Lezersvraag: Terug naar Nederland vliegen, red ik mijn aansluiting?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
22 februari 2020

Beste lezers,

Op 3 maart vlieg ik weer terug naar Nederland met EVA Air. Vertrek om 12.50 uur van Bangkok. Mijn plan was om vanuit Udonthani ’s ochtends om 8.55 uur met Thaismile te vliegen naar Suvarnabhumi.

Red ik die aansluiting? Koffer ophalen, inchecken EVA Air, langzame check bij immigratie, eindje lopen naar de gate.

Zijn er misschien mensen die hier ervaring mee hebben gehad? Dít is de enige vroege vlucht naar eerder genoemd vliegveld, helaas.

Bij voorbaat dank.

Groet,

Ralph

42 reacties op “Lezersvraag: Terug naar Nederland vliegen, red ik mijn aansluiting?”

 1. Onno zegt op

  Wat let je om 2 maart as op je gemakje van Udon naar BKK af te reizen, in de buurt van Soevarnaboemieeen hotelletje te nemen. ristig ontspannen nachtje tegemoet te gaan, lekker op je gemakje te ontbijten en vervogens met een taxi/hotelshuffle naar het vleiugveld? Waarom stress, als relax ook kan?

  • ralphvanrijk zegt op

   Bedankt voor de reactie,het is mij bekent dat ik ook een dag eerder kan gaan,maar dat is mijn vraag niet!!

 2. wim zegt op

  Kijk wel even heel goed, volgens mij is de 8.55 vlucht in de avond. De vroegste ‘s-morgens is om 9.00. Dit zou moeten lukken qua aansluiting.
  Gewoon even online inchecken en gelijk naar de bagage drop.

  • ralphvanrijk zegt op

   Dít is mij allemaal bekent,maar helaas is dat mijn vraag niet.
   Denken en hopen geeft mij geen zekerheid,ik zou graag een reactie willen hebben van iemand die dít gedaan heeft.In ieder geval bedankt voor de moeite.
   Ralph

   • Cornelis zegt op

    Het is ook teveel gevraagd om ‘zekerheid’ te verwachten. ALS jouw binnenlandse vlucht op tijd arriveert in Bangkok heb je ruim voldoende tijd om je vlucht naar NL te halen. Niemand kan je garanderen dat jouw binnenlandse vlucht op tijd is. Maak zelf he afweging.

   • Sayjan zegt op

    Ik doe het 4 tot 5 keer per jaar en mijn vlucht om 12.05 altijd meegekomen dus tijd zat.

 3. Johnny BG zegt op

  In de perfecte wereld zou het moeten kunnen maar zodra de vlucht vanuit Udon om onvoorziene reden een vertraging heeft dan zit je een aantal dagen in Bangkok.
  Als dat laatste geen probleem is gewoon de planning aanhouden en anders de dag ervoor een late vlucht vanuit Udon en ergens in de buurt van het vliegveld een hotel regelen.

 4. Henry zegt op

  Hi,
  Bij Thaismile gelijk inchecken voor EVA, EVA en Thaismile zijn Star Alliance, ik heb dat ook gedaan met de zelfde vlucht, en geen probleem.
  Succes Henry

  • ralphvanrijk zegt op

   Goeie tip bedankt,Ralph.

  • rori zegt op

   Dit klopt. Je bagage in Udon Thani inchecken en het gaat automatisch verder. Je hoeft niet naar de band. Meteen inchecken op Udon Thani voor Eva Air en je kunt meteen doorlopen.

   • Bangkokfred zegt op

    heb je dit zelf als eens gedaan ? Bij mijn weten is Thai Smile zelf geen lid van Star Alliance alleen de moedermaatschappij Thai Airways is dat. Mij werd toen ik er naar vroeg te verstaan gegeven dat dat alleen kon als ik een ticket via Thai Airways had geboekt (zelfde vlucht/ vliegtuig). Ben even benieuwd of het jullie wel gelukt is

    • Cornelis zegt op

     Ook mijn ervaring! ThaiSmile.valt inderdaad niet onder Star Alliance. Als Star Alliance frequent flyer krijg ik ook geen ‘miles’ op bij Thai Smile geboekte vluchten.

    • henry zegt op

     Hallo Bangkokfredje,

     Thai Smile is een dochter van THAI Airways, en de miles worden bij geschreven, in mij geval bij Star Aliance Lufthansa !

