Beste lezers,

Ik heb een uitkering van omgerekend 40.450 baht in Nederland. Daarbij een bankrekening in Nederland van 10.200 euro. Ik wil met een Thaise trouwen.

Mijn vraag is dat mogelijk en wat moet ik daarvoor ondernemen?

Ik kan nu nog 4 maanden in Thailand verblijven met mijn multiple o visum.

Groet,

Christian

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Trouwen met een Thaise wat moet ik daarvoor ondernemen?”

 1. harry zegt op

  Beste Christian,
  Het is zeker mogelijk om met een Thaise te trouwen.Alleen de vraag , wat voor soort uitkering heb je?
  Waar wil je gaan wonen , Thailand of Nederland? Niet met alle soorten uitkeringen kan je in het buitenland gaan wonen. Is het bijvoorbeeld een BEU land? Nu is Thailand toevallig wel een BEU land. Bij bepaalde soorten uitkeringen zal ook de landenfactor toegepast worden .Ook gedacht aan ziektekosten verzekering? Op oudere leeftijd kan dit zeer dure grap gaan worden.Ben bang dat je in Nederland niet aan de inkomenseis voldoet.Buiten dat, stel dat je je partner naar Nederland wil laten komen.Al eens gedacht over de kosten van inburgering en dergelijke?
  Wat Thailand betreft is het minimum vereiste inkomen 40.000 Baht per mand indien gehuwd als ik me niet vergis.Bovendien zul je ook nog moeten aantonen dat je een bedrag op je bankrekening hebt staan van ik dacht 400.000 Baht of een combinatie van beide.De baht hoeft maar een tikje duurder te worden dan voldoe je al niet meer aan de inkomenseis in Thailand lijkt me.
  Voor je iets gaat ondernemen zou ik mee eerst eens in deze dingen gaan verdiepen om verdere teleurstelling te voorkomen, maar in elk geval succes gewenst.
  harry

  • RonnyLatYa zegt op

   Voor verlenging op basis van Thai Marriage is het een maandelijkse inkomen van 40000 thb OF een bankrekening met 400 000 thb. Combinatie kan niet. Bankrekening moet wel in Thailand.

  • Geert Sijmons zegt op

   Dag Christiaan,
   Sorry dat ik het moet zeggen en schrijven maar wat ga en kan je doen met maar €10000 spaargeld en een inkomen van omgerekend 40000 bath/maand in Thailand.
   Ik weet ook niet wat je leeftijd is en je behoeften maar hoop dan ook dat je toekomstige nog een inkomen heeft, want je voldoet niet aan de gestelde voorwaarde van inkomen.
   Groeten

 2. geert zegt op

  Persoonlijk vind ik dat je uitkering en je bankrekening nogal aan de lage kant is.
  Het is moeilijk om te zeggen of dat het genoeg is. Moet je gaan huren? Ga je auto of scooter kopen ?
  Ziektekostenverzekering? etc….
  Waarschijnlijk zullen er mensen zijn die met dat bedrag maandelijks rondkomen. Als de Thaise baht nog een beetje in waarde stijgt kom je al in de problemen met je visum en heb je daarbij ook weer maandelijks minder te besteden. Een kleine tegenslag is voldoende om je op de knieën te krijgen.
  Ik zou het niet doen, ik vind je inkomen te laag en je hebt te weinig buffer.

  Gegroet,

 3. Ewoud zegt op

  Je moet in Nederland ook nog verschillende rekeningen betalen , en daarom vindt ik dat je niet aan dit avontuur moet beginnen , je inkomen is te gering , reken nog maar eens alles door , dus een goede raad NIET DOEN

 4. Eric H zegt op

  Hoi Christian
  Met een Thaise trouwen kan altijd maar je moet duidelijker aangeven wat je bedoelingen zijn.
  Nederland/Thailand /inkomenseisen/soort uitkering/retirement of marriage visum
  Op Thailandblog is meer te lezen
  Ik ben zelf ook getrouwd met een Thaise en woon NOG in nederland maar niet lang meer.
  Mijn vrouw komt iedere 90 dagen naar nederland en 90 dagen Thailand tot ik daarheen verhuis.
  Je zal aan bepaalde eisen moeten voldoen maandelijkse inkomen van 40000 thb en een bankrekening met 400000 thb
  informeer je eerst goed voor je in het diepe springt, ik bespeur dat je naar Thailand wilt gaan.
  s6

  • RonnyLatYa zegt op

   “maandelijkse inkomen van 40000 thb OF een bankrekening met 400000 thb”

 5. Guy zegt op

  1ste werkwijze.

  Neem contact met de Nederlandse ambassade en maak een afspraak.
  Neem alle documenten mee die U nu al in bezit hebt ivm U en uw toekomstige echtgenote.
  Volg de instructies van jouw ambassade

  2de werkwijze.

  Ga met uw toekomstige naar het Amphur waar jullie wonen – theoretisch kan elk Amphur – gemak is het Amphur waar zij is ingeschreven

  Trouw er voor de Wet in Thailand (Boedha-ceremony heeft geen wettelijke waarde, is ongeveer gelijk aan kerkelijk huwelijk in Europa).
  Je zal daarvoor ook eerst naar Nederlandse Ambassade moeten gaan voor de nodige documenten voor jezelf.

  Beide systemen hebben voor -en nadelen – beide systemen vragen enige administratieve activiteit.
  Beide systemen kosten wat geld.

