Beste lezers,

Wij vliegen al jaren met THAI Airways van Brussel naar Bangkok. Nu willen wij vliegtuigtickets boeken voor 2021. Ik lees dat sommigen zeggen dat THAI Air (bijna) failliet is. Anderen zeggen dat zij in augustus weer gewoon gaan vliegen.

Wat is wijsheid? Wachten of een andere vliegmaatschappij kiezen?

Groet,

Ron

28 reacties op “Lezersvraag: Wel of niet een vliegticket bij THAI Airways boeken?”

 1. willem zegt op

  Of het nu Thai airways betreft of iedere andere airline. Het lijkt me op dit moment niet verstandig een vlucht naar Thailand te boeken.

  Vwb Thai Airways. Ze zijn failliet en gaan binnenkort doorstarten. Het faillissement is een truc om van de meeste schulden af te komen. Ten koste van vele anderen neem ik aan.

  • Ger-Korat zegt op

   Ik denk dat de surseance van betaling waarin ze nu zitten geen truc is maar bittere noodzaak anders eisen de schuldeisers het faillissement. De Thaise staat springt niet bij, de coronacrisis is al maanden aan de gang en terwijl vele andere maatschappijen wereldwijd worden ondersteund door leningen of andere noodhulp is er met Thai Airways is vreemds. Vreemd omdat de Thaise regering nog geen enkele baht aan steun heeft toegezegd en dat kan op 2 zaken duiden namelijk het bestaan van Thai Airways is ten einde en ten tweede heeft de Thaise regering geldproblemen, denk bijvoorbeeld ook aan de regeling van 5000 baht inkomenssteun voor corona-getroffenen waarvan de aantallen gerechtigden diverse malen werd veranderd; waarschijnlijk heeft de regering een financieringsprobleem want te veel uitgaven en sterk verminderde inkomsten door de crisis. .Dus verwacht geen hulp van de regering voor Thai Airways. Persoonlijk denk ik dat de regering wacht tot er een overnamekandidaat is welke Thai dan in sterk gekrompen vorm zal overnemen, en dan denk ik dat er maar 1/3 tot de helft van de vliegmaatschappij overblijft. Denk bij de laatste scenario aan Austria of Swiss welk ook door anderen zijn overgenomen in het verleden. Mijn advies: boek bij een vliegmaatschappij welke wordt ondersteund door een staat zoals Lufthansa, Air France, KLM, maar gezien alle onzekerheden beter helemaal geen ticket ver in de toekomst boeken want waarom nu al vastleggen. In het verleden was het interessant voor goedkopere tickets om vroeg te boeken maar nu zadel je jezelf op met onzekerheid of er wordt gevlogen of dat een maatschappij over een jaar nog bestaat of dat er restricties zijn aan het reizen.

 2. Nico zegt op

  Ik vlieg normaal met Thai Airways, mijn volgende vlucht is gepland op 21/8/2020, maar ik ga er vanuit dat die, los van de problemen van Thai Airways, niet zal doorgaan omwille van COVID-19. Ik heb ook reeds een vlucht geboekt voor eind december, maar ditmaal met Lufthansa. Ik neem dus geen risico.
  Er is een kans dat Thai Airways na de hoorzitting voor de rechtbank op 17/8/2020 failliet wordt verklaard of in afwachting van mogelijke bijkomende procedures aan de grond zal blijven.

 3. Geert zegt op

  Ron,

  Als je de berichten over Thai Airways volgt dan kan je voor jezelf wel een verstandige keuze maken denk ik.
  Ze zitten in slechte papieren, ik spreek me niet uit over het feit of ze nu wel of niet failliet kan, dan ga je toch geen ticket boeken bij die maatschappij.

  Gegroet,

 4. Bert zegt op

  Het kantoor van Thai in Brussel is dicht.

 5. Jef zegt op

  Ook ik heb een ticket openstaan om naar Bkk te vliegen met Thai, was eerst op 25/5, na cancelling naar 12/6 en vervaolgens verplaatst naar 12/7, maar ook deze gecancelled. !!
  Ik ben ook niet bereid om naar Bkk te vliegen zolang er een quarantine verplicht is van 2 weken.
  Informeer jullie goed alvorens te vliegen.
  Stel je voor, kleine maand vakantie en twee weken verplicht in een hotel dat door de overheid verplicht wordt.
  Leuk vooruitzicht. !!!

 6. haki zegt op

  Ik heb via internet bij D-Reizen in Breda vlucht EVA geboekt voor eind oktober en voor € 9,– extra een verzekering voor het geval de maatschappij failliet gaat.

 7. dick zegt op

  De ondergang van TG zou natuurlijk enorm gezichtsverlies zijn voor de Thaise bevolking.
  Dus dat gaat echt niet gebeuren..