     Henry

     • Bangkokfred zegt op

      Dat weet ik Henry, maar dat maakte ze in het verleden niet automatisch Star Aliance partner. Dat was namelijk ook mijn ervaring (januari 2019) , echter zouden ze sinds eind 2019/ begin 2020 dat wel moeten worden of gezien jou ervaring al geworden zijn.

      Star Alliance krijgt er een nieuwe ‘Connecting Partner’ bij. Thai Smile Airways, een dochter van Star lid Thai Airways, wordt volgend jaar het tweede lid onder dit model, zo maakte CEO Jeffrey Goh bekend op de IATA conferentie in Seoul.

      https://insideflyer.nl/thai-smile-airways-nieuwe-star-alliance-connecting-partner/

      THAI Smile Airways has begun to implement the necessary technology and commercial links to begin serving Star Alliance connecting passengers in 2020. As of then, the airline will be offering the privileges to qualifying Star Alliance Gold Status passengers travelling on connecting itineraries, including Priority Check-in, Thai Smile Lounge Access, and Priority Baggage Delivery.

      https://www.tatnews.org/2019/06/thai-smile-airways-to-join-star-alliance/

   • john zegt op

    roi, zou je dat svp willen toelichten. Je zegt immers a) dat je de bagage kunt afgeven in Udon en dan ophaalt in eindbestemming. Dus dat je niet in aankomsthal vanuit Udon bagage hoeft op te halen en dan weer af te geven bij inchecken voor tweede deel van de reis. En je zegt dat je in Udon twee boardingpassen krijgt, een voor vlucht naar bangkok en een voor vlucht bangkok naar nederland. Ik meen dat dit alleen kan als je EN beide boekingen bij gelieerde maatschappijen vliegt EN je het ticket in een aankoop hebt gekocht dus niet ticket bangkok nederland kopen en apart ticket Udon naar Bangkok. Ik begrijp dat de vraagsteller ticket Bangkok naar nederland heeft en nog ticket udon naar bangkok gaat kopen. Dan worfdt niet voldaan aan de voorwaarde dat je de totale reis ineens koopt!
    Bangkok air heeft eenzelfde systeem. Ik vlieg dikwijls van bangkok naar trat als ik aankom uit nederland. Tot twee jaar geleden kon ik , als ik de twee stukken apart kocht ( nl naar thailand, bangkok naar Trat) inderdaad alles doorboeken naar eindbestemming. Sinds twee jaar kan dat niet meer. Hele reis ineens aanschaffen. Anders je bagage zelf afhalen bij tussenstop. Hoor heel graag hoe dit verloopt. Denk dat veel lezers van dit blog baat hebben bij de juiste en recente informatie hierover.

    • rori zegt op

     Ik ging af op Henry zaijn mail van STAR Alliance. Als dat wel klopt maakt het niet uit ook als je tickets apart koopt kun je dat VOOR het inchecken melden. Word gewoon door gelabeld. Ik vlieg vaak. Eurowings, Lufhansa, Swiss, Austrian en nog wel andere ook daar geld als je moet overstappen of een andere vlucht moet hebben binnen de zelfde alliance gewoon even contact opnemen met de maatschappij en bij het inchecken dat nog eens melden.
     Dit zijn de leden zoals aangegeven maar Eurowings doet ook mee en zelfs finnair heeft eens voor mij gewoon doorgelabeld. Maak je lid van Star alliance en regel het als lid.

     https://www.staralliance.com/en/

 5. Ed zegt op

  Ik zou in jouw geval wel op Suvarnabhumi gebruik maken van fast track voor immigration. Dan bespaart je veel tijd. Want het wel krap. Succes.

  • Frank zegt op

   klopt dat je bij fast track(die ik ook altijd boek), je eerder door immigratie bent, maar dat betekent niet dat je eerder je koffer hebt als die uit het ruim komt. (qua tijd win je niks is mijn ervaring)

 6. Cornelis zegt op

  Je geeft het zelf niet aan, maar ik heb de aankomsttijd van je vlucht op Suvarnabhumi opgezocht: 10.00 u. Dat geeft je méér dan genoeg tijd om je EVA-vlucht te halen.

 7. Marc zegt op

  Zonder problemen, tijd zat.

