Beste lezers,

Wij, twee vrienden, willen dit jaar voor de tweede keer naar Thailand. De periode maakt ons niet want wij zijn gepensioneerd. Wat is de beste tijd om een vliegticket te boeken bij EVA Air of KLM, voor de beste prijs? Wij lazen ongeveer 3 maanden voor vertrek.

Wat zijn de ervaringen van andere Thailandgangers?

Groet,

Roland


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

29 reacties op “Lezersvraag: Wanneer kan je het beste een vliegticket naar Thailand boeken?”

 1. Patrick Steinbusch zegt op

  Zelf heb ik gisteren geboekt met Thai Airways vanaf Brussel, rechtstreeks naar Bangkok. Zij hebben geode prijzen, vooral als je wat ruimer van te voren boekt.

  • Patrick steinbusch zegt op

   Ik heb trouwens geboekt voor oktober, dus zo’n 10 maanden van te voren.

  • Jan Scheys zegt op

   Ik heb pas half november of zo geboekt bij Joker in België en ik kreeg een fantastisch aanbod met Thai.
   Rechtstreeks naar BKK vanuit Brussel; na een maand verblijf met Thai naar Manila Filippijnen en na terug een maand weer naar BKK en 25 februari terug naar huis allemaal met Thai dus en dit na 3 maanden overwinteren ZONDER visum!
   Dit voor de geweldige prijs van 878 euro!!! Wie doet beter?

   • Cornelis zegt op

    Mooie prijs, want een retourtje Bangkok – Manila met Thai kost alleen al rond de 350 euro……..

 2. Chris zegt op

  Ik laat mijn studenten elk jaar een test doen met het ‘fake’ boeken van een vliegticket.
  Na een 5-tal jaren kan ik maar 1 conclusie trekken: er is geen pijl op te trekken wat de beste, lees goedkoopste, periode is. Dus het beste is om zelf een prijs te bepalen die acceptabel is en te boeken wanneer die prijs voorbijkomt op je scherm.
  Let er wel op dat er bij de ‘echte’ koopjes altijd wel een addertje onder het gras zit (extra kosten voor van alles en nog wat, veel langere vluchten terug dan de heenreis e.d.)

 3. Wil zegt op

  Beste Roland,

  Een en ander hangt ten eerste af wat je plaats van vertrek is. Woon je in Amstelveen dan is Schiphol op een goedkope en makkelijke manier te bereiken. Woon je vlak bij Maastricht dan is Dusseldorf wellicht een beter optie.
  Ten tweede: als de periode je nu nog niet uitmaakt dan kan je nog wachten tot er aantrekkelijke aanbiedingen komen. Een dezer dagen komt KLM weer met de “Werelddeal weken” en Bangkok zit daar vrijwel altijd als bestemming ook bij. En anders wacht je tot de dan volgende “Werelddeal weken”; die zijn gemiddeld 1x per 6 a 7 weken. Even goed de website(s) en de kranten in de gaten houden. Ik adviseer je wel om in ieder geval rechtstreeks bij een airline te boeken. Maar goed uitzoeken is al de halve pret.

  Veel plezier !

  Wil

  • Al zegt op

   Ik zou nog eens goed kijken naar die KLM wereld deal weken.
   Afgelopen jaar zelf geboekt en wekelijks de prijs in de gaten gehouden tot vertrek.
   Was 3 maanden van te voren geboekt maar als ik buiten de wereld deal weken had geboekt was het zelfs nog €10 goedkoper geweest ook.
   Ik had overigens ook direct bij de KLM geboekt.

   Wat ik wil zeggen dat het vaak een lokkertje is. Is al meer over geschreven op het internet ook. Kijk en vergelijk is mijn advies;)

 4. samee zegt op

  Omdat er voor KLM en EVA Air wordt gekozen, ga ik er vanuit dat de voorkeur uitgaat naar een directe vlucht. Zelf vind ik google.nl/flights super handig, je kunt aangeven met welke maatschappij (of alliantie) je wilt vliegen, of je geen of meer stops wil, etc. etc. ze geven ook meteen aan of de prijs aan de hoge, normale of lage kant is.

