(myboys.me / Shutterstock.com)

Ben vandaag in het Changmai Ram Hospitaal geweest, om mijn medicijnen en bloedtest te laten doen, vanwege mijn CVA. Toen ik bij de neuroloog was, begon ze me gelijk te vragen of ik ook het vaccin voor Covid-19 wil hebben en welke. Ze noemde 3 stuks op, BioNTech/Pfizer, AstraZeneca en de Chinese SinoVac.

Moet wel betaald worden (geen probleem heb het met mijn zorgverzekering reeds opgenomen en krijgt het vergoed). Ik wil de Pfizer hebben gezien mijn leeftijd van 79 jaar.

Ze heeft alles opgeschreven, ook mijn telefoonnummer. Haar vermoeden is dat ik in de maand juni de prik kan krijgen. Ik denk dat om je te laten vaccineren in een priveziekenhuis, jij je daarvoor moet opgeven, zodat ze weten hoeveel vaccins ze moeten bestellen en welke.

Ze zal nog met mij in contact opnemen, als het zover is.

Ingezonden door Hans van Mourik

20 reacties op “Lezersinzending: Covid-19 vaccinatie in een Thais priveziekenhuis”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Heb tegen de arts ook gezegd, dat ik het zo spoedig mogelijk wil hebben.
  Want indien het voorstel aangenomen wordt, door de regering, dat nensen Thailand, weer normaal binnen kunnen komen, met een vaccinatie bewijs,
  Net zoals voorheen.
  Ik dan voor een 2 a 3 maanden naar Nederland wil, heb daar nog wat dingen te regelen, en mijn kinderen.
  Noot). Voor mij zelf dacht ik, indien het zo is, dat voor buitenlanders, het gratis is,
  Dat mijn verzekering het niet vergoed, betaald het dan zelf.

 2. JAN V. zegt op

  Ik ben benieuwd hoe ze de Pfizer vaccin volgens de correcte transportregels (minimum -70 graden) gaan kunnen invoeren in TH! Gezien de reputatie wat betreft het zich houden aan regels in TH zou ik toch de voorkeur geven aan een ander vaccin dat niet zo delicaat is.

  • BuurmanRuud zegt op

   Uit recent onderzoek blijkt dat het niet nodig is om Pfizer zo koud te bewaren als eerder gedacht. Het blijft twee weken goed in een normale medische vriezer op -20.

  • Stan zegt op

   Jan, dat gaat makkelijker dan gedacht. Gewoon in een grote speciale doos met droogijs. Bij het bedrijf waar ik werk versturen we dagelijks dit soort dozen de wereld over.

   • JAN V. zegt op

    Stan, ik weet het, ik heb ook 10 jaar bij DHL gewerkt en weet hoe het werkt. Het probleem is in Thailand, hoe gaan ze er mee om. Op welke manier moet het vaccin ontvrozen worden enz…. Daar sloeg mijn opmerking eigenlijk op.

 3. Luc zegt op

  Enig idee van de kostprijs voor het vaccin ?

  • Peterdongsing zegt op

   De Chinese versie weet ik niet.
   Maar Phizer kost voor NL € 20,- inkoop,
   Moderna kost € 18,50 inkoop
   AstraZenica kost € 1,78 inkoop, deze laatste is geen schrijffout

 4. rene zegt op

  Weet iemand de prijs ?

 5. Hans van Mourik zegt op

  Heb aan mijn arts gevraagd ze weet de kosten nog niet ..
  Heb ook gezegd wil allen de BionTech/Phizer hebben.
  .Aangezien mijn excolega,s van mijn leeftijd en mijn schoonzuster 92 jaar,deze hebben gehad , ze had ook gevraagd of er bijwerkingen zijn, heb gezegd tot nu toe niet, ze hebben alleen de eerste prik gekregen enkele weken geleden
  Hans van Mourik

 6. Gerard zegt op

  Prive hospitals mogen alleen goedgekeurde vaccins aanschaffen en Pfizer is nog niet goedgekeurd in Thailand.

