) met Bangkok hospital, daar er al gezegd wordt dat de plastisch chirurg hier goed is.
  .
  Ook adviseer ik je een tube (1) ARNICA BRUISE RELIEF CREME te kopen.
  Ook een ARNICA COOLING GEL.
  Stimuleert de doorbloeding van je huid, (1) dus helpt het kleurenpalet in je gezicht.
  Neem het voor alle zekerheid mee uit Holland, want niet elke farmacy heeft het hier.
  Na een week zo goed als kleuren-vrij en dan de cooling-gel er op.
  En goed handelen in Bangkok pattaya hospital.
  Zij rekenen met een vork.

  Succes.
  Louise


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website