  Met een ticket alleen ben je er echter niet. Misschien is de periode waarin de tickets laag zijn, de prijs van hotels juist heel hoog. Is je ticket 50 euro goedkoper, maar moet je per nacht 10 euro meer uitgeven aan een slaapplek, schiet het nog niet op.

  Verder wat Chris zegt; je weet welk bedrag je ongeveer uit wil geven. Zoek een ticket + accommodatie die aan deze voorwaarde voldoet.

 5. Ben Janssens zegt op

  Kosten en data van boeken tickets is echt niet te voorspellen. Wij gaan altijd met Eva Air en boeken ruim van te voren (nu eind november 2019 geboekt voor 2e week oktober 2020). Dan weten we zeker dat we de stoelen krijgen die we willen en ook de hotelkamers die we willen. Anders heb je kans dat de goede stoelen (kijk op Seat Guru) en hotelkamers die wij geschikt vinden voor ons al weg zijn.

 6. Harry Romijn zegt op

  Met Chris eens: er is geen pijl op te trekken.
  Mijn goedkoopste vlucht ( en heel kort voor vertrek, € 460): KLM, af Zaventem, over Schiphol. Op de heenvlucht vliegen Za-S’hl, terugweg met de trein. Treinticket dan tot R’dam / Antwerpen e.d. inclusief, doch tot Breda… stukje Rdm-Breda bijkopen.
  Andere mogelijkheid: met de trein naar Düsseldorf, en dan vliegen.

  • Eddyramaekers zegt op

   Ik heb al verschillende keren geboekt op een week voor vertrek datum,dus wat wil je maanden van te voren boeken! Je bent uw geld ook al kwijt! De prijs valt reuze mee vind ik, het is natuurlijk hoe korter op de datum dat je vertrekt, dan gaat de prijs fel omhoog.

 7. Els zegt op

  U moet even op skyscanner zoeken en die geven dan ook iedere dag prijzen van vliegtickets.
  Succes en een fijne vakantie

 8. Els zegt op

  Als u op Skyscanner kijkt en aangeeft wanneer u weg wilt, komt hij iedere dag met prijzen van vliegtickets.
  Succes en een fijne vakantie

 9. Bob, jomtien zegt op

  Waarom niet bij 333 travel, sponsor van deze blog, geïnformeerd.
  Overigens als u naar jomtien komt heb ik nog een condo te huur.
  bob116@outlook.com

 10. Pieter visser zegt op

  Na 12 jan gaan de prijzen om laag
  Twee of drie maanden maakt niet uit
  Bij KLM erg overzichtelijk alleen elke dag kan verschil uit maken zowel de heen als de terug reis

 11. IJpe zegt op

  Ik stel voor ga naar de vakantiebeurs op 16/17/18/19 januari in Utrecht daar geven ze meestal korting op vliegtickets

 12. Max zegt op

  In de Consumentengids nummer 12, Deccember 2019 wordt uitgebreid aandacht besteed aan de grillen van de prijzen van vliegtickets. Hierin wordt duidelijk gemaakt, waarom er over het algemeen geen touw aan vast te knopen is, wanneer de goedkoopste tickets te koop zijn. digitaal is deze gids voor zes euro te bestellen via https://www.consumentenbond.nl/webwinkel/consumentengids/consumentengids-12-2019

 13. Carol zegt op

  Ongeveer 6 maanden ervoor vlucht boeken met Eva air. Maar let wel op je kan geen stoel meer reserveren ook niet in de reisbureaus reken meer kosten aan let op dit word niet gezegd tegen de klanten alleen tegen betaling anders zitten waar zei willen. En dit is gelijk voor iedere lange afstandsraket vlucht.

  • Cornelis zegt op

   Je verhaal klopt niet, Carol. Wanneer je op de EVA website een economy ticket boekt krijg je in beginsel drie categorieën tickets voorgeschoteld: economy basic, economy standard en economy up. Het basic ticket, het allerlaagste tarief, omvat inderdaad geen gratis stoelreservering. Dan kun je vervolgens kiezen tussen wachten met de stoelkeuze tot je online kunt inchecken, 48u voor vertrek, en dan is die keuze gratis, of eerder kiezen en dan moet je inderdaad bijbetalen – een kleine 30 Euro per traject, betaalde ik voorbije zomer.
   Boek je een economy standard of plus ticket, dan is de stoelreservering bij de prijs inbegrepen.
   Online-ticketverkopers/reisbureaus bieden meestal het allerlaagste tarief aan, met alles wat daar (niet) aan vastzit…..