 7. Hans van Mourik zegt op

  Als de arts tegen mij gezegd heeft, ( Dr.Rattya) in het Changmai Ram Hospitaal, dat ze de Phizer kunnen aankopenm geloof ik haar,
  Hans van Mourik

 8. Hans van Mourik zegt op

  PS.Denk dat prive ziekenhuizen dit wel aan kunnen kopen.
  Zal misshien welwat kosten.
  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2024503/thailand-may-have-to-wait-for-vaccines
  Hans van Mourik

 9. Wim van Breugel zegt op

  Mourik, bij het B/T vaccin ontstaan de bijwerkingen meestal na de 2e vaccinatie. Dit zijn de ervaringen bij mij in de familie waar 3 personen (Twee 80+ en een 30+ werkzaam in de zorg) deze prik gehad hebben.
  Wim

 10. Dennis zegt op

  Ik vermoed dat Thaise prive-ziekenhuizen dit wel kunnen kopen bij Pfizer. Maar goedkoop zal het niet zijn, want dan geldt gewoon de kwestie vraag/ aanbod. Als overheid kun je dan nog een beetje de duimschroeven aandraaien, grote partij opkopen en voorfinancieren, maar een prive-ziekenhuis betaalt gewoon de hoofdprijs en de patient nog veel meer.

  De EU koopt het vaccin voor €15. Pfizer is de duurste, AstraZeneca zit rond een paar euro. Die prijzen mag men in Thailand gelijk vergeten, het zou me niet verbazen dat een injectie “all in” 10.000 baht gaat kosten.

 11. Ger-Korat zegt op

  Misschien moet je je bron eens vermelden.
  De EU heeft groot ingekocht en de Belgische Staatsecretaris van Volksgezondheid heeft onlangs de prijzen bekend gemaakt:

  Pfizer kost Euro 12,-
  Moderna Euro 15,36 (tegenwaarde van USD 18,50 tegen de huidige koers)
  Jansen Euro 7,06 ( tegenwaarde van USD 8,50 tegen de huidige koers)
  Curevac Euro 10,-
  Sanofi Euro 7,56
  Astra/Zeneca Euro 1,78

  AstraZeneca heeft als enige aangegeven dat het niet aan het vaccin wil verdienen, misschien daarom de lage inkoopprijs/kostprijs.

  zie de link:
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5203974/corona-covid-vaccin-vaccinatie-inenting-prijs-kosten-duurste

  • Erik2 zegt op

   Het klopt dat AZ niet verdient aan het vaccin, naar wat ik vorig jaar gelezen heb is dat een voorwaarde geweest van de Oxford universiteit in de deal met AZ, kan dit echter niet zo snel ergens terug vinden.

 12. chris zegt op

  De Thaise regering heeft gezegd (en de ambasadeur van Nederland bevestigt dat nog eens in zijn recente blogbijdrage) dat iedere inwoner van Thailand de vaccinatie gratis krijgt, ook expats. En volgens de procedures die hier gelden. Er is geen noodzaak (nog in tijd nog in snellere beschikbaarheid) om naar een Thais ziekenhuis te gaan en voor de prik te betalen tenzij je de farmaceutische industruie wilt sponsoren. Daarnaast is er nauwelijks Covid in Thailand.

 13. Hans van Mourik zegt op

  Cris even verder lezeen.
  Dat iedere inwoner van Thaikand de vaccinatie krijgt, ook Expats.
  Dit zei de Ambasade
  De geluiden die er zijn , zijn positief maar nog niet bevestigd.
  Wat ons in Thailand uiteraard zeer interesseert is de vraag of ingezetenen ook meegenomen zullen worden in de Thaise inentingscampagne. De geluiden die we daar tot op heden over gehoord hebben zijn positief. In afwachting van een formele bevestiging gaan we er dus maar van uit dat ook alle hier ingeschreven Nederlanders gewoon een vaccinatie zullen kunnen krijgen op het moment dat ze daar conform de geldende regels voor in aanmerking komen.
  Zolang het nog niet bevestigd is, moeten we afwachten.
  Heb dit in het Thailandblog gezet, voor mensen die tijdelijk het land uitgaan en weer in willen komen, tevens zo spoedig mogelijk willen laten vaccineren.
  Heb ook begrip voor mensen die het land niet uit wilen, om het rustig te wachten.
  Hans van Mourik

 14. Louvada zegt op

  Graag de naam van het hospitaal aub. Bij navraag in San Paolo hospitaal in Hua HIn weten ze nog van niks ?

 15. Hans van Mourik zegt op

  Changmair Ram Hospitaal. Hans van Mourik


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website