Beste lezers,

Tot onze grote vreugde heeft mijn vriendin vandaag goedkeuring gekregen voor een nieuw Schengenvisum voor 90 dagen, multi entry, voor 2 jaar. Ze mag vanaf 5 oktober weer Nederland inreizen, mede door de covid vrije reisverklaring waardoor zij, ondanks alle beperkingen, toch naar Nederland mag komen. Gelukkig voldeden wij aan de voorwaarden van een aantoonbare langeafstandsrelatie.

Wachten op 5 oktober dus, maar nu is mijn vraag: Zijn er meer mensen die hun partner reeds naar Nederland terug hebben gehaald in deze bizarre tijden. En zo ja, welke maatschappij hebben jullie genomen? Ik zie Swiss air, Finn air en KLM.

Heeft iemand ervaring met 1 van bovenstaande of weet iemand welke vlucht sowieso doorgang vindt? KLM is natuurlijk, op het eerste gezicht, het makkelijkste. Maar wel ruim 2x zo duur dan andere maatschappijen.

Iemand met een goed antwoord op bovenstaande vraag? Alvast dank namens mij en mijn vriendin.

Sawadee kap!

Groet,

Kees

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Welke luchtvaartmaatschappij voor een vlucht van Bangkok naar Nederland”

 1. Bert zegt op

  Persoonlijk zou ik in deze situatie kiezen voor KLM, die vliegen rechtstreeks.
  Makkelijker voor je vriendin en geen gedoe onderweg met al die corona-regels.
  maar ik kan natuurlijk niet in uw portemonnee kijken.

 2. Henrie zegt op

  My vriendin vliegt 7 september klm komt ook 90 dagen rechtstreeks

 3. Mijn vriendin komt half oktober naar Nederland. KLM was inderdaad aan de prijs maar toch maar voor KLM gekozen omdat bij EVA er vluchten uitvielen of niet boekbaar waren. Een maatschappij met een overstap zou ik zeker niet aanraden in deze tijd.

 4. Ronny zegt op

  Persoonlijk vlieg ik de laatste jaren met Finnair. Goede verbinding met de rest van Europa, en Helsinki een gemakkelijke luchthaven.En praktisch nooit turbelentie gehad op hun route naar Bangkok. Maar natuurlijk is het uw keuze.

 5. Heho zegt op

  Vluchten met Qatar air vergen een overstap in Doha (plm 2 uur), wat na een vlucht van een zeven uur niet onaangenaam is. Ze vliegen dagelijks en op prettige tijden (zodat je nog gelegenheid hebt bij aankomst door te reizen) en tegen zeer schappelijke prijzen.

 6. A.Merken zegt op

  Mijn vriendin is op 3 aug aangekomen en heeft gevlogen met Swiss air. En ik heb de retourticket geboekt via Austrian AIR (zuster onderneming). Heb goede ervaring maar ook de prijs is goed stukken goed koper dat KLM. Tussen landing duurdere maar 1:30 en verliep soepel en snel volgens mijn vriendin.

  Het is alleen nog niet zeker of ze met deze maatschappij terug kan vliegen, dit ivm de restricties vam Thailand. Kan een aangewezen maatschappij worden als er in de tussen tijd niets veranderd.

 7. Simon zegt op

  Afgelopen febr/mrt met Finnair gevlogen: TOP!
  Voor 2021 Swiss geboekt: spotgoedkoop! Wel met Vliegticket-garantie-verzekering (Allianz € 8,– per ticket)
  voor het geval dat vliegmaatschappij failliet gaat.

 8. Ben Janssens zegt op

  Vanaf 24 oktober 2020 gaat Eva-air weer vliegen. Gezien alle ervaringen van annuleringen zou ik daarvoor kiezen en niet de KLM.

  • haki zegt op

   Dat EVA per 24/10 weer gaat vliegen, lijkt me sterk. Dit kan hooguit een speciale repratierings vlucht zijn. Mijn EVA ticket met vertrek 22/10 is 3 weken terug nl. geannuleerd met aantekening dat EVA zeer waarschijnlijk dit jaar niet meer AMS-BKK vliegt! Hun eerste vluchten vanuit AMS zouden rechtstreeks weer naar Taipe gaan zonder tussenstop BKK.

 9. Klus zegt op

  Ik ben 3 weken geleden samen met mijn vriendin met KLM naar Nederland gevlogen. KLM omdat het toen de enige partij was met directe vluchten. Zo’n 850 euro meen ik voor een retour.

