Beste lezers,

Belgen die met een Thaise gehuwd zijn kunnen naar Thailand. Door de corona-crisis ben ik sinds maart in België niettegenstaande dat mijn vriendin en ik zelf akkoord zijn om te huwen. Kan het huwelijk voltrokken worden door onze beide toestemming terwijl zij in Thailand verblijft en ik voorlopig niet naar Thailand kan?

Heeft iemand hier ervaring mee of een advies?

Groet,

Johan

7 reacties op “Lezersvraag: Voltrekking huwelijk op afstand mogelijk vanwege inreisverbod Thailand?”

 1. Bertje zegt op

  Ik woon in NL. Toevallig vroeg ik mij dit ook al af, afgelopen week.

  Trouwen bij volmacht, oftewel, “trouwen met de handschoen”. Ik ben terug sinds begin april en wil graag zo snel mogelijk weer terug.

  Welke documenten heeft mijn vriendin nodig en welke documenten heb ik nodig? Hoe zit het met getuigen?

 2. Hammus zegt op

  Trouwen met de handschoen mag in Nederland enkel en alleen als er dwingende redenen zijn niet fysiek aanwezig te kunnen zijn op zijn/haar eigen huwelijksvoltrekking. Denk daarbij aan oorlogssituaties en detenties. Ik denk dat in België dezelfde rfegelgeving geldt.
  Er kunnen zich 2 situaties voor doen:
  1- er is een datum gepland maar corona maakt die datum onmogelijk. Oplossing: nieuwe datum plannen! 2- 2- Er is nog geen datum gepland maar een “handschoen” wordt overwogen om eerder Thailand in te kunnen reizen. Slim (?) bedacht maar in Nederland gaat geen enkele ambtenaar van de burgerlijke stand die de huwelijksaangifte behandelt met een dergelijke constructie akkoord. Vergeet het!

  Overigens is het niet aan de orde wat Johan in zijn vraagstelling beweert: het is in Thailand nog lang niet afgehamerd dat met een Thaise-vrouw-gehuwden Thailand in mogen reizen. De kwestie heeft de aandacht maar dat is niet meer dan wat het is. Geldt ook voor Belgen. België is nog niet corona-vrij, en Thailand laat nog niemand toe uit EU-landen die nog kampen met besmettingen. Daarna duurt het nog zeer lange tijd tot het inreisverbod wordt opgeheven. Wat en welke “intelligente” reden ook wordt bedacht, het gaat niet werken.

  • Guido zegt op

   Volgens de laatste informatie waarbij vanaf 1 juli 50.000 buitenlanders Thailand binnen mogen waren daar 30.000 buitenlanders bij die een medische ingreep willen of moeten ondergaan en onder de overige 20.000 zouden gehuwden met een Thaise ook toelating krijgen. Ook diegene die ginder hun vaste verblijfplaats (officieel adres) hebben.

 3. Loosen rene zegt op

  Er is een in reis verbod om naar Thailand te reizen vanuit België maar is rr ook een in reis verbod om naar belgie te komen? Bv als Thaise toerist om vrienden te bezoeken ?

  • Cornelis zegt op

   Ja, op dit moment kom je als Thaise toerist de EU niet binnen.

 4. Christiaan zegt op

  Het verbaast mij, dat er keer op keer vragen worden gesteld over mogelijkheden om naar Thailand te kunnen gaan en/ of terug te kunnen gaan voor hen, die in hun gezin in Thailand hebben. Daarover heeft de Thaise regering nog (lang) geen beslissing genomen. Misschien is niet goed lezen de oorzaak van al die vragen

 5. Bo Meekers zegt op

  Beste word geweigerd.
  ik moet wil eigenlijk wettelijk huwen in Thailand want anders krijg ik mijn vrouw niet hier Ik spreek over Belgie.
  ik ben reeds getrouwd volgens Thaise traditie en heb dat ook gedaan om mijn vrouw en haar familie tevreden te stellen men moet geen egoist zijn in het leven.
  dit huwelijk telt niet voor de Belgische wetgeving.
  Ik persoonlijk moet terug naar Thailand om mijn huwelijk daar door te laten gaan maar vanwege de corona lukt dit momenteel niet.
  Dit gaat momenteel niet voor mij maar ook niet voor anderen Belgen of Nederlanders.
  Ik lees ook dat je nog steeds niet gehuwd bent.
  wat jij vraagt doen ze niet zelfs niet in deze tijden.
  Ik heb al gevraagd om mijn vrouw(vriendin) laten af te komen en hier op het gemeentehuis een wettelijk huwelijk af te sluiten..
  Dat is mogelijk maar dan gaat het niet meer langs de ambassade om maar via de DVZ ( dienst vreemdelingen zaken) en dat word een lange lijdensweg..
  neem gewoon contact op met de Thaise ambassade in Brussel of in Antwerpen.
  Ik wens je het beste maar momenteel lukt er niets en mag je Thailand ook niet binnen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website