  • Marc zegt op

   Dick,
   Gezichtsverlies voor de Thaise bevolking ??
   Ik denk dat dit het minst van hun zorgen is, het gezichtverlies is voor de Thaise regering en de hogere kringen in Bangkok.
   Marc

  • rori zegt op

   Eh niet voor de thaise bevolking. Een gemiddelde thai heeft thai airways niet nodig. Wel geld om te eten en te drinken cq om te leven.
   De verwachting is dat er eind dit jaar een 15 miljoen mensen zijn zonder werk en inkomen.

   In Thailand is de regering bang om alles weer vrij te geven. De afscherming cq lockdown, inreisverboden, vrijheid van handelen, avondklok etc blijven tot ???

   Niet op basis van gezondheid maar op basis van veiligheid.
   De huidige machthebbers zijn verlamd van angst dat hun langste tijd heeft geduurd.

 8. RoyalblogNL zegt op

  Bij welke maatschappij u ook boekt, uw donatie zal met applaus worden ontvangen. Elke maatschappij zit krap bij kas en mensen die nu al reserveren voor 2021 zijn meer dan welkom. Ik denk dat uw financieel adviseur een tegenovergestelde mening heeft.

  2021? Weet u al welke beperkingen er dan gelden? Is er vliegverkeer vanuit Europa naar Thailand? Is Thailand weer open voor buitenlanders? Bestaat Thai Airways dan nog? En wordt er nog vanaf Brussel gevlogen? Is er niet net een lockdown, in België of Thailand?

  Pre-corona was het te doen om ver vooruit te plannen – de veronderstelling dat alles volgens plan zou lopen, bleek meestal juist. Maar dat geldt nu niet meer. Het geschuif met data, met beperkingen en maatregelen, en het steeds weer veranderen daarvan, leren dat een maand vooruit kijken al risicovol is, laat staan naar 2021. Houd uw geld op de bank, en ga eens kijken hoe en wat tegen de tijd dat het gewenste vertrek voor de deur staat. Misschien is het ticket dan iets duurder, maar de kans dat u al uw geld verliest, is dan wellicht ook kleiner. Geduld!

 9. walter van assche zegt op

  Hallo iedereen,

  Als ik dit zo allemaal lees, krijg ik grote argwaan.
  Ik had normaal een vlucht naar Thailand in april 2020. Door dhr. Covid is deze door Thai Airways omgeboekt n

 10. walter van assche zegt op

  omgeboekt naar november 2020. Wijzelf hebben daar niets aan gedaan. Het was een promotiereis, dus zeer goedkope reis. Volgens Thai Airways is er niets aan de hand en zal deze reis zeker doorgaan. Wat in geval na 17/08 de luchtvaartmaatschappij failliet wordt verklaard? Wat gebeurd er met ons ticket? Wij willen zeker naar Thailand gaan voor minstens 3 maanden; Mijn jongste zoon huwt in Thailand op 27/12/2020 en daar willen we zeker op aanwezig zijn. Quid?

  • walter zegt op

   Beste Walter, allereerst gefeliciteerd met het huwelijk van je zoin!
   Inzake thai airways ticket/reis zal je moeten afwachten wat er gebeurt in de komende maanden (niet te voorspellen)…zit ook met 4 tickets TG (april gecanceld en nu laatste bericht geldigheid verlengd tot eind 2021; Thai smile binnenlandse vluchten heeft zelfs de eerst meegedeelde verlengde geldigheid zelf gecanceld nu en meegedeeld dat de tickets zullen refund worden na 45 werkdagen???)) …
   inzake reis vr 3 maand naar thailand (toeristenvisum??) daar ben je nog niet zeker van! Toeristen zouden maar worden toegelaten in het laatste kwartaal 2020 met alle nog te bepalen voorwaarden(quarantaine 14d, medisch attest/verzekering, kan je rondreizen in thai of moet je in je “bestemmingsbubble” blijven land herkomst toelating??, etc etc)…kzou zeggen nog wat geduld om kennis te krijgen van nieuwe regels vh reizen, want een reis nr thai in 2020 is nog niet zeker! (en zeker niet als Belg). De eerste landen die men zou toelaten vr toeristen zijn china, japan en Korea… wanneer de rest volgt is nu niet geweten!
   Ikzelf (retirementvisum) ben nu in thailand maar ik neem geen enkel risico … ik wacht af tot ik zekerheid heb voor een RETOUR vlucht Thai-belgie-thai. En ik denk dat dit niet mogelijk zal zijn in 2020 als Covid zo blijft bestaan in europa zoals het nu het geval is!
   Tip : je kan het nieuws (thai airways en thailands beslissingen reisregels) goed lezen op de websites van “bangkok post” of “thaiger” … elke week effe raadplegen en je bent update en voor de rest geduldig afwachten !
   Succes met het huwelijk van je zoon!

