Beste lezers,

Ik begrijp niet waarom de Thaise regering zo weinig informatie geeft over wanneer zij weer buitenlandse toeristen willen toelaten. Niet alleen voor de toeristen zelf maar ook voor de Thai die afhankelijk zijn van het toerisme.

Ik denk dat hierdoor het toerisme nog meer schade zal oplopen. Omdat het zo stil is met informatie uit Thailand gaan toeristen nu naar andere landen kijken. Al zeggen ze vanaf september laten we weer toeristen toe, dan heb je in ieder geval een punt om naar toe te leven en kan je alvast gaan boeken.

Of zit hier meer achter en willen ze geen toeristen uit Europa meer?

Groet,

Johan

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Waarom zo weinig informatie over het heropstarten van het toerisme?”

 1. Maikel zegt op

  Helemaal mee eens.

  Een simpel bericht zoals bijvoorbeeld zeker tot 1 september gaan de grenzen niet open voor internationale toeristen of reizigers.

  Na 1 september mogelijk toegang wel toegestaan met verplichte quarantaine van 2 weken op eigen kosten of iets dergelijks.
  Op 1 augustus komt mededeling of er verlenging komt van uitsluiting en de datum van 1 september 1 maand opschuift.

  Dit moet toch mogelijk zijn.

  Verder is het belangrijk om deze pagina van TAT in de gaten te houden

  https://www.tatnews.org/2020/06/tat-unveils-three-part-strategy-for-new-normal-tourism-recovery/

  mvg Maikel

 2. endorfun zegt op

  Zo lang er geen concrete informatie is, wordt naar andere landen geboekt. En je kunt maar naar op 1 plaats tegelijk zijn. Het is in hun eigen belang, om snel informatie te geven, want anders zullen ze moeten leven zonder (kort-verblijf-)toeristen.

  Kort-verblijf met een quarantaine is zinloos, niemand gaat voor 2 of 3 weken, als daar 2 weken verplicht quarantaine bij is (op eigen kosten, in hotel, met zoals tot nu met een vreemde (van hetzelfde geslacht) op je kamer).

  Het is een economische keuze die men zal moeten maken.

 3. JM zegt op

  Er gaan geen toeristen komen als die eerst 14dagen in afzondering moeten.
  En ik zie geen toerist de hele dag met een mondmasker rondlopen.
  Ik denk dit jaar thuisblijven het beste zal zijn.
  Mijn vriendin en familie moet maar wachten zoals ik, gelukkig is er nog Line zodat we elkaar elke dag kunnen zien en spreken.

 4. geert zegt op

  Het is al een paar keren voorbij gekomen, de huidige Thaise regering zit niet te wachten op toeristen uit het westen.
  Verschillende recentelijke uitspraken van Thaise ministers op media en nieuwsberichten onderstrepen dit.
  Sinds enkele jaren richten ze zich meer op toeristen uit de omringende landen, China is de favoriet.
  Persoonlijk denk ik dat ze in eigen voet schieten, wie zal het zeggen, de toekomst zal het uitwijzen.

  Gegroet,

  • Petertje zegt op

   Thailand mag gerust voor Chinese toeristen kiezen. Het probleem is echter dat het land helemaal níéts, nada, noppes, 0 baht, aan hen verdient.

   • chris zegt op

    Weet je hoeveel de 7Eleven verdient als 10 miljoen Chiezen elke dag van hun vakantie (laat dat eens 5 dagen zijn) voor 200 Baht besteden?
    5* 200 (Baht) * 10 miljoen = 10 MIljard Baht.
    Als je dit niks, nada, noppes vindt, mag je mij wel die 10 Miljard Baht overmaken. Ik ben er blij mee.

    • Erik zegt op

     10 Miljard omzet, Chris, da’s nog niet ‘verdienen’. En de witneuzen raken ze dan als klant kwijt. Maar van de resterende winstmarge kun je best wel iets leuks kopen hoor…..