  Corona regels merk je weinig van op de reis. Op suvarnabhumi wordt je temperatuur gemeten en je moet vanaf dan een masker op. Ik had vantevoren een gezondheidsverklaring uitgeprint die nodig zou zijn maar daar heeft niemand om gevraagd.

  Zorg wel dat bij aankomst in Nederland al het papierwerk mbt de visumaavraag bij de hand is. Ik had het idee dat iedereen gecontroleerd werd, inclusief mijn vriendin.

  Op dit moment maakt mijn vriendin zich alweer zorgen om de terugreis. Thaise ambassade antwoord niet op mails en telefonisch lijken ze ook onbereikbaar. Mijn vriendin heeft een retourticket maar dat schijnt geen garantie te geven om terug te kunnen. Ik heb vooralsnog geen flauw idee hoe het zit.

  • Ferdinand zegt op

   Wat betreft bereikbaarheid v.d. Thaise Ambassade in Den Haag hebben wij de volgende ervaring.

   Twee weken geleden heb ik mijn vriendin via het formulier op hun website aangemeld dat ze op 26 sept een terugvlucht heeft met KLM naar Bangkok. We kregen via mail een bevestiging dat het formulier ontvangen was. Omdat we iets meer wilden weten heb ik via Facebook/messenger de vraag gesteld.. hoe nu verder ? En ik kreeg binnen een paar uur het verzoek om de Ambassade te bellen. Vanmorgen 5x gebeld, 3x afgebroken en 2x doorgeschakeld en weer afgebroken. Toen maar weer via Facebook gezegd dat we gepoogd hebben 5x te bellen maar geen gehoor kregen en mijn tel nr oogegeven.. We werden bijna onmiddellijk terug gebeld.. Toen kregen we te horen dat haar aanmelding voor de terugreis bekend is, en dat we moeten wachten tot ruim een week voor vertrek. Dan krijgen we meer details te horen. Kort en bondig.. zodoende. .. nog even geduld uitoefenen.

  • Wil zegt op

   Thaise ambassade te Den Haag reageert prompt via Facebook.
   Facebook ( royal thai embassy )

 10. Pieter Van Mensel zegt op

  Hallo Kees,
  Ik ben ook bezig met mijn vriendin naar hier te halen voor een bezoek van 6 weken, aan België.
  Ik heb geboekt bij KLM , maar is inderdaad peperduur, 900 en Euro.
  Zij zou een vlucht hebben op 18 september, als we de visa in orde krijgen.
  KLM lijkt me voor jou toch aangewezen, met Schiphol dichtbij.
  Hoop van je hiermee geholpen te hebben.
  Pierre

 11. Hans zegt op

  Recent goed ervang met mijn zoon gehad die terug kwam van Thailand met KLM.
  Rechtstreekse vlucht met KLM is duur, maar ik denk de grootste kans dat je vlucht doorgaat. Maar garantie krig je nergens. Als je vrij zeker wilt zijn dat je vlucht doorgaat 2 dagen van te voren boeken en eerst even bellen met de luchtvaartmaatschapij of ze die dag daadwerkelijk vliegen. Dan heb je de minste kans om gecanceled te worden welke maatschappij dan ook. Succes ermee

 12. luc zegt op

  Mijn vriendin is net terug met swiss air bangkok-zurich-brussel. Niet duur , korte overstaptijd (voor brussel).
  Vliegtuig was nauwelijks bezet. Alles perfect verlopen. Enkel het eten luste zij en ook de andere thais aan boord niet :-).

 13. Vincent zegt op

  Hoi Kees, mijn vriendin heeft hetzelfde, 18 maart was zij de laatste bij vfsglobal daarna was de lockdown en heeft nu ook voor 2 jaar multiple entry. Had een ticket bij KLM voor 2 juni, daarna kosteloos verzet naar 15 juni maar dat ging ook niet lukken. Nu had ze een vlucht op 3 Augustus en is de 4e aangekomen met hetzelfde KLM ticket. Ze was zelfs 45 minuten vroeger op Schiphol en snel door de douane. Wel wat foto’s etc laten zien van dat je relatie hebt maar dat moet je bij vfsglobal ook al dus formaliteit. Gewoon doen dus en goede reis en genieten. Middenstoel wordt vrijgehouden bij KLM dus lekker de ruimte.
  Groeten Vincent


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website