Lezersvraag: Wat is uw ervaring met GPS in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
18 april 2013

Beste lezers,

Ik heb, helaas, recent een TomTom navigatie aangeschaft met een Thaise kaart. Deze is zeer onvolledig, en geeft soms ronduit gevaarlijke instructies.

TomTom klantenservice antwoord onbeschoft en doet verder alsof zijn neus bloedt en geeft geen oplossing.

Wat is uw ervaring met GPS navigatie in Thailand? Zijn er ook goede systemen die bijvoorbeeld de weg aanduiding op de juiste manier vinden en up to date zijn? Zeer bedankt voor uw ervaringen.

Mijn conclusie moge duidelijk zijn. Tom Tom is in Thailand een ronduit slecht product, waarvoor zij zich dienen te schamen. In Europa daarentegen heb ik eigenlijk voornamelijk goede ervaring met hen.

Met groet,

Van Houten

 

Heb jij ook een vraag over Thailand? Stuur een lezersvraag in! Dat kan je doen door jouw vraag te sturen naar de redactie (plaatsing onder voorbehoud) Stuur een email, klik hier: contact

26 reacties op “Lezersvraag: Wat is uw ervaring met GPS in Thailand?”

 1. oliver zegt op

  ik heb de GPS van Sygic, thailand, is volledig met POI, allerhande nuttige plaatsen (hotel, ziekenhuis, park, temple,,,,,,enz) met adres, website, tel nr,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Regelmatige updates zijn gratis

  Ben er heel tevreden van, en de service is perfect. Helpen U vlug en totdat het probleem verholpen is

  groeten

 2. Willem zegt op

  Twee jaar geleden na wat zoekwerk een eenvoudige Garmin gekocht bij een GPS speciaalzaak in Bangkok/Pravet. Hetzelfde toestelletje kan/kon je ook bij Tesco Lotus halen. Sindsdien door heel Thailand gereisd en blijkt prima te gaan. Instelling zowel op Engels als Thais. Andere systemen bijv Mio en Tomtom bleken onvoldoende destijds en een aantal Koreaanse en Chinese produkten idem. Ben eigenlijk wel benieuwd of er inmiddels al meer goed spul te krijgen is.

 3. Ruud van Heuvel zegt op

  Mijn ervaring met TomTom is goed, heb het een paar jaar geleden gebruikt .
  Hadden auto gehuurd bij Budget cars Thailand.
  Vanuit BKK naar isaan geweest op bezoek bij familie van een vriend.
  Zeer makkelijk in omgang , O.A. Veel informatie op apparatuur van hotels , restaurants,ziekenhuizen enz.
  En geeft goed route aan , naast de gewone wegenkaart die wij uiteraard ook bij ons hadden.
  TomTom was optie om erbij te huren bij auto van Budget cars.
  Geen spijt van gehad.
  Jaar daarna nogmaals gebruikt vanuit BKK naar chiang mai.

 4. Dennis zegt op

  Ik heb ook een TomTom met kaarten van Thailand. Ik ben er erg tevreden over. Ik vind, maar dat is persoonlijk, de interface van TomTom veel beter dan Garmin.

  Ik gebruik Tomtom in Thailand al een paar jaar (1e kaart versie 8.40, nu onderhand 9.05). De POI’s zijn magertjes, daarin is Sygic duidelijk beter. Maar in feite vind ik dat niet interessant, via internet kun je het adres van je bestemmingen vaak beter opzoeken.

  Ik weet niet op welke gevaarlijke situaties u doelt, ik ben ze op mijn ritjes vanuit met name Bangkok richting Isaan (Surin) niet tegengekomen. Wel wil de TomTom mij soms op de parallelbaan hebben en even verderop weer de hoofdrijbaan opsturen. Maar daar trap ik al niet meer in; Richting Isaan hoef ik vanuit Bangkok pas in de buurt van Korat een andere weg te nemen… Het is duidelijk dat TomTom z’n kaarten (en ik maak me geen illussie dat Garmin en Sygic dat anders doen) deels baseert op satellietfoto’s. Zo denkt TomTom dat het betonnen schoolplein hier een weg is, terwijl de daadwerkelijk weg (onverhard) 20 meter verderop ligt.

  Nogmaals ik ben zeer tevreden over TomTom. Zelfs in hartje Bangkok prima! Maar waar ook ter wereld; altijd je gezond verstand blijven gebruiken! De voorgestelde “hier rechtsaf slaan” midden op Petchburi Road zou weliswaar legaal zijn, maar onverstandig; Beter de u-turn aan het einde bij Phaya Thai gebruiken.

