Lezersvraag: Tuin aanleggen in de Isaan

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
23 januari 2020

Beste lezers,

Omdat ons nieuw gebouwde huis in de Isaan zo goed als klaar is, gaan we nu de volgende fase in namelijk een tuin aanleggen. Maar waar koop ik bloemzaden en planten?

Weet iemand of er hier in Thailand een webshops bestaat speciaal voor bloemen en planten zoals bijvoorbeeld Bakker Hillegom in Nederland?Ook ben ik op zoek, in de buurt van Mahasarakham, naar een bedrijf/bouwmarkt die kleine tuinmachines verhuurd zoals een grondverkruimelaar, rol eg, of speciale tuinfrees.

Tips over grondbewerking, welke bloemen en planten voor hier geschikt, zijn meer dan welkom.

Bij voorbaat dank

Groet,

Rick

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Tuin aanleggen in de Isaan”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Misschien deze FB pagina ook eens kijken.

  Thailand waar farangs tuinieren
  https://www.facebook.com/groups/252822315351944/?ref=group_header

  • Francois Nang Lae zegt op

   Een aanrader. Hier halen wij ook veel informatie vandaan.

 2. nic zegt op

  heel veel zg tuincentra gezien hier vanuit mahasarakham richting roi et naast de main road verkopen veel planten bloemen en bomen

 3. TvdM zegt op

  Leuke vraag, want Thaise mensen hebben over het algemeen niet zoveel met bloementuintjes. Als je het niet kunt eten sneuvelt het al snel. Meerdere malen hier in Nederland meegemaakt dat een farang zijn Thaise partner liet overkomen, en dat vervolgens in korte tijd de bloementuin was omgebouwd tot wat wij moestuin zouden noemen. Als het maar eetbaar is, dan is het welkom in de tuin.
  Maar om nu op de vraag terug te komen, wij nemen regelmatig zaden en zelfs fruitplanten vanuit Nederland mee naar Thailand. Omdat ze in Thailand volgens mijn partner niet te koop zijn in Thailand. En heel vaak is het dan geen succes, want wat gekweekt is voor het Europese overleeft vaak niet in Thailand.

  In Isaan hebben veel dorpen landbouwcollectieven die landbouwwerktuigen hebben voor gezamenlijk gebruik. Gewoon eens rondvragen.
  Of de tip van Ronny volgen, daar was ik niet eerder van op de hoogte, bedankt Ronny.

 4. Jos zegt op

  Als je een tuin wil aanleggen oppassen dat je niet helpt. Of je moet een arbeidsvergunning hebben want zonder dat ben je strafbaar. Het is wel je eigen tuin maar volgens mij mag het niet want werken is werken en dat kan een Thai ook. Voor alle zekerheid hou ik mijn handen overal af en laat ik het werken over aan mijn vrouw. Dat is een Thaise. Ikzelf supporter wel onder het nuttigen van een biertje.

  • l.lagemaat zegt op

   Als je ergens planten koopt en ze brengen dat dan wordt het vaak ook nog voor je in de grond gezet.
   Doe je hetzelf dan zal niemand je komen arresteren!

  • Francois Nang Lae zegt op

   Bier drinken kunnen de Thai ook zelf, dus daar zou ik dan ook maar mee oppassen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Als excuus naar je vrouw om niets hoeven te doen kan dit helpen, maar voor de rest is dit onzin natuurlijk.
   Je wordt echt niet opgepakt omdat je het gras aan het afrijden bent of een plantje in de grond steekt.

 5. Hans zegt op

  Morgen 24/1 tot en met 2 februari is er op de universitaire campus van Khon Kaen een bijzonder grote jaarbeurs van bloemen, planten, vee, landbouwmachines. Zeker de moeite om te bezoeken en niet zo ver van Mahasarakham. Best niet komen op zondag a.s. Want dan is er een marathon met alle verkeershinder er bovenop.

  • Rob V. zegt op

   Goeie tip Hans. Die jaarbeurs is een paar voetbalvelden groot met allerlei bloemen, planten, struiken, bomen en ander agrarisch spul. Kun je een mooie tuin mee aanleggen. Maar wat zijn ze vroeg dit jaar?? Ik ben meestal in februari-maart in Thailand, al diverse keren heb ik rondgewandeld op deze markt/beurs, dat was volgens mij zo begin maart?

   • Hans zegt op

    Dag Rob, vorig jaar was het ook al eind januari-begin februari. Van de vorige jaren weet ik het echter niet, omdat ik hier nog niet was. Maar om alle verwarring te vermijden heb ik het nog eens gecheckt. De Thaise poster meldt inderdaad 24/1-2/2/2563. Het wordt dus geen nutteloze verplaatsing. Ik ga vandaag al eens een kijkje nemen, mocht er dus een probleem zijn, dan meld ik het zeker.

 6. ookinBKK zegt op

  Een dito beurs/show wordt hier in BKK elk jaar gehouden in een lang weekend op de Kasert uni, die een zeer grote en goed bekend staande landbouwtak heeft. Is iniddels ook net naast de nieuwste BTS-verlenging en ligt dichtbij DMK. Idem enorm grote verkeersdrukte rondom. Voor anderen met zelfde vraag in andere regio. Overigens zijn hier best wel mooi onderhouden tuinen waar het eten niet voorop staat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website