Lezersvraag: Wanneer wordt er weer gevlogen op Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 mei 2020

Beste lezers,

Ik heb op Thailandblog gelezen dat tot eind mei er geen commerciële vluchten kunnen naar Thailand. De binnenlandse vluchten kunnen nu wel weer. Kan ik er nu van uitgaan dat we vanaf juni weer naar Thailand kunnen vliegen? Het maakt mij niet uit dat ik mondkapjes moet dragen en zo.

Mijn vriendin woont in Thailand en ik mis haar en zij mist mij ook.

Groet,

Alex

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Lezersvraag: Wanneer wordt er weer gevlogen op Thailand?”

 1. Eric H zegt op

  Hoi Alex
  dit is koffiedik kijken, je zal het de Thaise regering moeten vragen alleen die kunnen je vraag beantwoorden.
  ik hoop natuurlijk voor jou en iedereen dat er weer gevlogen kan worden
  grt

 2. Eric zegt op

  Mijn vlucht in juni met Thai Airways is ook geannuleerd.

 3. Daan zegt op

  Dag Alex,

  Ik zit met hetzelfde probleem. Mijn vlucht staat gepland voor begin juli met EVA. Ik hou echter serieus rekening met uitstel.

  Zie onderstaande info afkomstig van:

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-thailand

  Wat is de actuele situatie in Thailand?
  Op 25 maart 2020 is een noodverordening ingevoerd die voorlopig geldt tot 30 april 2020. Als gevolg hiervan zijn in Thailand bijna alle openbare gelegenheden gesloten. Supermarkten en apotheken zijn open. Verder heeft Thailand de sluiting van alle grenzen voor inkomende reizigers verlengd tot 31 mei, behalve voor personen met de Thaise nationaliteit, personen met een Thaise werkvergunning en personen met beroepen in de transportsector zoals piloten. Om het land in te kunnen reizen is een ‘fit to fly’ verklaring verplicht.

 4. Michiel zegt op

  Hoi Alex,
  Natuurlijk mag je daarvan uitgaan. En als de overheid het toch verbiedt dan claim je gewoon dat je er wel vanuit was gegaan.
  Als jij in de toekomst kan kijken weet je het zelfs zeker.

 5. Albert zegt op

  Beste Alex,
  Vanaf Juli zijn er 3 vluchten per week naar Bangkok van uit Brussels Airport.De vluchten in Juli zijn reeds volzet.

  • Jasper zegt op

   Moderator: Graag een bron van je bewering.

 6. Pieter zegt op

  Beste Alex,

  Volgens niet officiele berichten zou het wel eens
  vanaf 15 Juni weer mogelijk zijn.
  Maar zelfs als het vliegveld weer open gaat,
  dan rijst nog de vraag: welke vliegmaatschappij gaat er op dat moment heen.
  Het zou zo maar kunnen zijn, dat BKK wel open is , maar Schiphol en/of Brussel/ Duitsland nog niet.

  Ik vrees dat we voorlopig alleen maar kunnen hopen op een voorspoedige versoepeling.

  Voor de rest is het -denk ik- goed om een beetje de kat uit de boom te kijken. Als de grenzen weer open zijn, kijk iig hoe de Corona uitdaging gaat.

  • willem zegt op

   Hoezo Schiphol nog niet open? Die is niet dicht geweest.

 7. Sjoerd zegt op

  Kleine kans, is mijn inschatting. Als er weer buitenlanders mogen invliegen, dan zal dat uit landen zijn die dan nagenoeg coronavrij zijn, denk ik zo.

  Maar volg het hier: https://www.bangkokpost.com/ of hier: https://www.tatnews.org/

 8. wibar zegt op

  Hoi Alex.
  Ik zit in dezelfde situatie. Maar er is geen zinnig woord over te zeggen. CAAT beslist of het wel of niet kan. En die kunnen dat per dag veranderen. Niemand heeft een kristallen bol en kan ons dat voorspellen. Dit probleem is niet alleen beperkt tot tot Nederland Thailand maar wereldwijd. Als het kan dan zullen ze dat uiteraard snel open gooien. Thailand is grotendeels economisch afhankelijk van toeristen inkomsten. Op dit moment zijn ze met kleuren codes de economie weer aan het opstarten en die lopen al tot half juni. Ik denk niet dat de opening van internationale vliegtuig vluchten voor toeristen toegestaan wordt tot minstens alle economische zaken weer normaal open zijn (restaurants, winkels, markten, bars en massagesalons, enz.) Verwacht zelf niet voor eind juni op zijn vroegst. Sterkte en weet dat je niet de enige bent die hoopt weer snel naar Thailand te kunnen.

  • Ger-Korat zegt op

   De economische zaken en vele winkels, hotels, massagezaken, restaurants, bars etc. zijn voor een groot deel weer open als er toeristen komen want het toerisme is zeer belangrijk voor Thailand met een aandeel van rond de 15% tot 20% van de economie en er werken 6 miljoen mensen. Pas als deze terug kunnen keren dan komt ook de economie weer op gang en zolang men de buitenlanders blijft weren hebben miljoenen geen inkomen en blijft een groot gedeelte dicht. Dus eerst de grenzen open en dan komt het geld weer binnen. Idem Griekenland, Italiè (!) en Spanje (!) hebben soortgelijke problemen want het aandeel toerisme in de economie is vergelijkbaar met Thailand en deze landen praten nu ook al over het openen van zaken en wensen graag hun toeristen terug te krijgen. Als straks andere landen zoals Vietnam of de Philipijnen wel opengaan en Thailand niet dan doen ze zichzelf te kort want ook deze landen hebben graag de toerist terug. Gaat er een land open en is dit een ander land dan zal Thailand snel volgen bang als ze zijn dat de buitenlander elders hun centje besteden. Zelf zit ik nog vast in Nederland als coronavluchteling want ik kan nog niet terugvliegen en als het te lang duurt en andere landen zoals Vietnam of Philipijnen gaan wel open dan ga ik eerst daar een bijkomen van 4 maanden verblijf in Nederland ( te koud ). Ik ben flexibel en kan ook ergens anders mijn geld uitgeven zolang Thailand de grenzen dichthoud.

