Beste lezers,

Zodra het weer mogelijk is zou ik graag van Bangkok doorreizen naar Cambodja en liefst met de bus. Moet ik mijn reispas afgeven aan de man die in de bus rondkomt om een visum te regelen of volstaat een copy van reispas of id kaart of is een foto genoeg?

Is wanneer je uw reispas afgeeft dit alles wel betrouwbaar?

Graag enkele tips hoe ik best de grens over ga

Groet,

Johnny (BE)

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Van Bangkok en Cambodja en je reispas afgeven voor een visum”

 1. Caspar zegt op

  Ik weet niet of die regeling er nog is maar je moet 2000 dollar storten aan de grens voor je Cambodia in komt.
  Ten 2e geen paspoort afgeven aan zo,n vreemde snoeshaan , en vergeet niet als je terug komt 2 weken in Qurantaine in Thailand , en nu de vraag kom je de grens weer over naar Thailand, niet dus??

  • Cornelis zegt op

   Je komt als toerist Cambodja helemaal niet in, op dit ogenblik.

   • Caspar zegt op

    https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/cambodja/reizen/reisadvies

    • Cornelis zegt op

     Je komt Cambodja niet in als toerist omdat er geen toeristenvisa worden afgegeven, momenteel.

 2. Caspar zegt op

  Nog teraanvulling van eerder bericht hier!!!
  U kunt Cambodja inreizen met de volgende documenten:
  een visum afgegeven door een Cambodjaanse ambassade (geen e-visum);
  een doktersverklaring dat u COVID-19 vrij bent. Deze verklaring mag niet eerder zijn afgegeven dan 72 uur vóór de datum van uw vertrek;
  bewijs van verzekering tegen medische kosten met een minimum dekking van USD 50.000,–.
  U moet een voorschot van USD 2000,– betalen bij aankomst. Dit voorschot wordt verrekend na aftrek van de gemaakte quarantainekosten na afloop van de quarantaineperiode.

  • Cornelis zegt op

   Dat visum is het punt: toeristenvisa worden momenteel niet afgegeven.

 3. RonnyLatYa zegt op

  Ik denk niet dat hij direct wil vertrekken…
  “Zodra het weer mogelijk is zou ik graag van Bangkok doorreizen naar Cambodja en liefst met de bus. ”

  Je moet je paspoort aan niemand geven.
  Volgens mij de bus verlaten, de grens oversteken en indien nog niet in bezit eerst het visum regelen en daarna de bus weer op en je reis vervolgen.

 4. Lung addie zegt op

  Idd Ronny, hij MOET zijn paspoort aan niemand afgeven.
  Afhankelijk waar hij in Cambo heen wil zijn er verschillende mogelijkheden om de grens over te steken:
  -wil hij naar het zuiden van Cambo, bv Sihanouckville dan kan hij best van Bangkok naar Koh Kon. Hier moet hij zich eerst bij de Thaise Immigratie laten uitstempelen en dan zich bij de Immigratie Cambodja een visum kopen. Van hier zijn er voldoende bussen naar Si’ville. De Thaise bussen gaan maar tot aan de grens. Het is nu reeds een paar jaar geleden dat ik er nog was maar de beide grensposten liggen hier wel een eindje uit elkaar. Je hebt een busje of een motorbiketaxi nodig om het ‘niemandsland’ tussen beide landen te overbruggen…. Ik weet zelfs nog van de tijd dat het met een boot was. Dit was voor de brug daar gebouwd werd….of het nu nog zo is weet ik niet maar veronderstel van wel.
  -wil hij hogerop in Cambo, bv naar Angkor Wat (Siem Reap) dan is het beter een bus te nemen naar Sa Keaw en daar de grensovergang Aranya Prathet te nemen. Zelfde procedure als vorige: uitstempelen bij de Thaise Immigratie en aan de andere kant van de straat een visum kopen bij de Immi Cambodja.
  Wat betreft dat afgeven van het paspoort: aan de grensovergangen lopen verschillende mensen die het visum voor jou willen doen en die moeten dan je paspoort hebben natuurlijk. Je kan het wel evengoed zelf doen ook al kunnen die heerschappen zeer opdringerig zijn.
  Aan de grens kan er voor het visum van 1 maand betaald worden in THB en het liefst hebben ze USD ($). Met $ kan je trouwens overal in Cambo betalen. De ATM’s leveren zelfs USD.

 5. Herbert zegt op

  Eerst de vraag eens goed lezen . Indien het weer mogelijk is wil deze persoon reizen hij heeft het niet over nu.

 6. john zegt op

  Inderdaad was het in het verleden nodig een water over te steken.
  Het is nu echt wel anders. Je gaat via trat naar de grens, aan de thaise kant Had Lek geheten.
  De Cambodiaanse grenspost ligt pakweg 100 meter verderop. Dat is overigens al vele jaren zo.ik steek die de laatste 5 jaar regelmatig over. Maar kennelijk was dat vroeger anders gezien wat Lung Addie schrijft. Voor ttransport vanaf de cambodiaanse grenspost naar de stad Ko kong heb je wel transport nodig. Ligt ongeveer 5 km verder. Het busstation ligt aan buitenkant van Koh Kong. Transport vanaf de cambodiaanse grenspost naar Koh Kong is heel ruimschoots aanwezig. Motorbik, songtaew. Alles ruimschoots aanwezig. vijf dollar max. Nb de dollar is de gangbare valuta in Cambodia.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website