 5. Joep zegt op

  Ik gebruik ook de kaart van Tom Tom. Over het algemeen werkt het prima, echter zoals altijd moet je er zelf je koppie bij houden.

  Ik ben enkele malen de uitdaging aan gegaan om tegen beter weten in de instructies te volgen. Algemene advies: als de weg over gaat in onverharde weg, omkeren ook al heb je deze route al een tijdje gevolgd 😉

  • Hans Gielen zegt op

   Ik heb ook goede ervaringen met Tom Tom, maar ik ben het niet eens met uw advies om als de weg over gaat in een onverharde weg maar om te keren.
   In de Isaan gebeurt dit namelijk regelmatig, de ene Tambon heeft meer geld over voor de weg dan de andere, en enkele kilometers verder is de weg weer gewoon verhard.

   • Dennis zegt op

    Als men ter plaatse bekend is, dan is het advies te negeren. Maar als je je op onbekend terrein begeeft, vind ik dit advies wel degelijk waarde hebben. Met een huurauto zijn banden en ruiten standaard niet meeverzekerd (je kunt dit tegen betaling natuurlijk wel doen). Het risico op een kapotte of lekke band is dan ook niet ondenkbaar. Ikzelf vermijd ook liever de onverharde wegen, tenzij het een aanzienlijke tijdswinst oplevert. Maar in de regel is het op een verharde weg vaak qua km’s iets meer en qua tijdswinst veel meer (op een onverharde weg kun je vaak niet snel rijden, op een verharde weg ligt de gemiddelde snelheid beduidend hoger).

    Maar er zijn ook wel voorbeelden van verharde wegen (in Isaan) die meer gaten per vierkante meter hebben dan een vergiet….

 6. ubon thai zegt op

  ik heb zelf een garmin van 5 jaar oud met een memorie kaart van thailand erin.in thailand europa uitschakelen thailand inschakelen en ik wordt door een nederlandse vrouwenstem door bangkok geleid.wel de borden in de gaten houden . een nadeel is dat de garmin me vaak van de tolwegen afstuurd omdat de route door de stad korter is maar met de drukte zeker niet sneller. dus ik kijk voor ik ergens naar toe ga hoelang ik op de tolweg kan blijven en daarna stuurt de garmin mij prima naar waar ik heen moet.

 7. Hans zegt op

  Ik gebruik de Garwin nuvi met een Thaise kaart. Werk perfect. Een kaart-update in Thailand kost 400 Bath.

 8. boodhaa zegt op

  Ik gebruik nu al een aantal jaren Sygic op mijn telefoon en dat werkt perfect, mijn thaise vrouw denkt vaak beter te weten maar ze moet later toch weer terug vallen op Sygic. Wel gebruik ik altijd de nieuwste versie.

 9. Jaco zegt op

  Hoi , ik heb een isuzu mu7 waar een garmin inzit op de kenwood auto radio . Met mijn stomme verbazing lult dat ding ook hollands geweldig waar ik kom het gaat altijd wel goed bkk is soms wel even klote zoals al eerder gezegt wil garmin je al snel van de tolweg hebben . Of zeg te laat dat je er af moet maar dat is zelde . Wel erg vervelend is dat ze me altijd op de paralel baan wil sturen maar je weet zelf dan ook wel dat dat niet hoeft en negeer dat . Geweldig aparaat maar nooit blind vertrouwen beetje zelf wegen kennis is erg handig.

 10. leclercq jcl zegt op

  Gebruik Route 66.met samsung tablet.9.99 euro/maand of ongeveer 60 euro levenslang.update gratis.

 11. ton zegt op

  Moderator: reacties zonder beginhoofdletters en punten aan het einde van een zin, worden niet geplaatst.

 12. rens zegt op

  Ik heb een Isuzu pickup met een Kenwood radio Navigatie met Garmin verschillende keren door Thailand gereden (Chiang Mai en meerdere plaatsen en bevalt mij best). Een nieuwe map update moet iki nog doen bij de dealer.

 13. sandra zegt op

  Uw informatie over tomtom is toch niet correct, ik heb al 3 jaar met mijn tomtom(thaise kaart gedownload via tomtom home)getourd over geheel thailand van noord tot zuid van oost tot west (zelfs in de isaan)en nergens geen problemen gehad. Werkt perfect en van gevaarlijke instructies heb ik helemaal niets ondervonden.

