Beste lezers,

Ik zit nu al een tijdje vast in Nederland door het corona gedoe. Ik heb mijn Thaise vrouw en mijn kinderen al maanden niet meer gezien anders dan via videocall. Dat is toch van de gekke? Ik woon al meer dan 15 jaar in Thailand en betaal daar ook belasting.

Ik las ergens dat de Thaise regering misschien een uitzondering wil maken voor gevallen zoals vergelijkbaar met die van mij. Is daar al meer over bekend?

Wordt het niet tijd dat de Nederlandse en Belgische ambassade dit onrecht van door Covid-19 gescheiden gezinnen aan de kaak gaat stellen? Dit is toch onmenselijk?

Groet,

Koen

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Vast in Nederland, wanneer kan ik weer naar mijn gezin in Thailand?”

 1. Sjoerd zegt op

  Als je getrouwd bent met een Thaise, kun je terug.

  Meld je bij de Thaise Ambassade consular@thaiembassy.nl.

  https://www.facebook.com/richardbarrowthailand/videos/3214470321947669

  https://www.facebook.com/groups/551797439092744/?notif_id=1592470972675980&notif_t=group_r2j_approved&ref=notif

 2. jani careni zegt op

  E zijn bewegingen maar nog niets officiel met expats getrouwd met een Thai nationaal en wonende in Thailand,jij zal moeten waarschijnlijk 14 quarantaine blijven en (tot nu toe ) een hospitalisatie verzekering hebben van 100.000 dollars,juli is in 10 dagen dus nog een beetje geduld en moed want Europa is niet goed geapprecieerd ivm corona besmettingen en met de verzekering zal het ook aangepast worden.in de toekomst.

 3. walter zegt op

  Beste Koen,

  Ik kan je alleen maar goede moed toewensen.
  Het is inderdaad erg hard en moeilijk in deze situatie.
  Zelf zit ik ook al 5 maanden vast in België. (bij m’n ex nog wel!!)
  Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op.
  De enige raad die ik kan geven: wacht tot de voorwaarden om
  terug te reizen op de website van de Thaise Ambassade verschijnen.
  Ik kan je nu al zeggen, goedkoop gaat het niet zijn.
  We zijn immers verplicht om de 14 daagse quarantaine in een
  hotel, zelf te bekostigen. Alsook een health insurance, fit to fly certificate, covid free certificate enz…
  Verdere informatie kan je op FB vinden. Daar zijn 2 groepen aangemaakt door mensen
  die in hetzelfde schuitje zitten. Ga daar eens kijken:
  Farangs Stranded Abroad Due to lockdown in Thailand OF
  Thai Expats Stranded Overseas due to COVID-19 Restrictions.
  Sterkte….!!
  Groeten,

 4. fred zegt op

  Heel wat mensen zitten in uw geval. U heeft gelijk dat er weinig aandacht wordt aan besteed. Maar je bent niet alleen. Net zag ik nog op televisie een Spaanse man met een Italiaanse vrouw en die hadden mekaar ook al bijna 4 maanden niet gezien.

  Ik mag te hopen dat de eersten diegenen zullen zijn met een Thaise partner zie gezin. In zeker zin zou dat al lang mogelijk moeten zijn. Partners van een EU burger met een officieel verblijf mogen net als de Belgen ook naar België vliegen als ze dat wilden.
  Omgekeerd lijkt dat niet zo. Blijkbaar hecht Thailand ook minder belang aan huwelijk en gezin dan wij hier.
  Hopelijk komt er snel verlossing. In feite is dit iets dat via diplomatieke weg intens zou moeten worden behandelt.
  Ik heb ook nooit begrepen waarom de huwelijkspartners van Thaise onderdanen al niet lang een verblijfsvergunning krijgen ? Als vader van een gezin moet je daar nog ieder jaar achter een visum en nog erger je iedere 3 maanden aanmelden. Op dat gebied is Thailand echt wel een buitenbeentje. Niet zelden zijn de landen waar partners zelf de plaatselijke nationaliteit krijgen na 3 jaar verblijf en huwelijk.

 5. John Chiang rai zegt op

  Beste Koen,je hebt helemaal gelijk dat het te gek is dat je door dit virus je eigen vrouw en kinderen niet meer bezoeken kunt.
  Bij alle begrijpelijke lockdown maatregelen,hadden ze voor de Farang die reeds jarenlang hun leven met hun Thaise gezin en echtgenoot in Thailand delen,tenminste een andere regeling kunnen treffen.
  Dat ze dit niet nodig vinden,en alleen Thai onder een bepaalde regeling toelaten,geeft in deze Corona tijd precies aan,waar vele Farang reeds jaren over schrijven,en veel expats nog steeds niet waar willen hebben.

