Lezersvraag: Thais servies

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 februari 2017

Beste lezers,

Heb een vraagje over Thais servies. Weet iemand toevallig waar kommen van lichtgewicht metaal verkocht worden in Bangkok? Ze zijn vaak bewerkt met een patroontje en je kan er rijst in serveren.

Groeten,

Tanok


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Thais servies”

 1. Rene zegt op

  Wij hebben juist 1200 kg rijstkommen, bestekken, potten voor…. alles en nog wat besteld, betaald en verzonden naar België.
  Laat de verzending en het inpakken door een Belgische firma doen (of Nederlandse) want de 3 Thaise firma’s die het eerder al eens voor ons deden hebben ons steevast voor honderden Euro’s bedonderd. Vb. op een transport Antwerpen tot bij ons namen ze boven op de normale transportkost nog eens 25 % extra profit voor zichzelf.
  Wij hebben de Duitse groep Hellmann Worldwide (Antwerpen) genomen en die was O.K. Niet te goedkoop en niet te duur en redelijk goede service.
  De goederen werden door ons ingekocht op Chachuchak en dienden dan wel cash betaald te worden (onze tussenpersoon regelde dat voor ons° en aangeleverd aan het magazijn van Hellmann groep in Bangkok.
  Vergis je niet in verzendkost en invoerrechten kan nogal hoog oplopen en tot 25 % van de waarde vormen. De verzekering via een Thaise exporteur (zoals Sincerely) is een lachertje: laatste zending veel gebroken waar en we maken geen schijn van kans om iets te recupereren. We pakken beter dit verlies en zwijgen er over.
  Hoe dan ook het is goedkoper dan deze goederen te kopen in de Chinese wijk te Antwerpen – Brussel of dergelijke.
  U kan mij eventueel mailen want mijn mailadres is bekend bij de redactie.

  Veel succes

  Rneé

 2. hein zegt op

  Je bedoelt waarschijnlijk de zilverkleurige kommen.
  Die kun je op de weekendmarkt (Chatuchak) kopen.
  Maar ook bij lokale spullenwinkels, die je in elk deel van de stad wel vindt.

 3. Michel zegt op

  Ik heb zelf ook meerdere maten van deze lichtgewicht schaaltjes meegenomen uit Thailand. Wat mij op viel dat ze met name rond Songkran overal in supermarkten en warenhuizen werden verkocht. Ik heb er toen naar gevraagd en het bleek dat deze kommen worden gebruikt bij boedhistische rituelen met het overgieten met water, en dus vooral in de periode vóór Songkran veel verkocht worden.
  Ik gebruik ze zelf ook als tafelservies voor rijst en salades,ook al zijn ze daar dus niet voor bedoeld.
  NB. let erop dat ze niet veelvuldig in de vaatwasser kunnen want dan worden ze grauw en zwart.

 4. John Chiang rai zegt op

  Als ik mij niet vergis kun je deze haast in iedere 7eleven winkel kopen,en ziet ze haast op iedere regionale markt.

 5. Fenje zegt op

  De kommen zijn van aluminium en bijna overal te koop. In Lat Ya kanchanaburi kocht is een kom van doorsnede 12 cm voor 45 baht. In China town Bangkok zag ik dezelfde maat voor 150 baht. Onderhandelen is ook een ding wat je moet kunnen. Ik stop van alles in mijn rugzak en als het kwetsbaar is koop ik een plastic teil en stop het daar in. Meenemen uit Thailand is het voordeligste

 6. Tanok zegt op

  Allen bedankt voor uw reactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website