  • Caro zegt op

   Ik ben blij dat er ook nog mensen zijn met. Positieve ervaring met de Thailand kaart. Volgens de internet reacties ben ik zeker nietdeenigedie zeer teleurgesteld is in dit wan product, en in de support.
   Ik woon inBangkok, en wordt zelfs op korte ritjes vaak van desnelweg gedrongen, of moeteen uturn maken waardatgeheel niet kan. Ook is de richting van wegen vaak niet juist aangegeven.
   De weg aanduiding in thai niet compleet.mijn huis adres zowel inhet zuiden als in Bangkok is niet in te programmeren. Ook niet in het engels.
   Verder is de kaart onvolledig en mist belangrijke wijken en plaatselijke wegen

   Voor diegenendiealleen de provinciale hoofwegen volgen voldoende.
   Voor mij is een substandaard product. Google maps is beter en meer up to date.
   Dank voo r de suggesties

 14. Ale en Jelkje zegt op

  Wij hebben februar 2013 van Bangkok naar Phuket gefietst met GPS (tablet met OsmAnd ) geen problemen tegegekomen, werkte altijd perfect,

  vr gr Ale en Jelkje

 15. Peter zegt op

  Heb verschillende systemen aangeschaft.

  Vanuit Nederland meegenomen een Tomtom. Daar bij Tomtom een Thaise kaart bijgekocht.

  Want in Nederland gebruikte ik naar tevredenheid Tomtom.

  Het systeem was steeds te laat. Als ik een afslag moest nemen dan gat de “dame” te laat aan dat ik af moest slaan. En ik allerlei dingen niet in de Tomtom vinden die een vriend van in zijn Garmin wel kon vinden.

  Heb vervolgen een Garmin gekocht. Bij Esri in Bangkok.
  Esri is de mapmaker voor de Thaise kaarten van Garmin.
  Kreeg daarbij een levenslange (voor de gekochte machine) update van de kaarten

  Heb vervolgen de twee naast elkaar in mijn auto gezet.

  Wat een verschil!
  Op de Garmin, kaarten van Esri, waren veel meer kleine wegen te zien dan op de Tomtom.

  Ook de stem gaf veel eerder en beter aan hoe ik rijden moest.

  De Tomtom heb ik aan een Nederlandse vriend gegeven.
  Voor mij, in Thailand, een onbruikbaar apparaat.

  Omdat ik alleen veel door heel Thailand rij heb ik twee Garmins gekocht.

  Ben er erg blij mee, ook omdat je kan zoeken op bv. LPG pomp stations en NGV pomp stations etc. etc.

  Als ik ergens in een buitenwijk van Bangkok moet zijn en kan het adres niet vinden dan zoek in mijn pc in Google maps, en zoom in. Vervolgens doe ik hetzelfde met mijn Garmin en zoom ook in.
  Geef aan dan hij me naar die plek moet brengen, sla het op onder Favorieten, en ik kom vlak bij mij bestemming. Kan 100 meter schelen. Maar dit is overkomelijk.

  Als ik langs iets interessant rij dan tik ik op het autootje op de kaart en sla het op. HEEL eenvoudig.

  Peter

  Chiang Mai

  ps

  Esri, u kan er eenvoudig met de skytrain komen

  Esri (Thailand) co., Ltd
  Satorn Nakorn Tower, floor 22
  100/38-39 Nord Satorn Rd
  Silom Bangrak
  Bangkok 10500, Thailand

  Tel +66 (0) 2636 8421

  http://www.GPSsociety.com

  N13 43,380 E100 31,813

  Voor Thailandblog
  http://www.gpssociety.com
  is een geldige website ! !

  en dit Vul aub een geldige URL in Website is dus onzin

 16. marcel zegt op

  Ik gebruik zelf garmin is uit de kunst maar stuurt je meestal over de grote wegen,en de kaarten kan je van internet afhalen.Weet niet waar maar een vriend van me plukt ze eraf.

 17. Poo zegt op

  Ik heb in mijn iPhone de Tom Tom app. met de map Thailand en reeds talrijke keren gebruik van gemaakt werkt perfect en heeft mij nog nooit verkeerd gestuurd ..
  Dikwijls al heel dankbaar geweest dat ik Tom Tom Thailand heb als ik in het drukke Bangkok ben ..ik ben nu reeds 3 jaar in het bezit van de map Thailand en regelmatig krijg ik gratis updates via I Store van Apple .
  Ik kan er niets negatiefs van zeggen .

