Beste lezers,

Wat als je een visum en een CoE hebt maar onverhoopt positief test vlak voor je vertrek? Ben je dan je kosten voor vlucht en hotel kwijt?

Groet,

Chris


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Wat bij een positieve test vlak voor je vertrek naar Thailand?”

 1. Guido zegt op

  Je vlucht kan je volgens mij altijd uitstellen maar het hotel dat weet ik niet en zal waarschijnlijk met het hotel moeten besproken worden.

 2. laksi zegt op

  Beste Chris,

  Bij de luchtvaart maatschappij vliegt je stoel leeg, dus kan je de luchtvaart maatschappij, daarvoor niet aansprakelijk stellen. Als je een hotel bij Booking.com boekt kan je in veel gevallen annuleren.

  Met een beetje geluk kan een luchtvaart maatschappij, je misschien overboeken op een latere vlucht.
  Misschien is er wel een verzekering voor af te sluiten. kan je in Hua Hin vragen.
  Deze lezen ook Thailand blog en zullen misschien wel reageren.

  • Cornelis zegt op

   Een ASQ hotel regel je bij het hotel, niet bij booking.com e.d. ‘tussenhandelaren’.

 3. Jan S zegt op

  Twee testen laten doen voor alle zekerheid. Één is vrijwel zeker negatief.

 4. Kris Kras Thai zegt op

  Neem alvast een goede annulatie verzekering.

  Qatar Airways biedt een voucher aan, maar mijn ervaring leerde me dat de administratie hieromtrent stroef verloopt. Via zendesk verloopt de communicatie het vlotst.
  Ging voor mezelf reeds op zoek naar een ASQ hotel, en heel wat hotels melden dat bij annulatie kort voor vertrek er geen terugbetaling is. Informeer best vooraf via mail en hopen dat ze antwoorden.

 5. Cornelis zegt op

  Wat het hotel betreft zul je de voorwaarden moeten lezen waaronder je boekt. In veruit de meeste gevallen zul je de datum van aankomst kunnen wijzigen bij het overleggen van een bewijs dat je positief getest bent. Wel zo snel mogelijk berichten, natuurlijk

 6. Toon Phayao zegt op

  Wel eens van een reis en annuleringsverzekering gehoord?
  Als je het hebt, kom je er toch niet in, dus daar moet je maar niet op rekenen dat je het met kunst en vliegwerk kunt omzeilen. We ff. kijken of er in de kleine lettertjes niets staat over corona.

 7. Karel zegt op

  O.a. Emirates heeft flexibel ticket, je betaalt iets meer als ik het goed onthouden heb, je kunt gratis datum wijzigen. ASQ hotels kunnen je datum ook wijzigen, met overlegging van je test. Zoek een hotel met gunstigep voorwaarden, er zijn er die dan bijv 10% rekenen als kosten. Er zijn er ook die alleen aanbetaling van 5000 baht vragen. Er is Facebook pagina ASQ hotels reviews

 8. Jacobus zegt op

  Woensdag de 18de zou ik met Qatar naar Bangkok vliegen. Alle documenten waren in orde, dacht ik. Echter een van de baliemedewerkers ontdekte een fout vluchtnummer op mijn COE. Een nummer dat ik overigens van mijn eticket had overgenomen. Echter tussentijds had men het vluchtnummer veranderd. Ik mocht niet mee, er werd mij een boarding pass geweigerd. Woedend was ik. Ik was niet geïnformeerd over het andere vluchtnummer.
  Dus opnieuw een COE aanvragen. Gelukkig deed het Best Western Hotel in Bangkok niet moeilijk. En ook mijn speciale Covid19 verzekering bij Daphya in kon ik naar nwe data verzetten. Alleeen met Qatar heb ik 8 keer gebeld voordat ik iemand aan de lijn kreeg die een beslissing durfde te nemen en mijn vlucht rebookte zonder extra kosten. Nu nog een nieuwe coronatest en een fit to fly verklaring. Al met al een heel gedoe.

  • Cornelis zegt op

   Dat is wel èrg sneu, Jacobus. Onbegrijpelijk dat er op zo’n moment dan ook niemand van de luchtvaartmaatschappij – de baliemedewerkers zijn vaak van een diensten verlenend bedrijf – bereikbaar is om hierover te beslissen. Het was dan aan Qatar geweest om de Thaise autoriteiten er over in te lichten dat het vluchtnummer oorspronkelijk correct was en dat het gewijzigde nummer nooit aan de klant was medegedeeld.
   Redenen genoeg om je CoE nauwkeurig te checken. Bij mij stond in de vertrekdatum als jaar 2029 genoemd. Een simpel typefoutje, maar gezien jouw ervaring zou dat dus zomaar kunnen betekenen dat je niet mag instappen!
   In mijn geval heb ik direct na ontvangst per email gereageerd, en de Thaise Ambassade stuurde me een half uur later een nieuwe, verbeterde versie van het certificaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website