  In Thailand kan je verblijven met Multiple O voor zover dat visum niet is verstreken.
  Laatste maand/laatste week geldigheid nog eens de grens over en je hebt 90 dagen erbij.
  De landsgrenzen moeten dan wel open zijn (informeer ivm corona-maatregelen)

  Je financiele kant is in principe bijkomstig voor het samenleven/huwen – jullie morele ingesteldheid bepaald slagen van huwelijk.
  Niet doen/wel doen is iets wat alleen jij kan uitmaken – niemand kan je gevoelens echt inkijken. Elk moet hierin zijn eigen weg vinden.

  vewel succes

 6. Jan S zegt op

  Als je wil gaan trouwen met je geliefde die je al jaren kent en in de Isaan woont dan is dat zeker mogelijk.
  Als ze een betaalde baan heeft en dus in haar eigen onderhoud en eventueel haar kinderen en familie kan voorzien dan is jouw geld wel voldoende.

  • nl-th zegt op

   Jan S ,
   Je zou simpel gezegd als alles goed gaat kunnen zeggen dat het wel voldoende is , maar wat als de ongelukjes en ziekte of verwacht wordt de familie moet bij springen, deze problemen zijn vaak genoeg te spraken gebracht , bedenk goed hoe kan ik uitkomen dat je afvragen is het beste mijn inziens.
   Daarbij gezegd dat ook ik niet de wijsheid in pacht heb.

 7. Karel zegt op

  Zit in de zelfde situatie, inkomen ongeveer gelijk e spaargeld iets meer.
  Vraag ieder jaar in Den Haag een visum Non O op basis van huwelijk.
  Hier liggen de eisen lager dan als je in TH aanvraagt. Precies weet ik het niet.
  Nadeel is dat je elke 90 dagen het land uitmoet rnn weer terug mag voor 90 dagen.
  Voor mij geen probleem, woon dicht bij de grens.

  Moet er wel bij vertellen dat mijn vrouw en ik een stevige spaarbuffer hebben in TH en een eigen huis vrij va hypotheek. Wij drinken en roken niet en zijn snel tevreden. Exorbitant leven is niet mogelijk van dat geld en wij teren iedere maand een beetje in op ons spaargeld. Tot aan pensioen, dan is ons inkomen weer hoger

  • Eddie zegt op

   je hoeft het land niet uit, nadat uw 3 maanden non-immigratie visum bijna verlloopt kan je voor 1900 baht een jaar extentie (verlenging) aanvragen op een immigratie kantoor het dichtste waar u woont, en nadien om de 3 maanden u aamelden dat je nog op hetzelfde adres woont (kan ook online gedaan worden maar ik persoonlijk ga liever naar een kantoor) dit doe je om de 3 maanden tot het jaar om is en terug een nieuw jaar extentie vraagt. ook kunnen bewijzen dat je op zijn minst 40000 baht elke maand op uw thaise bankrekening word gestort

   • Bert zegt op

    Dat klopt Eddy, maar als je goed had gelezen had je gezien dat ik schreef dat de eisen bij het aanvragen van een NON IMM O in een ander land dan TH (in mijn geval NL) aanzienlijk lager liggen dan een aanvraag/verlenging bij Immigration in TH zelf.
    Wij zouden ook makkelijk het visum en bijbehorende verlenging in TH kunnen aanvragen, onze spaarbuffer is wat dat betreft ruim voldoende, zelfs voor een visum op basis van retirment. Maar op Immigration (bij ons) is het vaak zo druk dat je een hele dag zit te wachten. Daar heb ik gewoon geen zin in. Komt bij dat ik toch ieder jaar 1 en vaak 2x terug vlieg naar NL om mijn familie te ontmoeten en meteen een koffer vol NL eten mee te nemen.
    Maar nogmaals de eisen zijn aanzienlijk lager, komt alleen wel de kosten van een ticket bij als je echt op geld moet letten.

   • endorfun zegt op

    Moet elke maand 40.000THB op een Thaise bankrekening worden gestort, of is een bewijs van een wettelijk pensioen van (groter) bedrag voldoende ?

    • RonnyLatYa zegt op

     Hangt van je immigratiekantoor af.
     – Voor sommige volstaat enkel een visumondersteuningsbrief of een Affidavit.
     – Andere willen een visumondersteuningsbrief en een storting zien
     – Voor andere volstaat een maandelijkse storting uit het buitenland.

     In alle gevallen is 40 000 Baht de referentie. Elk bedrag daarboven is van geen belang en maakt ook geen enkel verschil.

 8. ThaiThai zegt op

  Trouwen kan je doen ( papieren van ambassade en naar de amphur). Of je kan verblijven op getrouwde basis is weer een andere vraag.

 9. Bo Meekers zegt op

  Ik ben wel Belg en ben dit jaar in begin februari getrouwd met mijn Thaise vrouw .
  zij zal wel bij mij komen wonen en ik neem haar ten laste en krijg dan ook nog eens ongeveer 360 € bij bovenop mijn pensioen van 1357 €.
  Zij hoeft van mij niet te gaan werken want dan betaal je het hier toch terug aan de jaarlijkse belastingen en ook dat ik niet wil dat mijn vrouw ergens moet gaan afwassen of kuisen en van haar profiteren.
  Hier spreekt men helemaal niet van mijn spaargeld !!! want dat heb ik bijna niet meer vanwege de reizen naar Thailand.
  Maar dat heb ik voor mijn vrouw over


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website