 9. wijnschenk zegt op

  Heb ticket voor 1 juni klm.
  Nachtvlucht afwachten.
  Of er nog quarantaine is enz.

 10. Rob H zegt op

  Beste Alex,
  Ik vrees dat dat koffiedik kijken is.
  Dat is namelijk helemaal afhankelijk van de autoriteiten, met name de CAAT (Civil Aviation Authority of Thailand).
  De verlenging tot 31 mei betekent in ieder geval niet dat daarna zeker weer commercieel gevlogen kan worden op Thailand.

  Al of niet verlengen van de ban is denk ik sterk afhankelijk zijn van de ontwikkelingen rond Covid in Thailand en met name in het (betrokken) buitenland.
  Elke mening/verwachting ( tenzij inside informatie) op dit moment is dan ook vrees ik niet veel waard.

 11. Petervz zegt op

  Ga er maar vanuit dat inkomende vluchten met passagiers pas weer worden toegelaten als de Covid19 in het land van herkomst volledig onder controle is (geen nieuwe besmetting zonder speciale maatregelen). Wanneer dat zal zijn weet niemand nu nog. Ik denk dat als eerste toeristen uit China weer welkom zijn en als laatste uit de VS & Europa. De CEO van Air Asia verwacht dat pas over 12-15 maanden het regionale vliegverkeer weer redelijk op peil is, en vanuit Europa en de VS daarna pas.

 12. Ron zegt op

  Finnair heeft ook geen vluchten naar BKK tot en met 30 juni.

 13. Hans Struijlaart zegt op

  Hoi Alex,

  Ik zou nog maar even wachten met het boeken van een ticket.
  Mogelijk gaan er weer vluchten plaats vinden na 31 mei, maar ik zou het niet gokken als ik jou was.
  Nederland is ook een risicoland voor Thailand. Dus verklaring van een arts dat je maximaal 3 dagen voor de vlucht officieel getest bent op Corona anders kom je het vliegtuig niet eens in. Daarnaast kan het zijn dat je verplicht eerst 2 weken in quarantaine moet voordat je je vriendin op kan zoeken.
  Maar als je dat risico wil lopen is aan jou. Ik zit ook met hetzelfde probleem, maar ga nu zeker geen ticket boeken. Ik zal 3e week van mei kijken hoe het gaat met Thailand. Ze zijn nu wat losser geworden met de Lockdown in Thailand. Eerst maar eens kijken wat voor effect dat heeft op de verspreiding van Corona.

 14. Henk zegt op

  Mijn vlucht 9 juli van Düsseldorf naar Bangkok is vorige maand al geannuleerd.

  • Toto zegt op

   Met welke maatschappij vlieg je? Wij gaan op 15 juli met thai airways ook vanuit Düsseldorf vliegen, maar heb nog niks vernomen over annulering.

 15. Arie zegt op

  Hierbij nog een tip voor degene die later dit jaar naar Thailand willen.Ik zag tarieven rond de 350 euro eind oktober/ begin november en dan vlieg je met Swiss en/of met Austrian en ook nog met een snelle overstap.
  Als Thailand tegen die tijd de grenzen nog steeds gesloten houdt dan is het niet zo best.

  • Ger-Korat zegt op

   Zou als advies geven om niet te boeken want vele vliegmaatschappijen gaat het nu niet goed. Je geld uitgeven aan een bedrijf en niet weten of je dienst geleverd wordt lijkt me niet verstandig temeer daar het vertrek nog ver weg is. Twijfel over de tarieven nog meer daar de verwachting is dat er minder stoelen worden aangeboden in het vliegtuig en daardoor de tarieven juist omhoog moeten tenzij ze goed geld kunnen verdienen met het gebruik van de lege stoelen om vracht te vervoeren want dat levert nu ook veel geld omdat er te weinig vliegtuigen rondvliegen om de post en pakketten en meer te vervoeren.

 16. Karl zegt op

  Hey Alex,
  Op uw vraag kan ik niet antwoorden.
  Wat ik wel zeker weet is dat mijn vlucht op 18 juni Brussel >bangkok met thai airways geannuleerd is.
  Veel sucses verder en afwachten hoe het verder verloopt. Gr. Karl.

 17. Erwin Fleur zegt op

  Beste Alex,

  Vandaag ben ik begonnen om mijn onze vakantie naar Thailand te boeken.
  Het zoeken begint hoopvol om de rede dat er nog niks bekent is aan het einde van de de maand Mei.
  Tot nu toe zijn bijna alle tickets te boeken vanaf de maand julli en augustus, dus zijn wij gaan mists
  Thailand open gaat.

  Wij gaan zeker de gok wagen als dit gaat gebeuren nu de tickets erg goedkoop zijn(wees er snel bij).
  Het is aan ieder om de gok te wagen, wij gaan het doen.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website