  Ook al woon je hier 20 jaar, en betaald braaf je Thaise belasting,je blijft anders als een Thaise echtgenoot in Europa,gewoon de status van gast houden.
  Een gast die met het nodige visum, vereiste inkomen of banksaldo,zelfs al is hij reeds jarenlang gehuwd,en heeft meestal zijn eigen onderdak betaald,nog steeds van zijn eigen partner /huiseigenaar aangemeld dient te worden met een TM30,omdat het anders tegen de wet is.
  Een procedure die na iedere afwezigheid verplicht binnen 24 uur herhaald dient te worden,en in feitte voor je vrouw niets anders betekent,dan om even te zeggen dat je als wettige echtgenoot weer terug bent.
  Allemaal dingen die je samen met 90dagen meldingen en jaarlijkse visum verlenging en verdere financiële verplichtingen te kennen geven,dat je hoogstens plichten hebt,en practisch geen enkel recht.
  Humaan gezien had je reeds lang met de toepassing van een clevere maatregel weer verenigd moeten zijn met je vouw en familie,maar T.I.T. Ondanks alles succes!!

 6. albert zegt op

  Ach ik begrijp degene wel die hier mee van doen hebben.
  Alleen als je ziet hoe de Thaise overheid zich vanaf het begin presenteert in deze crisis ,dan verwondert u zich toch niet meer daarover en alle gevolgen van dien.
  Nee .dan maar Nederland ,hoeveel commenteer we kregen in vergelijking met Thailand :
  Thailand deed het goed en noem maar op ,,,,,
  Ziet het resultaat .succes en heb ,medelijden met de Thai.

 7. Jan Hoogeveen zegt op

  Ik zit in LAOS plan was 30April 2020 terug naar Amsterdam vanaf Bangkok. Maar je komt ook van Laos af niet de Grens over naar Thailand. Nu bericht gehad van EvaAir 4 juli van Bangkok naar Amsterdam maar ik moet nog zien of de vlucht door gaat en of ik voor 4juli naar Bangkok kan vliegen of met de bus de Grens over naar Thailand. Gr.Jan Hoogeveen

 8. Guy zegt op

  Ook ik volg hier met regelmaat alle berichten.
  Ook ben ik wettelijk gehuwd en hebben we kinderen.
  gehuwde koppels , gemengde nationaliteit , Thais /Buitenlander worden in Thailand duidelijk niet aldus danig behandeld en hebben ,behoudens vergissing van mijnentwege, geen aangepast statuut.

  Persoonlijk ben ik de mening toegedaan dat nu een beter moment is aangebroken om onze respectievelijke overheden, inzonderheid onze Ministeries van Buitenlandse zaken, aan te spreken om de gepaste druk uit te oefenen op de Thaise overheid en aldus een statuut te bekomen voor die mensen,

  Wellicht zijn er bovendien internationale afspraken voor gemengde huwelijken en opvoeding en welzijn van de kinderen geboren uit die huwelijken.

  Ook daar is wellicht wat te vinden die Thailand op dat vlak kan aanzetten om die statuten van de leden van gemengde huwelijken als dusdanig leefbaar en in het voordeel van individuen en hun kinderen aan te passen.

  Ik denk hierbij aan aanpassen van de visumverlening – alle nodige maatregelen om als ouders te kunnen instaan voor welzijn en goede opvoeding van kinderen geboren uit dit huwelijk

  Diplomatie kan hier zeker helpen doch zoals we vaststellen doen onze diensten hieraan niets zonder voldoende druk.
  Dit onderwerp is uiteraard niet van aard de economische belangen te dienen.
  Onze regeringen weten best wat er in Thailand allemaal loopt meer zelfs ze aanvaarden oogluikend bepaalde regimes in het voordeel van de ””economische belangen”’.

  Ook Europa kan hierbij helpen. Er rest dus alleen nog de wil en de moed van diegenen die in die situatie verkeren met daarbij bedenkende dat ”Éendracht meer macht verstrekt”

  Bedenk dat de meesten niet op de hoogte zijn van de toestanden in een land zolang daar niet massaal bekendheid word aan gegeven.

  Allen samen eraan beginnen?????

  Grtjs

 9. Willem zegt op

  Zojuist bericht van klm: vlucht van mijn thaise vriendin met klm op 13 juli van amsterdam naar bangkok is geannuleerd.

  Eerstvolgende mogelijkheid is 1 september


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website