  • Arie zegt op

   Hoi wij hebben gewoon vlieg tickets geboekt voor 31-12-2020 met Thai airways en dat gaat voor als nog gewoon door.

 11. Archie zegt op

  Gert Jan schrijft “Vreemd omdat de Thaise regering nog geen enkele baht aan steun heeft toegezegd”
  Ja na 9 jaar miljarden aan steun van de regering , gaan ze nu ook wel inzien dat dat niet het medicijn voor hulp is. Een totale omorganisering is nu wel de enigste mogelijkheid en dan moet je de zaak failliet verklaren om dat voor mekaar te krijgen.

  In tegenoverstelling tot andere maatschappijen die in deze zeer moeilijke tijd nu wel een handje worden geholpen, maar niet elk jaar.

 12. keespattaya zegt op

  De meeste tickets die op dit moment worden verkocht zijn flexibele tickets. Ik zie het dus niet als een groot probleem om zo`n ticket te kopen als je genoeg vertrouwen hebt in de overlevingskansen van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Op dit moment heel scherpe prijzen. Het is maar net hoeveel risico je durft te nemen. Hoe de prijsontwikkeling zal gaan verlopen in de toekomst kan toch niemand voorspellen.

 13. Marc s zegt op

  Ik denk niet dat ze failliet gaan
  De Thaise staat wilt zijn meerderheid aandelen niet verliezen want anders worden ze direct uit het bestuur gegooid en dat laten ze zeker NIET gebeuren
  Verliezen van al die overbetaalde bestuursleden no way

 14. Stef zegt op

  vlieg jaren op en neer ned-Thailand.
  Ondanks de prijzen kies ik voor klm.
  Je kan zeggen wat je wilt.
  Maar de service is gewoon top.

  Tickets geanulleerd… geen probleem, bellen of social media en ze regelen het.
  Ja.. je betaalt wel iets meer maar ik kies dan voor zekerheid.
  Ze moeten ook wel vanwege de europese regelgeving.
  Of zeg lufthansa.
  Europese.
  Diverse keren goedkoop met asia luchtvaartmaatschappijen gevlogen.
  Maar als het er op aan komt laten ze je stikken.

  • Leon zegt op

   Helemaal met je eens, goedkoop is duurkoop. Betaal liever iets meer met KLM of Lufthansa Emirates
   Dan is alles gegarandeerd. Wie nu boekt met Thai Airways vraagt om problemen. Last but not least ik kom al lang in Thailand en mis het ook, maar er zijn zoveel mooie plekjes op de wereld. Dus geduld is een schone zaak. Hopelijk volgend jaar weer. Als KLM ook alle vluchten al annuleert tot september dan zullen er nog wel meer volgen.

   • Stef zegt op

    emirats.. nee.
    Hebben me laten staan diverse keren.
    Hele slechte ervaring mee.
    Zou in maart naar ned gaan.
    Vlucht werd gecanceld.. onbereikbaar verder.
    Naar me geld kan ik fluiten.

    • Ger-Korat zegt op

     Kijk in je email, heb zelf diverse emails ontvangen en elke keer stelde men mij op de hoogte van wijzigingen tot op het laatst de cancellations. Mocht je een voucher willen, 2 jaar geldig, kun je dat aanvragen of je kunt je geld terugvragen via een formulier. Je kunt naar hun website en dan het formulier invullen en je krijgt een bevestiging na het verzenden, zal even duren voordat je je geld terugkrijgt maar dat is overal zo. Mocht er later weer gevlogen worden en hebben ze je eerdere vlucht gecanceled dan volstaat een telefoontje waardoor je op de toekomstige vlucht wordt geboekt zonder extra kosten. Dit laatste staat ook op hun website. Niets mis mee met Emirates.

 15. Albert zegt op

  Vlieg vanuit Frankfurt met Lufthansa heen of terug naar Bangkok,vliegen tot 5 x per week en niet duur.

 16. Dree zegt op

  Ik moest vandaag 28/06 vertrekken en 16/08 terug komen mijn annulatie is al aanvaard maar krijg meer duidelijkheid op 20/07 tot september zullen er geen internationale vluchten zijn, nu maar hopen dat er nog wat geld terug komt

 17. Joris zegt op

  Hoi, ik snap je dilemma!

  KLM boeken, zit je altijd goed.

 18. Kristof zegt op

  Ik vlieg altijd met KLM , een pak goedkoper als Thai Airways .

 19. Antoon zegt op

  Met Qatar Airways mits tussenstop in Doha? Thans minder dan 500 € heen/terug.

 20. Desiree zegt op

  Waarom nu al boeken voor 2021? Wacht eerst rustig af, het zijn onzekere tijden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website