     • chris zegt op

      Chinese lives matter.
      Dat verdienen geldt natuurlijk ook voor de buitenlanders, niet-Chinezen, die hier hun vakantie vieren. Reken het zelf maar uit. Maar ik kan je verzekeren dat 10 miljoen Chinezen die gemiddeld een beetje besteden nog altijd aantrekkelijker zijn (in termen van geld) dan 100.000 niet-Chinezen.

 5. Peter zegt op

  Hier is maar 1 antwoord op :
  Zolang Europa en Amerika de grenzen gesloten houdt, zal Thailand de grenzen niet openen voor Europeanen

 6. mat zegt op

  Moderator: Graag een bron van je bewering.

  • mat zegt op

   Moderator: Bij een bronvermelding gaat het om een link die wij aan kunnen aanklikken om het zelf ook te kunnen lezen. Verifiëren dus.

 7. John Chiang rai zegt op

  De vraag waarom er eigenlijk zo weinig informatie komt over het heropstarten van het toerisme zou eigenlijk moeten zijn,waarom horen we betreffende dit heropstarten niet precies dat,wat we sommigen graag horen willen.
  Namelijk dat morgen de grenzen weer opengaan,en iedere farang of andere buitenlander meteen,met alle risico’s vandien weer welkom zijn.
  Er wordt van de Thaise regering wel degelijk gesproken over een voorzichtig opstarten,maar dit gaat vele toeristen die nu reeds staan te popelen om terug te gaan,veel te langzaam.
  Op het ogenblik heeft Thailand, in vergelijk tot veel andere landen nog weinig besmettingen,en omdat dit in de meeste landen bewijsbaar anders is,is eigenlijk begrijpelijk uiterste voorzichtigheid geboden.
  Een lockdown die zich nu landelijk erg langzaam opent,en waar velen van de Thaise bevolking erg onder leiden,zou je door het te snel openen van het toerisme opnieuw onnodig in gevaar brengen.
  Erg veel toeristen die het allemaal te langzaam gaat,verkopen hun eigen ongeduld graag achter het mom, dat de bevolking aangewezen is op hun financiële bijdrag, en hoewel dit zeker waar is,gaat het erg velen hoofdzakelijk om hun eigen pleziertje.
  Gewoon geduld hebben,en mocht het medelijden met de Thai bevolking toch zo groot zijn,zijn er genoeg instanties en families die je het geld zolang sturen kunt.

 8. Christiaan zegt op

  In alle reacties zie ik verschillende meningen over de gestelde vraag “Waarom zo weinig informatie ver het heropstarten van het toerisme “.
  Het antwoord kan niet anders zijn dan, dat het voor de Thaise regering nog niet aan de orde is. Dat opstarten zonder beperkingen kan nog wel eens een maand of 6 duren, mits er geen nieuwe golf van besmettingen komt in de landen vanwaar toeristen willen komen.

 9. jan zegt op

  Een reactie hier op is dat wij vandaag een mail hebben ontvangen van Kras reizen dat onze rondreis door zuid Thailand in september niet door zal gaan i.v.m. het corona virus.

  Wij hebben deze reis in december 2019 geboekt. Toe de Corona uitbraak begon hadden wij de hoop dat het in september wel door zou gaan maar helaas gaat het niet door.

 10. teun zegt op

  Reizigers/toeristen uit EU (vooral NL) zullen voorlopig niet komen. Om 2 redenen:
  1. Nederland houdt grens dicht voor toeristen van buiten EU; dus waarom moet Thailand dan wel haar grens openen?
  2. Thailand valt in “geel gebied”. Dat betekent, dat je er wel naartoe zou kunnen, maar wel op eigen risico d.w.z. als in Thailand tijdens je verblijf een 2e golf Corona uitbreekt (en Thailand stopt vliegverkeer), je maar zelf moet zien hoe je terugkomt. NL-overheid doet in dat geval niks om je terug te halen.
  Daarnaast zijn er reisverzekeraars, die in dit scenario geen dekking bieden.

  Dan lijkt mij de keuze (nl. deze zomer niet naar Thailand) snel gemaakt.

 11. sjaakie zegt op

  Moderator: Geen lappen Engelse tekst hier kopiëren. een link is voldoende.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website