 8. p.hofstee zegt op

  Ik zou een dag eerder weggaan mij is het niet gelukt en ik moest een nieuw ticket kopen en kreeg geen geld retour, het is zeer nauw je komt nooit op tijd aan en je moet maar afwachten of het vliegtuig iets verlaat is, in ieder geval veel succes met wat je ook doet.

 9. Geert zegt op

  Hallo Ralph,

  Je komt om 10 uur aan in Bangkok, dus je hebt tijd genoeg voor de aansluiting met Eva air.

  Groet Geert.

 10. p.hofstee zegt op

  Wat ik nog vergeten ben ik heb een ticket gekocht van china air

 11. Eddy zegt op

  Beste Ralph,

  Ik heb dit vorig jaar nog gedaan en doe dit weer in Mei, geen problemen ondervonden.
  Het voordeel is dat je niet hoeft aan te schuiven bij de incheckbalie daar de meesten al gepasseerd zijn.
  Bij immigratie en handbagage heb je genoeg tijd daar de vlucht pas om 12 50 Hr vertrekt.

  Goeie reis,
  Eddy

 12. john zegt op

  vertrek udon thani 8.55 en aankomst subarnabumi 10.00 uur denk ik. Dan landt het vliegtuig maar ben je nog lang niet bij de immigration. Vliegtuig moet naar anakomstplaats taxien, misschien kom je niet op slurf aan maar gaat het per bus. Die vertrekt pas naar slurf als ie ongeveer vol is. Lopen naar immigration.
  He wordt echt wel erg krap. wachten op bagage, dan naar buiten naar 4e verdieping en gewoon waarschijnlijk echt weer aansluiten bij incheckbalie( want je krijgt denk ik NIET je boardingpas in udon thani. Dus gewoon aansluiten bij incheckbalie, boardingpas krijgen, koffer afgeven, dan naar immigration . Mogelijk ben je 70 plus, mag je fast lane gebruiken. Security door, op weg naar vertrekpunt.
  Aankomen, vliegtuig landt om 10 uur en pakweg om 12.30 in vliegtuig stappen. Lijkt me gewoon nauwelijks haalbaar. Als je de vlucht niet haalt ben je de sjaak.Nieuw ticket kopen, mogelijk overnachten!. Ik reis nogal veel maar zou dit risico niet nemen. Gewoon dag ervoor vliegen naar subarnabbumi en goedkoop hotel in omgeving suabrnabumi nemen. Scheelt je een hartaanval !!

 13. Joke zegt op

  Ik raad aan een dag eerder te gaan en overnachting Bangkok. Stel vlucht heeft vertraging.

 14. Christiaan zegt op

  Dat lijkt mij lastig. Als het vliegtuig van Smile geen vertraging heeft, dan red je het misschien.

 15. Marco zegt op

  Beste Ralph, dat gaat je niet lukken. Het beste is om de laatste vlucht een dag van te voren te boeken naar Bangkok en daar te overnachten, kan ook op airport, goed te doen.

 16. Jan zegt op

  Je vlucht arriveert om 10.00 Savarnabhumi, incheck EVA sluit rond 12 uur, opnieuw inchecken binnen 2 uur moet lukken in theorie maar of dat in de praktijk ook zo is zal moeten blijken.
  Mooi zou zijn als je bagage in Udon door gelabeld zou kunnen worden naar Amsterdam, scheelt je ook weer tijd.
  Je zou natuurlijk ook een dag ervoor een hotel op de luchthaven kunnen nemen, kost niet veel en je bent zeker op tijd.
  Succes!

 17. Harry Romijn zegt op

  IK zou er niet op gokken…beter een nachtje op het vliegveld doorbrengen dan onverrichte zake terug.

 18. Antoon zegt op

  Misschien best op zeker spelen en een vlucht de dag (avond) voordien nemen. Overnachten kan in en rond de luchthaven.

 19. Peer zegt op

  Ralph,
  Zelf vlieg ik vaak van Ubon ratchathani naar BKK, om 9.05u en ben om 10.10u op het vliegveld. Heb dan nog voldoende tijd om in te checken bij de EVA-bali. Van Udon is het net zo lang vliegen, dus geen probleem.
  Prettige vlucht

  • ralphvanrijk zegt op

   Bedankt voor de reactie,ik ga gelijk boeken.

 20. Bangkokfred zegt op

  Persoonlijk zou ik voor het advies van Onno gaan, hoeft maar iets mis te gaan bijvoorbeeld vertraging en je hebt een probleem. Zeker gezien de drukte ‘s ochtends bij security en immigratie zou ik ook lekker de avond van tevoren hotel in Bangkok pakken.

