Lezersvraag: Thaise simkaart die ik ook in Belgie kan gebruiken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
30 november 2019

Beste lezers,

Graag wil ik weten welke simkaart voor mijn gsm ik moet kopen in Thailand om deze ook later in Belgie te gebruiken? Ik stel namelijk vast dat ik mijn Thaise simkaart van 12call niet meer kan gebruiken zodra ik in Belgie ben.

Bestaat er ook zoiets als een internationale simkaart? Als ik een bankverrichting doe, sturen ze een pincode naar mijn Thais nr en ik kan dit dus niet te pakken krijgen.

Groet,

Dirk (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Thaise simkaart die ik ook in Belgie kan gebruiken?”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Ik ontvang, als ik in België ben en een Thaise bankverrichting wil uitvoeren, mijn OTP code via mijn True Simkaart. Zonder enig probleem. Moet ze dan wel op actief zetten natuurlijk.

  Jaren geleden had ik ook dat probleem en ben ik bij terugkomst bij een True winkel in Bangkok langs geweest. Daar het probleem voorgelegd en gevraagd of mijn Sim kaart ook kon geactiveerd worden voor het buitenland. Was geen probleem. Heeft een loketbediende van True gedaan. Ze heeft wat aanpassing gemaakt, welke weet ik niet. Van toen af werkte mijn True Simkaart zonder problemen in België.

  Het is trouwens een gewone oplaadkaart. Ik heb geen abonnement dus dat maakt zeker geen verschil.

  Gebruik het in België wel enkel om die OTP code te ontvangen, want anders wordt dat een dure zaak. In België heb ik ook nog steeds mijn Proximus sim kaart die actief is en ik oplaad als ik naar daar ga. Het bedrag blijft toch een jaar actief.

  Handig voor dat is wel een GSM toestel met dual Sim kaart. (Ik heb een OPPO 5 toestel met die mogelijkheid) Hoeft je enkel de betreffende simkaart op actief te zetten en moet je niet telkens fysiek van sim veranderen.

  Hopelijk heb je wat aan deze info.

 2. Jan lao zegt op

  Ik woon dan wel in Laos maar dat maakt voor het antwoord iets uit.

  Ik heb een Nederlands prepaid nummer en roaming via dtac met weer roaming naar unitel In Laos. Mijn Nederlandse bank stuurt de code per sms naar mijn Nederlands nummer. Ik ontvang het hier.

  Voor Thailand zou je dan een Belgisch prepaid nummer kunnen nemen en daarop de code binnen laten komen. Bij dit nummer zet je roaming aan en in Thailand zou je de code dan op je Belgisch nummer kunnen ontvangen .

 3. piet reekers zegt op

  Heb zelf een SIM kaart van True met het goedkoopste abonnement.
  Heb via een true office deze laten vrijgeven voor wereld dekking.
  en dat werkt perfect zowel in NL als laatste maanden in de USA

  Groet Piet

 4. Willem zegt op

  Mijn 12call (AIS) simkaart doet hrt perfect in Nederland.
  Neem eens contact op met het AIS servicenummer/email.

  • john zegt op

   heb een prepaid ais sim. In nederland ontvang ik gewoon de zogeheten”otp” code probleembloos. Heb wel altijd een beltegoed. Gewoon omdat ik als ik thailand binnenkom niet halsoverkop wil opladen.

 5. Avrammeir zegt op

  Zelf gebruik ik al jarenlang een simkaart van dtac. Daarvoor heb ik een abonnement dat me maandelijks 59 baht + btw kost. De laatste jaren verblijf ik slechts enkele maanden per jaar in thailand en doe dus een voorafbetaling van 1.000 baht zodat ik een hele tijd gerust ben. Smsen komen overal toe, dus ook in belgie. Otp’s ontvangen van de thaise banken waar ik rekeningen heb, zijn mogelijk.

