Beste lezers,

Is nu al bekend wanneer de buitenlanders die in Thailand wonen een Covid-19 vaccinatie kunnen krijgen? En dat zal dan waarschijnlijk AstraZenica worden?

Zijn er al prive-ziekenhuizen in Thailand die een coronaprik aanbieden? En zo ja wat kost dat dan? Kan je dan ook kiezen van welke producent? Zelf heb ik liever die van Pfizer. Maak mij niet uit als ik dar flink voor moet betalen. Ik ben het wachten meer dan beu.

Groet,

Benny

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.80/5. From 5 votes.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Wanneer kunnen buitenlanders in Thailand een Covid-19 vaccinatie krijgen?”

 1. Cornelis zegt op

  Ahhh, de glazen bol-vraag! Geen zinnig woord over te zeggen, Thailand heeft pas goed 40.000 van de 70 miljoen Thais gevaccineerd, dus het kan nog wel even duren. Ter vergelijking: in Nederland nu 1.4 miljoen mensen geprikt…..

  • Jos zegt op

   Wel een beetje bij de tijd blijven Cornelis. Gisteren ( 16 maart) waren er 1.915.572 vaccinaties gezet.

   • Cornelis zegt op

    Nog beter, Jos! Ik zag gisteren een ander aantal, maar misschien komt het door het verschil tussen het aantal gezette prikken en het aantal gevaccineerden? Een aantal heeft immers intussen een tweede prik gehad.
    Maar in ieder geval is het verschil in voortgang tussen NL en TH duidelijk.

   • Johnny BG zegt op

    @Jos,
    Een bronvermelding zou wel leuk zijn aangezien zulke aantallen dosis volgens de volgende bron niet eens in Thailand waren.

    https://asia.nikkei.com/Spotlight/Coronavirus/COVID-vaccines/Thailand-finally-kicks-off-COVID-vaccinations-5-things-to-know

    • Cornelis zegt op

     Het ging in de betreffende reactie om het aantal prikken in NL.

 2. Hans van Mourik zegt op

  Ben op 01-03-2021 in het Changmai Ram Hospitaal geweest, bij Dokter Ratya.
  Ze vroeg aan mij of ik gevaccineerd wil worden voor de covid 19 en welke.
  Heb gezegd de Phizer en liefst zo snel mogelijk.
  Ze verwacht het medio Juni de prijs weet ze nog niet.
  Ze heeft me genoteerd, zodra het bekend is neem ze met mij in contact.
  Hans van Mourik

  • Willem zegt op

   Pfizer is in Thailand niet toegelaten. Het valt te bezien of en wie de toelating gaat aanvragen. Zonder toelating mag het middel niet gebruikt worden. Tot nu toe zijn alleen het Chinese Sinovac en het vaccin van Astra Zenica toegelaten en toegediend. Thailand heeft met Asta Zenica een overeenkomst om het vaccin in Thailand op grote schaal te produceren.

 3. john zegt op

  meen te hebben gelezen dat een aantal ziekenhuis groepen bezig zijn een licentie te krijgen om een importvergunning te bemachtigen. Als ze die hebben kunnen ze zelf importeren. Dan willen ze dat gewoon aanbieden aan ieder die wil betalen voor de vaccinatie.
  Dat is overigens niet in overeenstemming met wat prayut enige tijd geleden heeft gezegd. Hij zei toen dat alleen de thaise overheid zou mogen importeren. Maar ieder weet hoe snel uitspraken in thailand achterhaald worden.

  • Cornelis zegt op

   Dar eventuele zelf importeren zal dan ook afhangen van een goedkeuring/toelating, zoals Willem hierboven ook schrijft. Het is ook maar de vraag hoe de voorzien Thaise vaccinfabrikant – immers in handen van een zéér hooggeplaatste – daar tegenaan kijkt.,,,,,

 4. Peter zegt op

  Gister bij een private hospital in Chiang Rai langs geweest voor informatie mbt een Covid vaccinatie.
  Antwoord: nog niet beschikbaar maar gaat wel THB 4000 per shot kosten (2 shots nodig) met de opmerking van het hospitaal dat de vaccinatie duurder zal zijn voor Farang dan voor Thais.

  • Cornelis zegt op

   Peter, uit nieuwsgierigheid omdat ik ook in CR verblijf: welk ziekenhuis?

   • Peter zegt op

    Overbrook hospital

 5. Hans van Mourik zegt op

  Heb dit ook al gedaan op lezersinzending.
  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-covid-19-vaccinatie-in-een-thais-priveziekenhuis/
  Hans van mourik

 6. Nesten zegt op

  Ik denk dat het logisch zou zijn dat je die krijgt nadat de volledige thaise bevolking is ingeënt

  • Hans Struijlaart zegt op

   Waar haal je deze informatie vandaan? Of is het iets wat je zelf denkt? Ik denk dat buitenlanders die in Thailand wonen eerder gevaccineerd kunnen worden dan de Thaise bevolking omdat er wel een prijskaartje aan vastzit. Sterker nog: ik denk als je bereidt bent om ergens 10000 bath te betalen voor een vaccinatie dat je die binnen 1 maand kan krijgen in een privékliniek. Wees niet zo naïef man, in Thailand is alles te koop of af te kopen als je maar genoeg bath mee brengt. Corruptie in Thailand is er nog steeds hoor. Maar misschien was je dat nog niet opgevallen? Denk je dat ze in Thailand hetzelfde beleid gaan hanteren als in Nederland? Oudere, kwetsbare groepen eerst? Dream on. Juist in deze moeilijke tijd is elke bath welkom in Thailand.

 7. Geert zegt op

  Beste Benny,

  Vorige week moest ik naar het Mc Cormick ziekenhuis in Chiang Mai voor mijn derde en laatste Tetavax spuitje.
  Ik zei tegen de dokter dat ik ook liefst zo snel mogelijk gevaccineerd wilde worden tegen COVID-19 en dat ik bereid was om 10,000 baht daarvoor te betalen.
  Hij antwoordde dat het nog veel te vroeg was en dat ik misschien binnen een maand of 4 nog eens kon proberen.

  Gegroet,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website