Beste lezers,

Mijn Thaise vriendin woont vanaf 6 november 2018 bij mij compleet met IND kaartje, BSN nummer, dus legaal. Volgend jaar maart zouden wij willen trouwen.

Van alle vorige acties nodig om haar naar Nederland te halen hebben wij vertaalde (Engels) en door de ambassade in Thailand gestempelde documenten. Kan iemand vertellen welke van deze documenten nodig zijn voor trouwen? En ook wat de oudheid/jongheid van deze documenten moet zijn om ze nog te mogen gebruiken?

In eerste instantie zijn ze uiteraard gebruikt voor de IND goedkeuring om 5 jaar naar NL te mogen en zijn tussen de 1-1/2 en 2 jaar geleden gedateerd.

Alvast hartelijk bedankt.

Groet,

Hansest


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Welke documenten zijn er nodig om te kunnen trouwen in Nederland?”

 1. Rob V. zegt op

  Jouw Id plus haar Thaise paspoort en het IND pasje (verblijfsvergunning) zou moeten volstaan. Aangenomen dat de standaard documenten (geboorteakte en ongehuwdheidsverklaring) bij de immigratie reeds zijn aangeboden bij gemeente. Dan heeft de gemeente dus reeds een kopie van de nodige documenten in bezit. Heeft de gemeente die documenten niet of heb je een zeur ambtenaar, dan zullen ze vragen om verse aktes (trouwen, ongehuwdheid) aan te leveren met vertaling en legalisatie van maximaal 3-6 maanden oud.

  Zie bijvoorbeeld:
  https://www.rotterdam.nl/loket/verklaring-voorgenomen-huwelijk/
  https://www.rotterdam.nl/loket/documentenkcc/docsHuwelijk.pdf

  Tevens zal er een verklaring ‘geen schijnhuwelijk’ moeten worden getekend door jullie. Deze procedure heeft de voormalige M46 schijnhuwelijkprocedure (onderzoek via gemeente, Vreemdelinge Politie en IND) vervangen.

  Kortste antwoord is dus: ga praten met jullie gemeente en kijk of hun antwoord jullie bevalt. Als het goed is heb je de zaken zo in gang gezet (gemeente heeft alle nodige informatie over jullie al.in hun computer). Vergeet niet ruim op tijd (maanden) te beginnen, dan kun je ook zaken zoals huwelijkse voorwaarden regelen bij de notaris enzo.

  Meer:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/trouwen-samenlevingscontract-en-geregistreerd-partnerschap/vraag-en-antwoord/huwelijk-in-nederland-met-een-buitenlander

 2. Frans de Beer zegt op

  Wij zijn (bijna) 16 jaar geleden in Almere getrouwd
  Hiervoor had zij nodig de volgende gelegaliseerde documenten
  Bewijs van geboorte
  Bewijs van inschrijving in Nakhon Sawan (Hier zou dat uittreksel GBA heten)
  Verklaring dat ze vrijgezel is
  Thai paspoort

 3. Theetje uit Huissen zegt op

  Als je alle papieren hebt kun je bij de gemeente direct antwoord krijgen de ambtenaar van de burgelijke stand van de gemeente kan/mag zelf de papieren beoordelen en toestemming geven om te trouwen. In mijn geval maakte hij van elk vel drie kopieen 1 voor de gemeente en 2 twee voor de beide partijen. En het originele papieren kreeg ik/nu mijn vrouw terug.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website