 6. Dirk zegt op

  Mijn 12call kaart werkte ook niet meer toen ik de laatste keer in Nederland was. Ik had net mijn prepaid kaart omgezet in een abonnement. Terug in Thailand zag ik bij de instellingen dat je international call en/of roaming service moet aanzetten. Zit in instellingen in MijnAIS.

 7. Jos zegt op

  Best om gewoon een prepay te kopen (15 euro bij Mobile Vikings) eventueel met behoud van je nummer in België. Simpel je sim kaart wisselen van zodra je in het vliegtuig zit.

  Je kan altijd roaming aanzetten op een sim kaart in het buitenland maar dat is wel heel duur hoor naar Thailand of omgekeerd naar België.
  Je bankverichtingen kan je toch met je bankpasje ook doen. Of laat je code via e-mail sturen (naar gelang bij welke bank je bent)

 8. Jörg zegt op

  Bij mij doet mijn 12C (AIS) kaartje het prima in Nederland, dus in België vast ook. Even via https://myais.ais.co.th/ een account aanmaken en dan via https://myais.ais.co.th/services/international de ‘International Roaming Service’ activeren.

 9. sirc zegt op

  http://www.ais.co.th/roaming/en/faq.html

 10. David H zegt op

  Indien het een AIS sim kaart is voer code *125*1# = Turn on International Roaming.

  daarna zie je op scherm kort “OSD running ” en tijdje later bevestiging ” inscribed ”
  Wel in Thailand doen

 11. Pratana zegt op

  Bij mij ook geen enkel probleem voor simkaart in België te gebruiken. Gewoon geld opladen en heb wereldwijde dekking.
  Doe dit via recharge.com en krijg rechtstreeks bevestiging van AIS.

 12. Remko wijgman zegt op

  Ik heb een Thaise sim van ais en die heet the one sim en deze werkt sinds 14 februari al in Nederland echter nu mijn pakket op is wat normaal is kan ik hem niet meer opwaarderen dus ik denk dat hij nog meschien tot den werkt maar ik kan niet meer internetten dan wel bellen .

 13. John zegt op

  misschien een idee om je bericht te laten door sturen na Europa
  in Nederland toets ik sterretje 21 sterretje dan thai nummer en dan hekje. ik krijg alle tel en berichten in Thailand op de telefoon .
  misschien gaat dit ook uit Thailand maar dan de omgekeerde weg.

 14. Nicky zegt op

  Ik heb al 15 jaar hetzelfde nummer van 12call en dit werkt prima in europa. Ik gebruik deze enkel wanneer ik moet bankieren en er een otp gevraagd word. Om de 2 maanden doe ik er wat geld bijstorten

  • dvw zegt op

   Op welke manier kan ik dan elke 2 maanden opladen vanuit Belgie?

   • Jörg zegt op

    Ik doe dat via mijn Thaise rekening (Kasikorn). Daar je de SMS’jes nodig hebt voor je bankzaken, zal je die mogelijkheid ook wel hebben.

 15. dvw zegt op

  Alvast bedankt voor alle reacties , mijn thais nr. is nu niet meer op oplaadbaar (vervallen?) in Belgie.Ik heb dit nr nu reeds 15 maanden niet kunnen herladen en dat zal dan wel de reden zijn.Natuurlijk jammer omdat dit nr. gekoppeld is aan mijn bankreknr.
  Zou ik dit alsnog kunnen fixen?

  • TheoB zegt op

   Beste dvw (Dirk?),

   Ik ben bang dat jouw Thaise telefoonnummer inderdaad weer is vrijgegeven.
   Ik heb dit ook aan de hand gehad (dtac) en kon toen ook niet meer internetbankieren vanaf mijn Thaise bankrekening (Krungthai). Ook apps waarvan de accounts aan dat nummer gekoppeld waren functioneerden niet meer. Om een ander telefoonnummer aan de bankrekening te koppelen moest ik in Thailand naar een filiaal van de bank gaan.
   Tegenwoordig vraagt de bankieren-app van Krungthai niet meer om een OTP-code via SMS en kan ik daarmee vanuit NL ook mijn telefoontegoed opwaarderen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website