  • Ria zegt op

   Ik heb geboekt bij333travel .en stoelen rechtstreeks bij eva air ging perfect .Was voor twee personen 100euro heen en terug.

   • Cornelis zegt op

    Maar waarom dan niet gewoon rechtstreeks bij EVA je ticket kopen, vraag ik me dan af. Ik heb zelf nog geen enkele keer kunnen constateren dat de tussenpersonen, onder de streep, werkelijk aanmerkelijk goedkoper waren.

 14. jan zegt op

  Ik vertrek overmorgen vanaf Parijs (ik woon in Frankrijk) oor 430 € retour met air china op heenweg 8 1/2 uur overstaptijd in Chengdu, -genoeg voor een bliksembezoek en maaltijd in de stad!- op terugweg 1 1/2 uur overstaptijd in Beging. Ik neem gaag een tussenstop die niet te lang duurd of wat mogelijkheden als in Chengdu overlaat. Ik vond dit via momondo. Deze site laat o.a. de prijzen op verschillende data zien. Bon voyage.

 15. Martijn zegt op

  De klm werelddeal weken beginnen donderdag as. Dat lijkt me een goede. Swiss heeft goede aanbiedingen voor September en aeroflot het hele jaar. Houdt rekeneng met wanneer het waar regenseizoen is.

 16. Carlo zegt op

  Door mijn job kan ik slechts enkele dagen van tevoren beslissen op welke dag ik vertrek.
  Ik kijk wel reeds enkele weken ervoor naar de vluchten en prijzen. Ik vlieg altijd met Emirates omwille van de luxe op de Airbus 380 die ruim en vooral zeer stil is. Dit voor de lap Dubai-Bangkok toch. Brussel-Dubai is met de B777, die ik echt zeer lawaaierig vind.
  Opvallend is dat de vlucht die 10 dagen ervoor nog 550€ kostte enkele dagen voor vertrek reeds 800€ kost heen en terug.
  Ook opmerkelijk is dat een enkele retourvlucht Bangkok-Brussel geboekt 1 dag voor vertrek aldaar reeds ver boven de 1000€ kost, zelfs voor de goedkoopste vliegmaatschappij.
  Wie lang op voorhand kan plannen spaart veel geld.

 17. brabantman zegt op

  Let op! KLM ticketprijzen zijn zeer tricky! Bij het inchecken bij KLM op Schiphol kom je er nl achter dat je bij de KLM tegenwoordig voor internationale vluchten 50 euro voor elke standaard koffer (ruimbagage) mag betalen. Is een speciale balie voor ingericht. Dus beter alleen cabin tas/trolley meenemen.

 18. Rob zegt op

  48 uur van tevoren inchequen, dat kan bij Aeroflot bv niet, maar 24 uur. Hoe zijn de ervaringen met andere maatschappijen?

 19. David H. zegt op

  Voor diegenen die retour vanuit Bangkok naar Amsterdam vliegen :
  heden juist gekeken op KLM website vanaf 17905 baht rechtstreeks in allerlaagste economy tarief ,wel enkel handbagage , met bagage + 3000 baht (volgende prijsklasse ) , net gekeken voor Mei / Juni

  Let op dit op de Thaise KLM pagina = Aanbod Amsterdam

  https://www.klm.com/destinations/th/en/europe/netherlands/amsterdam

 20. JV zegt op

  Beste
  deze maand geboekt bij Thai airways vertrek in mei 2020 voor 1 maand vanaf Brussel prijs 538,48.
  geen extra kosten voor bagage en stoel reservering.
  vlieg al enkele jaren met Thai Airways prima maatschappij en gunstige vliegtijden.

 21. Willy Bécu zegt op

  Ik heb gisteren geboekt bij Connections Brugge:
  Brussel-Bangkok
  Duur van verblijf: 6 maanden (1 maart-1 september)
  met Quatar Airways
  576 €


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website