Lezersvraag: Wat kost het in Euro’s als je in Pattaya wilt leven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 november 2020

Beste lezers,

Ik ben nog geen pensionado maar wel bijna! Wat heb je per maand als alleengaande man nodig in Euro’s als je een appartement in Pattaya wil huren en daar wil leven? Een van ongeveer 60 m2.

Wat is normaal bedrag voor levensonderhoud (exclusief ziektekostenverzekering). Ik ga ook geen auto rijden.

Dank voor de reacties!

Marcel

Rating: 3.80/5. From 5 votes.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Wat kost het in Euro’s als je in Pattaya wilt leven?”

 1. Johan 2 zegt op

  Beste Marcel,

  Als je zuinig bent:

  Huur ca. 500 Euro per maand.
  De rest ca. 850 Euro per maand.

  Drink je daarbij bier in de bar:
  + ca. 300 Euro

  Ga je ook nog intern reizen:
  + ca. 300 Euro

  Moet je vaak naar ziekenhuis:
  + ca. 300 Euro

  Heb je een vriendin? Vermenigvuldig het totaal x 1,75

  • robert zegt op

   johan,
   de prijzen van huur en de rest kunnen ook flink lager liggen vooral wat betreft eten, eet je iedere dag thais dan kun je samen met de huur en de rest van de vaste kosten met € 1000,- goed leven, uitgaan dat kan duur worden.

   • rori zegt op

    Oh eerst even naar wat plaatsen om te zien waar en wat je het beste bevlat. Of huren en om de 1 a 2 jaar verkassen. Pattaya, Jomtien, Rayong, Laem Chbang, Chonburi, Hua-Hin, Cha-am, Nakhon si thammarat, Phuket, Krabi.

    Je kunt hier al nette condos met 3 kamers huren voor een 10.000 bath op dit moment. Men is blij als er iemand komt. Toplocatie top kosten. Gewoon eerst eens in ee hotel gaan zitten en wat rondkijken. In Pattaya noord btaal je meer dan in Pattaya zuid. Beach road 1 is duurder dan Beach road 2. Terwijl het starnd maar een 200 meter verder weg is.
    Oh ik kom NOOIT in pattaya en jomtien in de (riolering) zee.

    Veel appartementen (condo) complexen hebben een eigen zwembad(zout en/of zoet water) en fasciliteiten.
    Je kunt een 400 meter verder dan imigratie in Jomtien aan second beach road appartemenetn huren voor een 8500 (studio) Als je alleen bent groot genoeg. Of met 1 op twee slaapkamers voor een 9500 tm 11.00 of zoveel duurder als je wilt.

    Wat ben je van plan te gaan doen en ondernemen bepaald je kostenplaatje. Iedere dag een andere vriendin betekend 100 euro minimaal per dag aan onkosten.

    Reken voor eten in een foodcourt een 500 bath per dag. Maar 1000 bath is ook mogelijk. Gewoon de tering naar de nering zetten

 2. Loe zegt op

  Hallo Marcel,

  Jouw vragen zijn moeilijk schriftelijk te beantwoorden en ook door Corona zijn huurprijzen moeilijk te voorspellen. Je zult zeer uiteenlopende bedragen krijgen en ook in Euro of Baht kan groot verschil zitten. Ik kom zelf nu zo,n 15 jaar in Pattaya en kan je wel een en ander vertellen over allerlei dingen. Je kunt altijd contact met mij opnemen via email sirisukdemert@gmail.com. Ik hoop dat we weer gauw die richting uit kunnen gaan.

  Met vriendelijke groet

  Loe

 3. Fred zegt op

  Grand avenue
  Krijgt zeer goede reviews
  Centrum Pattaya, geen auto of brommer nodig

  https://www.thailand-property.com/condo/12959/grand-avenue-pattaya

  60m condo renting price vanaf 20.000 baht
  Voor 10.000 baht heb je al 40m condo, ook met afzonderlijke slaapkamer…is dat niet groot genoeg ?

  Eten, drinken, uitgaan, wassen, kledij, medicatie,…
  Neem 10.000 tot 15.000 baht per week,…

  Totaal 60.000 tot 75.000 baht om goed te leven en niet als een cheap charlie…

  • rori zegt op

   Jomtien bathbus a 10 bath naar central. 20 bath naar Big C aan de grote weg. Anders lopend naar de dagmarkt hier als we in Jomtien zijn. Kopen daar altijd bij dezelfde kramen. Leren je kennen en meteen discount.
   In de Provincie kom ik met 4000 bath voor eten en drinken uit. Dit dan met 3 personen.
   Niet helemaal eerlijk omdat we zelf groente en fruit hebben. Vaak dan een soort van ruilhandel met familie en kennissen.
   Meeste geld in de provincie gaat op aan blend295 en chang, cola en orange juice.

 4. Lung addie zegt op

  Beste Marcel,
  op zo een vraag kan niemand een passend antwoord geven. Een zaak is wel zeker: als vaste bewoner en als tijdelijke bewoner (toerist) zijn de levenskosten totaal verschillend. Alles is afhankelijk welke levensstandaard je er wil op nahouden. Wil je leven als een arme drommel of wil je leven als een welstellend, genietend mens?
  Je zal hier van alle bedragen lezen, maar meestal geen enkel wat overeenstemt met uw eigen wensen of levenswijze. Reeds bij de keuze van de plaats en het soort condo je wil huren is er een enorm prijsverschil. Je verzekering: afhankelijk van je leeftijd en de dekkingssommen: een groot verschil. Betreffende de voeding: afhankelijk van wat je wil: een kommetje noedelsoep van 1.5Eu als ‘volwaardige overheerlijke maaltijd” of op tijd en stond een goede beaf op je bord….. Drankconsumptie: een biertje uit de 7/11 of een biertje in een bar…..Het record wat ik hier ooit zien voorbijgaan heb was: 2.5Eu/d en dat dan nog met 4 personen!!!
  Ik veronderstel dat je ooit wel in Thailand, Pattaya, geweest bent. Dus zou je wel moeten weten wat het kost om daar te leven als tijdelijke verblijver. Als vaste bewoner, met dezelfde levensstijl als een toerist, zal dat niet veel verschil maken. Als vaste bewoner met een doelgerichte levensstijl zal dit een wel groot verschil maken.
  Maak een maandelijks budget op aan wat je kan/mag/ wil spenderen en hou dit bij. Dan zal je er zelf wel achter komen of je goed of slecht bezig bent en kan je gewoon bijsturen.

 5. William zegt op

  Hallo Marcel,

  Op een site als deze kan je veel algemene prijzen vinden.
  Andere steden zijn ook in te vullen of aan te klikken om een vergelijk te krijgen.
  Aangezien eenieder zijn eigen levensstijl heeft aan te passen naar boven of beneden of de conclusie trekken dat een ander stukje Thailand meer je wens is.
  Daar is een blog als dit dan goed voor om die correctie te vinden.

  Succes

  https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Pattaya


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website