Lezersvraag: Wat zijn de voordelen van de Thaise ID Card?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 juni 2021

Beste lezers,

Indien je gehuwd bent met een Thaise is het dan mogelijk om een Thaise ID Card te bekomen en zo ja wat zijn de voordelen hiervan?

Groet,

Johan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Wat zijn de voordelen van de Thaise ID Card?”

 1. Berry zegt op

  Ja dat kan.

  Je gaat eerst voor Permanent Resident

  Na PR ga je voor de Thaise Nationaliteit.

  Voordelen zijn, je kan grond kopen op je eigen naam en geen problemen meer met immigratie.

 2. Erik zegt op

  De roze Thaise ID card kun je ook krijgen als je niet bent gehuwd met een Thaise. Mij kostte dat ding 60 baht op vertoon van paspoort en het huisboek op mijn naam. Voordelen? Wat je er voor geeft: als je een vervoermiddel koopt heb je geen woonplaatsverklaring meer nodig en musea kom je soms tegen Thai-tarief binnen.

  Of je Thai national wilt worden hangt af van de nationale wetgeving in jouw thuisland. Als je daardoor je oude nationaliteit (NL of BE) verliest kun je niet meer wereldwijd reizen zonder visum.

  • Berry zegt op

   Let op, de roze kaart is geen Thaise ID kaart!!

   Staat letterlijk in Thai vermeld op de achterkant: “Dit is geen ID kaart.”

   De vraag is voor een Thaise ID kaart, niet voor een roze identificatie kaart, specific voor buitenlanders.

   • Johan zegt op

    Idd mijn vraag ging over een Thaise ID Card en niet over een roze ID Card.

    • Wim zegt op

     Zonder Thais paspoort kunt u geen Thaise ID verkrijgen dus zult u de procedure om een Thais inwoner te worden moeten doorlopen op de site van de Thaise overheid buitenlandse/binnenlandse zaken kunt u info lezen hoe te handelen bovendien raakt u dan ws uw Nederlandse nationaliteit kwijt.

 3. Eddy zegt op

  Beste Johan,

  Elke buitenlander, gehuwd of ongehuwd, met een vaste adres kan een roze Thaise ID kaart verkrijgen.

  Je hebt wel een “sponsor” nodig. Dit kan je vrouw/vriendin of huisbaas zijn, die jou en de gemeente toestemming geeft om jouw naam in te schrijven in het blauwe huisregistratie boekje [tabien baan] van het huis met dat adres. Handig om ook een geel huisregistratieboekje te laten maken. Sommige instanties vragen zowel kopie thaise ID en huisregistratie bij officiele handelingen en transacties.

  Ik heb zo’n roze ID al 3 jaar. Eerst geregistreerd op het huisadres van de moeder van mijn vriendin. Sinds dit jaar op het adres van een gekochte woning.

  Enkele voordelen:
  1) als een instantie vraagt om een residence certificate van immigration, zoals Transport office voor je thaise rijbewijs of het overzetten van een auto, dan is thaise ID met geel huisregistratieboekje voldoende

  2) je hoeft je paspoort niet altijd bij de hand te hebben om je je te identificeren. Een thaise id of rijbewijs is ook goed.

  Ik heb een kopie van mijn paspoort met allerlei belangrijke visum en adreswijziging pagina’s in mijn telefoon. Paspoort neem ik alleen mee voor een stempel naar immigration of het openen van een bankrekening

 4. Lung kees zegt op

  Rose I.D kaart is inderdaad handig zoals bovengenoemd. Tevens was het​ voor mij handig bij het verkrijgen, deze ​week, van mij eerste​ “Astra” injectie.
  In eerste​ instantie werd ik geweigerd maar na het laten zien van mn I.D kaart mocht ik verder en kreeg mn injectie.
  E.e.a onder toe​zich​t van fotograferende medewerkers.

 5. ruud zegt op

  Het voordeel van de rose ID is dat hij klein is en in je portemonnee past. (dat lukt niet met het gele huisregistratie boekje)
  Ik heb hem tot nu toe bijna overal kunnen gebruiken waar men mijn identificatie wilde zien. (immigratie, belastingkantoor, postkantoor, ziekenhuis en nog een paar, en soms bij de bank – soms ook niet)

 6. Bart zegt op

  Enkel het feit gehuwd te zijn met een Thai geeft geen recht op een Thai ID card. Om een dergelijke card in bezit te krijgen dien je Thai te worden. Hoe je Thai kunt worden: https://visaguide.world/tips/becoming-a-citizen-of-thailand/
  Voordelen van een Thai ID Card, de oorspronkelijke vraag: je kunt land en pand kopen, je hebt geen werkvergunning nodig, er zijn geen visumverlengingen meer, geen re-entries, je bent 100% bedrijfseigenaar, je kunt het Thai volkslied zingen.
  Nadeel: je levert je oorspronkelijke nationaliteit in, je bent een klap armer.

 7. janbeute zegt op

  Ik had een halfjaar geleden bij een bezoek met de familie van mijn ega aan het hoge gerechtsgebouw te Chiangmai.
  Dit daar een famililid van mijn ega de uitslag kreeg van wat ze zoal verkeerd gedaan had.
  Het resultaat mocht er zijn 25 jaar in de knast, zonder iemand te hoeven vermoorden oid.
  Bij de ingang ik had mijn paspoort niet meegenomen, want ik zou in eerste instantie buiten het gebouw blijven werdt de roze ID kaart geweigerd, maar mijn Thaise rijbewijs gaf wel toegang tot de rechtzitting.
  Voor de rest is de roze ID kaart een leuk hebbedingetje van gene en weinig waarde.
  De Thaise ID kaart waar het de vraagsteller eigenlijk omgaat intereseerd mij totaal niet, daar geen haar op mijn hoofd er aan denkt om met het huidige politieke klimaat ook maar Thais onderdaan te worden.

  Jan Beute

 8. Sjaak S zegt op

  Geweldige reacties hier…. er wordt gevraagd wat je doen moet om een Thaise ID te kunnen krijgen, die dan tussen de stukjes door beantwoord wordt, maar het grootste deel van de “lezers” hier gaat het hebben over een rose I.D. kaart die blijkbaar geen ID kaart is en waarnaar helemaal niet gevraagd wordt.

  Toch heb ik weer wat geleerd: voor de Thaise ID moet je Thaise onderdaan worden (dus nooit) en de rose ID is minder waard dan het Thaise rijbewijs.
  Lijkt me het beste gewoon geen van beide te hebben, dan heb je weer een kaart minder tussen al je credit, debet en kortingskaarten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website