 18. tonythai zegt op

  Ik bezit een Tonton Go750 met een kaart van thailand.Werkt prima in eurpa en usa.Tussen de grotere plaatsen in Thailand en via de hoofdwegen rijdend werkt de tomtom tevens naar behoren.Gaat men echter de binnenlanden in zoekend naar een kleine plaats en/.of via B-wegen rijden dan is het snel uit met de pret en moet de wegenkaart weer op schoot.Ook tijdens fikse regenbuien wel eens geen satellietontvangst.Soms een beetje improviseren dus, de tomtom gebruiken zolang het goed gaat maar ik houd altijd een goede michelin wegenkaart bij de hand.

 19. Henk van Dijk zegt op

  Ik heb eind vorig jaar een kaart van TomTom gekocht voor slechts 20 euro. Heb ik met zeer veel plezier in Thailand, februari 2013, gebruikt. Ik logeerde in Bangkok bij North Park, heb ritten gehad van Bangkok naar Korat v.v., Kanchanaburi v.v. en Rayong v.v.; reed ik wel eens verkeerd, door al die vele zijwegen in Bangkok, dan werd ik snel weer terug geleid naar de juiste route. Het is vooral fijn om met TomTom te rijden omdat je ca. 2 km vooraf wordt gewaarschuwd dat je van richting moet veranderen. Is echt wel nodig in het drukke verkeer. Binnen Bangkok heb ik niet veel gereden, alleen het hoogst noodzakelijke vanwege de uit- en aanrijdroute. Ik kan het iedereen aanbevelen. Het enige nadeel wat er zou kunnen zijn is dat niet altijd op huisnummer kan worden gezocht, dus we hebben in Kanchanaburi met veel moeite het hotel kunnen vinden (moesten uiteindelijk nog bellen om ons terug op weg te helpen).
  Aangezien ik naar enkele bekende bestemmingen ben gereden, met goede wegen, kan ik natuurlijk niet uitsluiten dat het in het binnenland minder goed functioneert.

 20. Riny zegt op

  Ik gebruik al 3 jaar mijn TomTom Live met de nieuwste Thailand kaart en het werkt uitsteken ook de kleine wegen staan er op.
  Het enige nadeel is het opzoekken van adressen,maar dat is met elk navigatisysteem in Thailand.
  Ik begrijp niet wat er geschreven wordt over het te laat een afslag melden,mijn Eva doet prima zijn werk ,alleen in Bangkok onder de flyovers gaat ze wel eens naar het toilet.

 21. René zegt op

  Ik heb zowel ervaring met TomTom als met Sygic,en heb al op verschillende plaatsen in Thailand van beide gebruik gemaakt.
  Synic is inderdaad heel goed zoals hierboven beschreven door oliver.
  TomTom daarentegen is afhankelijk van de regios waar u zich bevindt,op de ene plaats werkt hij perfect en ga je u een 3 a 400 km verplaatsen
  dan is het een fiasco

 22. Riny zegt op

  Zoals je kunt lezen zijn er verschillende meningen over de navigatiesystemen,wat hiervan de redenen is zou ik niet weten.
  Met de TomTom Live die ik gebruik en in Nederland heb gekocht zijn geen problemen,ook niet in verschillende regios.
  Ik reis tweemaal per jaar door verschillende delen van Thailand +/- 5000 Km per reis dus mag ik aannemen dat ik wel had moeten merken dat er iets niet goed was.
  Ik reis meestal wel naar bepaalde steden en voer dan in het centrum van die plaats,bij aankomst stop ik even en kijk bij de hotels die in de buurt zijn en de gene met de mooiste naam ga ik dan bekijken ,niet goed dan naar een volgende..
  Zou het niet kunnen zijn dat de hier in Thailand veel verhandelde TomTom een kopie uit China is die anders werkt.
  Ik lees prijzen van 50.– Euro en 3500,–Baht dat lijkt me wat aan de lage kant een nieuwe kaart kost al 50,– Euro.

 23. Henk zegt op

  Ik ben ook tevreden over het gebruik van TomTom in TH.
  Wat mij alleen verbaasd is dat ik de klok moet aanpassen wanneer ik in de tijdzone van TH ben.
  Ik bedoel TomTom ziet mbv satellieten waar ik ben, dan zou hij ook de tijdzone weten waar ik ben?

  Henk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website