 21. ralphvanrijk zegt op

  Kijk hier hebben we wat aan,ben blij dat je het zelf ervaren hebt.Ik ga gelijk boeken en van een beetje risico en spanning is nog niemand dood gegaan (toch?)
  Ralph

 22. Thijs zegt op

  Hoi Ralph,

  Je kunt meteen in udon thani je koffer inchecken voor Amsterdam dus je hoeft die niet op te halen in Bangkok.
  Wel moet je door de douane omdat je internationaal gaat. Maar dat staat duidelijk aan gegeven.

  Groetjes, Thijs

 23. loe zegt op

  hallo, misschien dat het lukt, maar zelf heb ik al meegemaakt dat het toestel op tijd landde maar door technische problemen niet
  meer kon vertrekken. Daar sta je dan maximaal 50 uitgespaard aan hotel, maar veel meer moeten bijbetalen voor een nieuw ticket.

 24. Heere zegt op

  20 e vanuit Ubon Ratchathani (9.00) ..met 30 min vertraging om 10.30 BKK
  Ook met Eva naar Amsterdam.. Liep allemaal heel vlotjes.Inchecken via app Eva airlines
  Je noemt vertrek…maar wanneer aankomst BKK?( Ralph geeft al antwoord) Dus ook met 30 min vertraging moet het lukken.

 25. Erwin Fleur zegt op

  Beste Ralph,

  Wij als gezin zijn al vele malen met EVA Air gevlogen.
  Vanuit Udon Thani is het niet’ mogelijk om u vlucht met EVA Air te halen.

  U land om ongeveer 10:00 in Bankok waar u dan nog door alle controle’s moet.
  U weet, dat u drie uur van tevoren al aanwezig moet zijn op Suvarnabhumi Air poort.
  Zoals vele weten duurt het gouw anderhalf uur om door de douane te komen,
  om vervolgens nog de weg naar de Gate te vinden en te belopen(misschien een airpoort taxi maar werkt
  qwa tijd ook niet).

  Wat wij doen is de dag voor de vlucht een nacht in Bangkok door brengen.
  Geen stress en geen gehaast.

  Wij komen al zo’n 20 jaar in Nongkhai en hebben wij veel ervaring met vluchten vanuit Udonthani.
  Nu weet ik niet of er al vroege vluchten beschikbaar zijn sinds mijn laatste bezoek in Augustus 2019.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

  • Danny zegt op

   In theorie kan dat. Maar moet er niets gebeuren. Net die route gevlogen. Kwam aan en niet aan de slurf maar met de bus. En dan ben je de sjaak want tel er dan maar 30 min bij voor de airport sightseeing.
   Dit is wel een actueel antwoord, Udon-Suvarn
   Ik vlieg 7 mrt, Eva Air. Ik neem geen risico, slaap in Bkk

 26. john zegt op

  Jos dan heb je dus niet kunnen inboeken en alles in udon kunnen afhandelen.Je stond immers bij Eva air balie! Hierboven wordt gezegd dat je dat wel gedaan krijgt dus geen bagage hoeft op te halen in bangkok en opnieuw in te checken bij Eva air !! Vraagtekens komen op.

 27. hk77 zegt op

  Mijn recente ervaringen met Udon airport zijn beperkt. In theorie lijkt het me haalbaar mits je al in Udon airport bij de immigratie uitcheckt en je beide tickets krijgt (1x een ticket naar Bangkok plus het ticket naar Nederland via EVA air). Op dat moment ben je op papier uitgecheckt in Thailand en zorgt het personeel van de aankomende vlucht dat je in het transit gedeelte van Suvarnabhumi Airport komt. Op die manier omzeil je mogelijk lange rijen bij de immigratie. Een tweede optie is het EVA airline ticket in het transit gedeelte op te halen. Soms een puzzel want de borden waar luchtvaartmaatschappijen hun kantoren hebben is aan verandering onderhevig. Ik vlieg regelmatig over Chiang Mai en vanuit dat vliegveld lukt het mij.Koppelen van verschillende tickets wordt door de steeds wisselende alliances ( soms weten de maatschappijen het zelf niet meer) en haperende software een probleem. De laatste keer dat ik Udon bezocht was in 2014. Toen lukte het nog. Via methode een of twee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website