Lezersvraag: Single en 3 maanden in een covid lockdown

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 juni 2020

Beste lezers,

Ik woon nu 6 jaar in Thailand, heb een retirement visum en leef een kalm, rustig leventje. Af en toe naar een andere regio in het land, een paar dagen in een leuk resort met pool en heerlijk ontbijt voor een paar Baht.

Nu ben ik al weer een lange tijd single en alhoewel ik redelijk wat leuke Thaise dames ken heb ik nooit het idee gehad om er iets romantisch mee te beginnen. Tot de covid crisis. Opeens zit je vast in je eigen kleine omgeving en je komt niet verder dan je zwembad en de 7/11.

Dan slaat de verveling toe en kijk je wat er op het internet allemaal te doen is, behalve de dagelijkse updates van dit blog. Online daten om wellicht iemand te vinden om het leven verder samen te delen? Wie niet waagt, wie niet wint.

Dus op een bekende site een profiel aangemaakt met mijn echte leeftijd en leuke recente foto. Gelukkig zie ik er een stuk jonger uit dan ik in werkelijkheid ben. Oef. Wat je dan allemaal niet binnenkrijgt aan berichten.

Ik weet niet of het met de crisis te maken heeft maar als ik op dit blog lees hoe schrijnend het in veel plaatsen is dan begrijp ik veel Thaise dames wel.dat ze nu op zoek gaan naar een farang. Zouden ze weten wat een farang moet doen en moet hebben om hier een retirement visum te verkrijgen?

Ik zal hier verder niet ingaan op de inhoud van de berichten maar OMB wat een voorstellen, foto’s en dergelijke ik ontvang. Voor mij is het wel duidelijk, Thailand glijd af en een bepaalde groep van de bevolking zoekt een betere toekomst.

Of zie ik het verkeerd en is dit altijd al zo geweest?

Groet,

Marcel

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Single en 3 maanden in een covid lockdown”

 1. keespattaya zegt op

  Ik weet niet op welke site je jezelf hebt ingeschreven , maar op ThaiFriendly zitten best veel dames die aan een bar werken en via ThaiFriendly een klant proberen te scoren. Op Date in Asia daarentegen zitten veel meer dames die een serieuze relatie willen. Dit wil absoluut niet zeggen dat er op ThaiFriendly geen serieuze dames zitten. Dat heb je snel door.

 2. Erik zegt op

  Marcel, Thailand heeft in de huwbare leeftijdsgroepen meer vrouwen dan mannen. Ik heb ooit gehoord: rond de 600.000. En die zoeken een vent, of een vrouw of de derde categorie, maar de meesten zoeken een vent. Ik ga hier niet in op de wel eens gehoorde bezwaren die zouden kleven aan Thaise mannen; dat is vaak hear-say en aangedikt.

  En dan is dating een prachtmethode ook om het gebrek aan taalkennis te maskeren want datingbureaus en lokale bemiddelaars (koppelaarsters?) nemen de schrijftaak graag van ze over, al dan niet tegen betaling. Dus: zo snel mogelijk face to face aan het scherm in het Engels, en Thais leren is een groot plus later want je zult ooit de hele familie leren kennen en taalkennis is niet standaard in Thailand.

  Vooruit dan maar, ook DE dooddoener: ogen en oren wijd open en met de knip rustigjes aan….

  Wat een retirementvisa of -verlenging betreft, daar heb je geen huwelijkspartner voor nodig. Dat gaat op inkomen en/of bankgeld.

  • Rob V. zegt op

   Wie maakt dat je wijs? Er zijn tot een jaar of 35 meer mannen dan vrouwen in Thailand. De primaire huwbare leeftijd is 20-30 jaar. Ligt in Thailand daar ergens halverwege.

   Cijfers 2016 CIA factbook (die van andere bronnen/metingen verschillen nauwelijks)
   Geboorte: 1,05 mannen op 1 vrouwen
   <15 jaar: 1,05 mannen op 1 vrouwen
   15-24 j: 1,04 mannen op 1 vrouwen
   25-54 j: 0,98 mannen op 1 vrouwen
   55-64 j: 0,89 mannen op 1 vrouwen
   65+: 0,78 mannen op 1 vrouwen
   Totaal: 0,97 mannen op 1 vrouwen.

   Er is een overschot aan huwbare jonge mannen en een overschot aan huwbare oude dames. Wil je als farang de maatschappij een plezier dan dan neem je een oude vrouw. Maar dat is denk niet wat de mannen willen horen als een Thaise schone over de huwelijksmarkt begint. 555

   Zie:
   https://www.thailandblog.nl/dating/is-internetdating-geschikt-om-thaise-vrouw-vinden/#comment-592886

   Hoe dan ook, hoe meer kenmerken er tussen de partners matchen hoe beter de kans op succes. Denk aan taal, opleiding, interesses, leeftijd enzovoort. Al moet men ook weer niet exact hetzelfde zijn, dan is de spanning er af. Meeste kans heb je als je veel maar niet alles gemeenschappelijk hebt met je date.

   Ik ben zelf maar een rare, lastige vogel dus op datinggebied gaat het mij niet goed af helaas.

   • chris zegt op

    Ik heb al eens vaker betoogd dat een aantal mannen niet beschikbaar is voor de huwlijksmarkt: zij zijn monnik of homosexueel. Komt bij vrouwen veel en veel minder voor.
    Dus algemene cijfers over geslacht van de persoon zeggen niet zoveel.

   • Erik zegt op

    Rob V, cijfers 2018 hier….. https://www.indexmundi.com/thailand/age_structure.html

    De groep 25-54 heeft ruim 300.000 surplus vrouwen.

    Mijn 600.000 is denk ik al verouderd. Overigens begin ik voor een pensionado niet bij 25 te tellen als het om een partner gaat. Dat mag dan het verhaal zijn (of de diepe wens?) maar in de Isaan zie ik toch echt anders.

    • Rob V. zegt op

     Dankje Erik, jammer dat Indexmundi niet nog verder inzoomt. Zo zie je niet dat het omslagpunt van een mannenoverschot naar een vrouwenoverschot halfwege de 30 jaar ligt. Dus blijf ik bij mijn aanbeveling: hoe rijper de vrouw hoe groter de gunst die je doet voor de Thaise maatschappij. En mogelijk ook de vrouw zelf, daar er nogal wat mannen zijn die de voorkeur geven aan een jonge dame. Daar zijn er te weinig van en wordt het een behoorlijke competitie (offline en online). Gezien je gevorderde leeftijd en je benadrukking dat je 25 begint te tellen denk ik dat wel eens met mij kan zijn. 🙂

 3. Ron zegt op

  Marcel, dan ben ik wel benieuwd welke site je ” zit” …
  Heb in het verleden meerdere sites gezeten maar zoals gezegd je kan snel het verschil zien.
  Kreeg niet indruk dat er zoveel wanhoop is .
  Of ligt het toch aan deze periode ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website